Opel Club Renbau :: Poradna :: Poradna Vectra :: VECTRA :: Vectra elektrika |
|
<< Předchozí téma | Další téma >> |
Automatické rozsvěcení světel |
Přejít na stranu 1 2 [3] 4 5 6 7 8 | |
Moderátoři:legionar, Prazdroj, Jerry, jirka, Wonderboys, admin
|
Autor | Příspěvek | ||
Petr A-C C14NZ |
| ||
Host | Aha. Fo pa. Uz ho vidim. | ||
| |||
Zdeněk |
| ||
Host | No jo,ale já měl představu přemostit hlavního vypinač světel a nemuset se starat zda je noc nebo den.Jinak to raději hned odpojím abych něco nezmrvil. | ||
| |||
Tomin |
| ||
Host | Jak jsem psal minuly tyden, mam tu kompletni verzi (i se zhasnutim velkych svetel pri zapnutych parkovackach) vymyslenou a postavenou v jednom kuse. Az to odzkousim, nekam dam schema. Jelikoz cely víkend prselo a ja bohuzel nemam garaz, nedostal jsem se k tomu. [ Upraveno Monday 21 August 2006 - 10:53:17 ] | ||
| |||
Petr A-C C14NZ |
| ||
Host | No tak premosti ten otocny prepinac a nebastli to na K59. Vic se k tomu nebudu vyjadrovat. Toto je Palicovo uzemi. Jinak pokud budes chtit tak na Odkaz bude kompletni clanek vcetne nekolika schemat zapojeni i natazeni dratu pokud nekdo nebude mit K59. Vcetne fotodokumentace. Ale nestiham, prace, stavba, prace, stavba a tak porad dokola. Kdo chce musi vydrzet kdo ne musi bastlit sam. Patent si na to nedelam. | ||
| |||
Zdeněk |
| ||
Host | To si počkám a toto vrazím tatovi do 120.Dík | ||
| |||
Palic |
| ||
![]() ![]() Uživatel #437 Registrován: Tuesday 01 November 2005 - 07:12:36Příspěvků: 493 | Zdeněk napsal ... To si počkám a toto vrazím tatovi do 120.Dík do skodofky i do vectry to muzes napojit tak ze tim casovym relem budes spinat trvalej privod do prepinace svetel...... a pak muzes mit prepinac prepnuty trvale na tlumena svetla, pri vypnutem motoru t nic nebude sviti ani pri vytazenem klicku takze pohoda..... bude to jako to maji fiati, felina to ma podobne ty se akorat pri vymnutem klicku nerozsviti tlumena......... obrysova jdou........ Astra K ST, B16DTR Astra J ST, A14NEL Vectra B Caravan, X20XEV | ||
| |||
hANES |
| ||
Host | Ahoj pokoušim se také vyrobit automatiku ale nevim si rady jak zapojit tu část kdy po manuáním zapnutí světel tzn.na pinu3 se objeví 12v a relé potkávacích světel odpadne.Jinak mám vše hotové a provizorně odskoušené:(Pravděpodobně to jde řešit tranzistorem ale nevim jak ho zapojit a jaký použít.Jinak časvou prodlevu a ostatní mam vyřešenou. Díky za každou radu | ||
| |||
Zdeněk |
| ||
Host | Po prostudování vlákna "RELÉ DENNÍHO SVÍCENÍ" jsem malinko poupravil zapojení k zásuvce K59. Snad tímto nedojde již k případnému vyhoření el. instalace a dalších zařízení jako MID, DID, TID atd. Věřím, že přiložený nákres el. zapojení prohlédnete a dáte vědět zda mohu to takto dosadit a používat. Omlouvám se, nedovedu připojený obrázek el. schema převést do příslušného formátu. Děkuji a těším se na odvověď.![]() [ Upraveno Monday 21 August 2006 - 08:20:46 ] | ||
| |||
Tomin |
| ||
Host | Jenom zbezne koukam na to schema a mel bych par pripominek/dotazu: - nemas zapojeny pin 1 pro napajeni svetel a svetla tahas z pinu 6, pin 6, ktery by mel byt pouze pro napajeni elektroniky, by mel byt jisten mensi pojistkou ktera svetla neutahne (toto nevim na 100%, ale podle schematu jsem to vydedukoval ![]() - 2 a 7 je napajeni parkovacek ale nemas je oddelene diodama, takze vyrusis moznost parkovacek jen na jednu stranu pres spinac blinkru - proc mas s parkovackama spojeny i pin 3 ? Tim se ti pri zapnuti tveho rele asi dostane napajeni do obvodu, ktere pres den napajeny byt namaji (bude svitit palubka, pohasne radio, ...) | ||
| |||
Zdeněk |
| ||
Host | Tomine, vycházel jsem z vlákna "RELÉ DENNÍCH SVĚTEL PRO K59" na Opel Omega. Odkaz....http://zskal.wz.cz/svetla.htm....zde je též napájení z pinu6 a piny2a7 nejsou oddělena diodou atd.Nenalezl jsem k tomuto zapojení výhrady proto jsem to podobně zapojil.Je pravda co píšeš, podumám a snad už to bude naposled a vpořádku. Jinak moc děkuji. | ||
| |||
Přejít na stranu 1 2 [3] 4 5 6 7 8 | |