• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Poradna

Opel Club Renbau :: Poradna :: Poradna Astra :: ASTRA :: Astra ostatní
 
<< Předchozí téma | Další téma >>
renovace auta
Přejít na stranu  [1] 2
Moderátoři:legionar, Prazdroj, Jerry, jirka, Wonderboys, admin
Autor Příspěvek
jsem pry blazen jen
Saturday 01 March 2008 - 17:59:22 Citovat
Host
Ahoj kluci,

Mám Astru z roku 1996.Uz to není co to byvalo.Sedacky jsou rozvrzany,koberec prodrenej,volant osoupanej,klimatizace nestoji za řeč a o motoru ani nemluvim.

Chtel bych to dat zase vsechno do kupy.Orientacne jsem koukal do ceníků a při hrubem pocitani z pameti me vysla cena veskereho materialu na cca 50 000kč.Dále bych chtel zgeneralkovat motor 18XEL.
Otazka 1 :
Nevite kdo/kde by motor zgeneralkoval?(stredni nebo lepe zapadni cechy)Nechci nejakyho fusera pepu z garaze ale nekoho,kdo tomu fakt rozumi.Taky by me nyní zajimala odhadni velmi hruba cena cely generalky prace+material

Otazka 2 :
Dejme tomu,ze nyní má vůz hodnotu 20 000kč.Jestlize bych auto opravil v hodnote cca70 000kč,tak jeho hodnota bymela byt nekde jinde,ze?Nevite nahodou jak se k tomuto stavi pojišťovny?
Vpodstate vyjedu ze servisu a nejakej blb me sestreli ze silnice (nebudu tedy vinikem) a auto bude na odpis.Zohledni pojištovna cenu opravy do ceny vozu?Opravdu bych nerad dostal za auto od pojišťovny par stokorun na jezdeni autobusem ….

Mozna si rikate ze jsem padlej na hlavu něco do takoyho auta investovat.Jenze novy auto stoji pul mega.Když se něco rozbije nebo něco rozbiju sam (nedobrzdim,rozbiju svetlo a praskne chladic)tak se z ceny takovych drobnosti poseru.Na tuhle astru jsou levny dily jako na favorita… J
Martas
Saturday 01 March 2008 - 18:12:10 Citovat
Host
Nepises co vsechno ti motor dela resp. nedela ze ho chces gereralkovat - co si predstavujes pod pojmem generalka motoru ? Co kastle a podvozek jak vypadaji ?

1. Pokud to jezdi rekneme normalne, nezere to olej, nekouri tak je mozna zbytecny kompletne motor geberalkovat (nech zmerit tlaky pokud budou v poradku neresil bych treba krouzky-pisty) a spis dal pripadne dohromady podvozek.

2. Zalezelo by na likvidatorovi, ale asi jediny co by trochu zabralo by byla faktura zes vymenil a nalakoval vicemene celou kastli takze s tim spis nepocitej nepocitej.

Koberce opravis tezko) malokdy sezenes celej neposkozenej) nejednodussi bude koupit textilni koberecky a temi ty diry "ucpat", klima zalezi na to co s ni je, repas kompresoru se da i za nejakych 6500. Volant pokud je kozenej se da pocalounit, "umelohmotny" maji na srotu a da se vybrat peknej.

Co se takoveto velke opravy tyce, mas pravdu ze je to nekdy lepsi nez kupovat jiny auto ale plati to zejmena v okmaziku kdy si ty opravy udelas sam a nedas balik za praci - treba zminovana vymena koberce (pokud bys ho sehnal) je prace na celej den.
Lhex
Saturday 01 March 2008 - 19:29:31 Citovat
Host
ad 2. myslím že záleží na skutečně způsobené škodě - a to se dá i po havárii docela dobře posoudit. I když samozřejmě výsledné plnění může být jako vždy +-dost

jinak nemyslím, že je blázen, kdo nepodlehne reklamě, že je leasing na fabii za 400000,- :
A proč třeba v německu jezdí spousta starých aut ve vynikajícím stavu? Takže to asi nemůže být tak neekonomické ..
JOB
Saturday 01 March 2008 - 20:18:24 Citovat
Uživatel #447
Registrován: Tuesday 01 November 2005 - 20:31:16
Příspěvků: 3695
Z vlastní zkušenosti vím že je to obrovský boj,ale když máš na všechno účty s datumem tak musí pojišťovna toto zohlednit při výpočtu škody. Jinak je pro pojišťovnu nejdůležitější údaj rok výroby spolu s počtem najetých km.
Dalším krokem ,který ale obnáší spoustu času a investic jsou znalci v oboru .Kamarád jednou zbořil Kadetta GSI o Avii která mu nedala přednost .Pojišťovna to odhadla jak je jejím zvykem a tak kamarád nelenil nechal si udělat odhad na všechny úpravy co na voze byly a pojišťovna to do koruny musela doplatit.Musím podotknout že na voze byly všechny úpravy homologované tudíš schválené pro provoz.

[ Upraveno Saturday 01 March 2008 - 20:19:33 ]

Pozor ! - Občas trochu kecam !!(a)
Opel Omega C Caravan X25TD - manual 01´
Fiat Scudo 1,9 D 96´
ARO M-461 76´

freez
Saturday 01 March 2008 - 21:08:16 Citovat
Meriva MPV Enjoy Red Magma edition
Uživatel #316
Registrován: Sunday 13 March 2005 - 13:00:24
Příspěvků: 1620
Zdar, tak bych k tomu možná taky něco měl. Jestli se ti to vyplatí a nebo ne to opravdu záleží na stavu určitých dílů auta a to hlavně podvozku a částí karoserie které se nedají jen tak snadno vyměnit nebo vařit. U astry F je takovejch míst docela dost, hodně věcí který by si chtěl vyměnit na vraku neseženeš, res. budou stejně špatný jako máš, např sedačky a volant. Takže bud nové což je dost drahé a nebo sedačky nechat přečalounit a volant obšít atd. Jinak pokud by sis valnou většinu práce udělal sám tak potom jo , ale jak to budeš dávat do servisu připočti si to samé co za matroš i za práci.

Co se týče motoru , asi by chtělo napsat co s ním je ? protože komplet generálka jo hodně drahá sranda a ne každej ti jí udělá, ale někdy ti jí udělá líp pepa z garáže než věhlasný servis. Odhadní cena za kompletní generálku bude někde kolem 40 tis s tím že se koupí většina dílů nových. Na motoru X18XEL toho není málo pokud by si chtěl víceméně novej motor. Ale půlka věcí je zbytečných měnit , proto by bylo dobrý napsat co s tím je .

Ceny ND na Astru F jsou opravdu nižší i pokud kupuješ kvalitní díl, ne to nejlevnější a běžné díly se dají koupit za babku, třeba u opravy klimatizace , záleží na tom co s ní je třeba chce jenom doplnit ?

Co se týče pojišťovny mno tak asi by to bylo na dýl , ale myslím že když budeš mít doklady ke všemu , což je u samomontáže některých věcí trochu problém, snad to pujde.

Pokud je ti líto se auta zbavovat a hledat jiné , a radši si chceš to své zgenerálkovat , určitě nejsi blázen, ale nečekej procházku růžovou zahradou.

Meriva MPV 2008 Z14XEP I Londýn I Paříž I Dovolená I Merivaclub
jsem pry blazen jen
Saturday 01 March 2008 - 22:11:48 Citovat
Host
Bouda u ty astry vypada dobre.Nejaky drobnosti tam jsou,ale to neni problem.U pravych zadnich dveri je utrzena lista a misto ni je tam trochu orezly pas.Kufrovy dvere jsou trochu promackly.Tohle ani opravovat nebudu,vrakac to jisti....
Abych to upresnil,ted je tam X16XEL,ale kdyz chci tam dat 1.8,nenapada nekoho kdo by to zgeneralkoval?Chci z toho udelat novy motor,vymenit,opravit vybrousit vse co se da.
Vetsinu si udelam sam,jen potrebuju vyresit generalku a kamos mi to nastrika(tu samou barvu).zadní kombi nárazník
V katalogu autokelly jsem vybral nejake veci ktere bych chtel vymenit.Nechci tam davat nic staryho z vrakace.Bral jsem ceny velmi orientacne,neco koupim origo u opla,neco v donthu,neco v kelly .....podle slev
Jinak ten velky hlavni koberec origo v oplu 6 000 a sedacka 7 000x2


přední nárazník 16V
výstuha předního nárazníku
P+L zadní blatník
P+L přední blatník
ochranný kryt pod motor
P+L práh 4/5 dv
P+L el. Zrcátko
přední kotouč FERODO drážkový
brzd desky 2ks
klima kompresor
klima chladič
klima vysoušeč
spojková sada
sada vnějších homokloubů
sada vnitřních homokloubů

Mozna neco budu menit zbytecne,ale bud to vymenim ted,nebo za pul roku ....
Nepodepíšu
Saturday 01 March 2008 - 22:22:26 Citovat
Host
Naprosto ti rozumím, mám auto ještě starší než ty a nehodlám se ho zbavovat (má totiž v jistých směrech lepší vlastnosti než tzv. "modernější vozy"). Teď zrovna řeším výměnu tlumičů, ještě jsou k dostání, ale jejich výroba již končí ..... Nechci o tom diskutovat v poradně, jestli chceš, uveď svůj email.
freez
Saturday 01 March 2008 - 22:48:59 Citovat
Meriva MPV Enjoy Red Magma edition
Uživatel #316
Registrován: Sunday 13 March 2005 - 13:00:24
Příspěvků: 1620
Ještě by mě zajímalo, ty už ten motor tu 1,8 máš nebo jí budeš kupovat ?

Meriva MPV 2008 Z14XEP I Londýn I Paříž I Dovolená I Merivaclub
jsem pry blazen jen
Saturday 01 March 2008 - 22:53:11 Citovat
Host
Ma adresa pro diskuze

Email
jsem pry blazen jen
Saturday 01 March 2008 - 22:59:00 Citovat
Host
to FREEZ :

ne tu 1.8 jeste nemam.Vim ze by bylo lepsi zgeneralkovat ten muj co tam je,ale me proste laka ta 1.8 .Spotrebu ma pry stejnou nebo dokonce i nizsi nez ta 1.6
Cosi jsem i zaslech ze zamenit 1.6 za 2.0 jde bez prepojovani kabelazi ridici jednotky,ale 1.6 za 1.8 je uz s dratovanim....
Taky je tam nejaky imobilizer,nevite o co jde?

Rychlá odpověď:

 

Přejít na stranu  [1] 2  
Odebírat z poradny: rss 0.92 Odebírat z poradny: rss 2.0 Odebírat z poradny: RDF

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.1455 sec,0.1137 z toho dotazů.