Opel Club Renbau :: Poradna :: Poradna Omega :: OMEGA :: Omega podvozek |
|
<< Předchozí téma | Další téma >> |
DIFERENCIAL |
Přejít na stranu 1 [2] 3 4 5 | |
Moderátoři:legionar, Prazdroj, Jerry, jirka, Wonderboys, admin
|
Autor | Příspěvek | ||
Kuba1985 |
| ||
Host | čísla jsou čísla ,ale já jezdil na MV6 s diferákem z 2.5 td a bylo to naprosto stejný,poměr otáčky-rychlost. | ||
| |||
Hujer |
| ||
Host | Jestli jsi měnil jen diferenciál, pak jsi mohl klidně jezdit úplně stejně, protože diferenciál jen koriguje otáčky obou kol, ale převod má 1/1. Pokud jsi měnil i soukolí stálého převodu, k porovnání nestačí. Je třeba porovnat převod mezi motorem a zadní poloosou a do toho má ještě co říci převodovka. | ||
| |||
JOB |
| ||
![]() ![]() Uživatel #447 Registrován: Tuesday 01 November 2005 - 20:31:16Příspěvků: 3695 | Hujer napsal ... Jestli jsi měnil jen diferenciál, pak jsi mohl klidně jezdit úplně stejně, protože diferenciál jen koriguje otáčky obou kol, ale převod má 1/1. Pokud jsi měnil i soukolí stálého převodu, k porovnání nestačí. Je třeba porovnat převod mezi motorem a zadní poloosou a do toho má ještě co říci převodovka. To jsi vedle jak ta jedle. Už jsi viděl diferák 1: 1 ? určitě né na autě.Na předchozí stránce máš napsané právě poměry soukolí,takže třeba u X25TD potřebuješ otočit 3,45 krát kardanem aby se ti otočilo kolo jednou dokola.U X20XEV otočíš kardanem 3,9 krát na jednu otáčku kola. ![]() Pozor ! - Občas trochu kecam !!(a) Opel Omega C Caravan X25TD - manual 01´ Fiat Scudo 1,9 D 96´ ARO M-461 76´ | ||
| |||
Hujer |
| ||
Host | diferák a soukolí není totéž | ||
| |||
JOB |
| ||
![]() ![]() Uživatel #447 Registrován: Tuesday 01 November 2005 - 20:31:16Příspěvků: 3695 | Hujer napsal ... diferák a soukolí není totéž Jenže tady se bavíme odzačátku o převodovém soukolí v "diferáku". Pochybuju že by někdo přehazoval pajšl.Prostě jde o to jestli se dá přehodit celá skříň diferáku. ![]() Pozor ! - Občas trochu kecam !!(a) Opel Omega C Caravan X25TD - manual 01´ Fiat Scudo 1,9 D 96´ ARO M-461 76´ | ||
| |||
Hujer |
| ||
Host | To JOB: Nechtěl jsem s tebou polemizovat, vím přesně o čem je řeč _; reagoval jsem na tvrzení Kuby1985, že při použití jiného diferenciálu nedošlo k žádné změně v poměru otáčky/rychlost. Jinak nějak nechápu, jak jsi uvedl, že pancéřová auta a sanitky mají těžší převod. U té sanitky snad, ale pancéřové auto vzhledem k vyšší hmotnosti by mělo mít převod snad naopak lehčí? | ||
| |||
Martas |
| ||
Host | Hujer napsal ... Jinak nějak nechápu, jak jsi uvedl, že pancéřová auta a sanitky mají těžší převod. U té sanitky snad, ale pancéřové auto vzhledem k vyšší hmotnosti by mělo mít převod snad naopak lehčí? To vycetl z katalogu, pancerova auta jsou vzdy uvadena zvlast a asi nema cenu resit jestli maji prevod lehci nebo naopak _; | ||
| |||
JOB |
| ||
![]() ![]() Uživatel #447 Registrován: Tuesday 01 November 2005 - 20:31:16Příspěvků: 3695 | Hujer napsal ... To JOB: Nechtěl jsem s tebou polemizovat, vím přesně o čem je řeč _; reagoval jsem na tvrzení Kuby1985, že při použití jiného diferenciálu nedošlo k žádné změně v poměru otáčky/rychlost. Jinak nějak nechápu, jak jsi uvedl, že pancéřová auta a sanitky mají těžší převod. U té sanitky snad, ale pancéřové auto vzhledem k vyšší hmotnosti by mělo mít převod snad naopak lehčí? Nezjišťoval jsem jestli mají převod lehčí nebo těžší,patrně tam bude rozdíl i v převodovce. ![]() Pozor ! - Občas trochu kecam !!(a) Opel Omega C Caravan X25TD - manual 01´ Fiat Scudo 1,9 D 96´ ARO M-461 76´ | ||
| |||
OC 2.5TD |
| ||
Host | Zdravím pánové, potřeboval bych názor - radu. Mám OC 2.5TD sedan, najeto cca 400 000 km. Ozývá se hučení od zadní nápravy, nejdřív se to objevovalo kolem 50 km/h, zhruba za 4.000 km to dělá od 50 km/h skoro pořád. Je jedno jaká je zařazená rychlost, dělá i to na neutrál. Není to pravidelné hučení, není slyšet při zátahu, spíš při konstantní rychlosti nebo při zpomalování. Osobně vsázím na diferák, olej jsem kontroloval průběžně, maximálně jsem doléval zhruba 2 deci. Nikde nic neteče, vše se zdá být OK. Pak mě napadají ložiska, ale ty by asi byly slyšet pořád a ne jen při stále rychlosti... je to slyšet jak na zimních, tak letních pneu. Máte někdo zkušenosti ? Popř. za kolik se dá sehnat na vrakárně ? Dííííík | ||
| |||
wisastar |
| ||
Host | Kdyby nekdo shanel ten diferak na 2.5 td tak mam. jinak 2.5 td a benzinaky maj jinej. napr automaty jsou stejny. jo jeste se radsi zeptam ![]() ![]() | ||
| |||
Přejít na stranu 1 [2] 3 4 5 | |