• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Poradna

Opel Club Renbau :: Poradna :: Poradna Vectra :: VECTRA :: Vectra interiér
 
<< Předchozí téma | Další téma >>
TOPENí - Už nevim.
Přejít na stranu  [1] 2 3
Moderátoři:legionar, Prazdroj, Jerry, jirka, Wonderboys, admin
Autor Příspěvek
Mája
Thursday 20 December 2007 - 18:47:54 Citovat
Host
Omlouvam se,že zakládam nové vlákno,ale už nevim jak dál.

Jak začala bejt zima,všim sem si,že topení nehřeje jak by mělo,loni hřálo normálně.Už sem vyzkoušel všechny možný způsoby,který sem tady našel,ale už nic nepomáhá.Termostat je novej,chladící okruh funguje normálně,do radiátoru topení teče horká voda,ale vytejká vlažná a když dam větrák naplno,tak už vytejká jenom studená.

Chlapík u nás ze servisu mi řek,že je to ucpanej radiátor.Proplachoval sem ho čističem na chladiče,proudem vody,ale pořád nic.Nevíte ještě o nějakým způsobu jak zprůchodnit?Nebo to vidíte na novejk radiátor?
vrgadaa
Thursday 20 December 2007 - 20:32:46 Citovat
Host
vitej v klubu, je nas vic, ja mam radiator i termostat novy (OA) Topilo to pred proreznutim puvodni vlozky, jak vztekly a ted jen nepatrne vlazny vzduch. Naposledy jsem podeziral spatny radiator, ci vareny trubky knemu, ale ted se opet priklanim k variante nejaka blba klapka, prece neni, mozny aby obe trubky byly horky a dokonce pri vetsi zatezi motoru i takovy nuch horka a teplo nikde. Navic jsme si zkusmo tahal za prepinac modra/cervena a zda se mi, ze tam neco nekde klepne tesne pred koncem prechodu k teple poloze...
...
Nejak ale nemam naladu rozdelavat palubku. Dnes jsem si uzil nutnejsi opravou. Po tme jsem spravoval rozhozeny sanik po zaslehu LPG
Mája
Friday 21 December 2007 - 18:51:52 Citovat
Host
Tak sem byl dneska v Radčicích u specialisty na Opely(ne v autorizáku)a dozvěděl sem se,že sem asi přišel o vánoce.Nejdřív zkoušel tu klapku,ale ta prý funguje a pak řikal,že na 99.9% je to zacpaný topení,že prý tam někdo musel nalít tu sr...u na zatěsnění chladiče.Jediný řešení je výměna radiátoru. Jenže!!! Radiátor stojí 2027Kč,ale bude mi muset rozebrac 1/2 auta,bude muset ven pal.deska,aby se tam dostal,takže i s prací asi kolem 5-6tis Kč. jdu někam za roh a tam si to asi necham projít hlavou. ^au __; (ner!

[ Upraveno Friday 21 December 2007 - 18:53:18 ]
vrgadaa
Saturday 22 December 2007 - 10:23:07 Citovat
Host
Ja tam zadny sracky na tesneni nikdy nelil. Nicmene se zacinam priklanet k nazoru ze jaro uz je skoro tu. Zanedlouho se zacnou resit nefungujici a smrdici klimatizace a tu tam nastesti nemam:-)
JardaB
Saturday 22 December 2007 - 11:12:06 Citovat
Uživatel #365
Registrován: Monday 02 May 2005 - 22:27:36
Příspěvků: 4020
Mozna by stalo za pokus to proplachnout, je ale blby, ze je zima... Ja Omegu taky koupil ve stavu, ze byla ve vode nejaka tesnici sra.ka, tak jsem kazdy druhy den vypustil vodu do kanalu a nalil novou cistou. Ted je tento postup samo nepouzitelny
Taky by sel radiator ze strany od motoru odpojit a proplachnout tlakovou vodou atp. Taky si dovedu predtavit vzit kybl, cerpadlo a honit skrz nej nejakou sodu a jine osvedcene prostredky.

Twingo II, 43 kW, pro takove to jezdeni kolem komina
Opel Mokka 1.7 CDTI, firemni pracant
Renault Megane Cabrio 2.0 IDE, mazlik
Fikus 1.6Ti
vrgadaa
Saturday 22 December 2007 - 20:11:02 Citovat
Host
to mne nenapadlo, z motoroveho prostoru je to snadno pristupny. Tj rozpojit, zaspuntovat smerem k motoru napojit zahradni hadici a jedem, no ale v zime nee, mozna v lete v ramci sprchovani na zahrade:-)
Mája
Saturday 22 December 2007 - 20:56:38 Citovat
Host
Jenže to sem všechno zkoušel a pořád nic.No,možná to ještě vyzkoušim 1x.
Mája
Tuesday 05 February 2008 - 00:06:52 Citovat
Host
Tak sem tam takticky nalil nějakou čisticí sr...u,koupil sem jí v autodílech,značku už nevim a jediný čeho sem dosáh bylo to,že mi prožrala těsnění pod hlavou.Ale těsnění už mam nový,chladící systém propláchnutej a teplo pořád nikde.Automechanik si s tim taky nevěděl rady,řikal,že je divný,že trubky sou horký a netopí to.Jako kdyby to prej foukalo někam jinam.Ještě řikal,jestli tam někde neni nějakej kohout,že by to ručně rozhejbal,ale nic nenašel.Pak ještě řikal jestli to neni v tom el.panelu na digi.klimu.Ale když si přepínam teplotu tak klapky sou slyšet.
Co myslíte? Nemáte někdo radu? ^au
JardaB
Tuesday 05 February 2008 - 06:35:32 Citovat
Uživatel #365
Registrován: Monday 02 May 2005 - 22:27:36
Příspěvků: 4020
Teda nevim, jak to je u Vectry, ale u Omegy s digiklimou mam trojcesty ventil, ktery pousti vodu do topeni, je ovladan podtlakem, podtlak je ovladan elmag. ventilem. Tohle skutecne funguje? Pak snad jedine vzit zahradni hadici, odpojit radiator (z mot. prostoru) a protlacit vodou. Pak uz nevim....

Twingo II, 43 kW, pro takove to jezdeni kolem komina
Opel Mokka 1.7 CDTI, firemni pracant
Renault Megane Cabrio 2.0 IDE, mazlik
Fikus 1.6Ti
vrgadaa
Tuesday 05 February 2008 - 07:26:52 Citovat
Host
no jo, to uz mne taky napadlo, pry mel nejakej ventil na vodu i favorit a beckova omega ho mela taky, ale ten byl v motorovym prostoru (na vrchu hadicka podtlaku). Ale ackova omega ma dve hadice, pri prostupu do kabiny nasazeny na hlinikoych trubkach, ty se zahnou do pravyho uhlu a konci v radiatoru, vse snadno pristupny, staci vytahnout kastlik u spolujezdce (teda u ackovy omegy).
...
Ale ja tam po zahrati motoru citim i takovy ten nuch horka (palenho prachu jak z kamen), jen teplo nikde a to tahla funguji, trubky horky. Nemle nekdo ten bazmek rozdelany do mrte. Jsem si totiz vsiml, ze do kabiny miri i hadicky potlaku kousek nad topenim, takze nei to nakonec tak, ze temi tahly neovladam primo klapky ale jen ventily podtlaku, ktery s temi klapakma cvici.
...
Dokonce jsem sundal kryt dualramu, abych si overil, zda podtlak cvici s jeho klapkou-tahal jsem rucne za plyn a bez zateze necvici, coz mi na klidu nedodalo a jel jsem to hned zkouset v provozu, ale zadna dira v tahu mezi 3000 a 4000 otacek se nekona, tahne jak zbesily. U baraku mam opravdu hodne prudky stoupak (Tlumex bude vedet) a do prvni zatacky to kilo vytahne, pak je nutne dupnout rychle na brzdy, je to tam docela uzky:-)
...
Nevim, zacinam podezirat podtlakove ovladani klapek-existuje-li neco takovyho, ale jak rikam je jaro, pristi tydena si nazuju letnaky.

Rychlá odpověď:

 

Přejít na stranu  [1] 2 3  
Odebírat z poradny: rss 0.92 Odebírat z poradny: rss 2.0 Odebírat z poradny: RDF

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.1529 sec,0.1230 z toho dotazů.