• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Poradna

Opel Club Renbau :: Poradna :: Poradna Omega :: OMEGA :: Omega interiér
 
<< Předchozí téma | Další téma >>
osvetleni interieru
Přejít na stranu  [1] 2 3 4 5
Moderátoři:legionar, Prazdroj, Jerry, jirka, Wonderboys, admin
Autor Příspěvek
brenky
Thursday 08 March 2007 - 21:01:36 Citovat
Host
potreboval bych poradit. Chtel bych si trochu osvetlit interier v mem milackovi.
Auto je cerne, mam na podvozku zelene neony. Interier je v cerne kuzi.
Muzete mi poradit jaka barva by se hodila dovnitr? Uvazoval jsem o modre, ale bojim se aby to moc nebilo do oci (venku zelena, uvnitr modra), nebo o zelene at to je vse stejne...ale nevim, jak by vypadaly zelene podsvicene budiky, tlacitka atd...pokud nekdo ma foto nebo zkusenosti, poradte pls....dekuji moc....
tady je priklad jak vypada modry interier: Odkaz
JOB
Thursday 08 March 2007 - 21:05:37 Citovat
Uživatel #447
Registrován: Tuesday 01 November 2005 - 20:31:16
Příspěvků: 3695
Já myslím že jde spíš o to co se líbí tobě.

Pozor ! - Občas trochu kecam !!(a)
Opel Omega C Caravan X25TD - manual 01´
Fiat Scudo 1,9 D 96´
ARO M-461 76´

NIO
Thursday 08 March 2007 - 21:11:10 Citovat
Host
zalezi opravdu co se libi tobe, i kdyz podle navrharu neni kombinace modre se zelenou prilis zdarna. Aby tvuj TUNING nedopadl spis jako jak to nazivaji TUZING. ja osobne bych to nejka sladil aby to opravdu nebilo do oci. Tuningova auta jsou vetsinou do stejne barvy a zelena si myslim nebyla asi k cerne zrovna dobra volba. ale jak rikam je to na tobe. to je jen mus subjektivni nazor kterym se nerid. ahoj.
Lib
Friday 09 March 2007 - 07:09:50 Citovat
Host
Modrá je dobráááááá ale prd to svítí, já jednu modrou ve stropním světýlku vyměnil za bílý luxeon _; Vyhodil bych ty zelený neony z podvozku a nahradil modrýma. Toď můj názor

[ Upraveno Friday 09 March 2007 - 07:20:08 ]
Yper
Friday 09 March 2007 - 10:31:40 Citovat
Uživatel #251
Registrován: Tuesday 14 September 2004 - 10:28:45
Příspěvků: 3550
Jde o to, co chceč tunit. Zda samotné světlo v interiéru, keré se rozsvítí dveřním spínačem či manuálně nebo zda budíky.
Pokud budíky, tak zkus jezdit se škodofkou a uvidíš, co je to za ....(nenalézám slov! ), když jesou podsvícené zeleně!
Modrá je hezká, ale aby to bylo jak má být, je třeba palubku a budíky rozebrat a dát tam dost svítivých diod. Žárovky nedoporučuji, protože ty mají velké tepelné vyzáření a budíky nejsou odvětrávané - pak to bude pořád praskat - ty žárovky.
Hezká je kombinace červené s modrou. To se líbí celkem mně. Samotná modrá je moc studená.
Já se teď chystám také budíky tunit. Už mám podle rad Palice do červena vytuněný přepínací box světel - pomocí diod a je to moc hezké - alespoň spoustě lidí se to líbí. Nakonec červená je dobře viditelná a neunavuje oči (i unterbooty německé maríny měly červené osvícení palub když šly v noci na hladinu, protože to neoslňuje a neunavuje oči) _;
Každopádně v některých případech je třeba použít barevné diody a v některých případech je mnohem lepší použít jen barevný celofán na bílé světlo - podlepit budíky.
Pro zvýšení svitu (abys nemusel dávat tolik diod!) je pak ještě lepší koupit v OBi chromový sprej (bohužel stojí cca 200 Ká &| ) a celou zadní stěnu, která je z plexi nebo materiálu jemu pobobného, nastříkat tímto sprejem a zvýšit tak odrazivost jen směrem k budíkům - mám vyzkoušeno!
Všechny LED displeje je hezké mít mapř. červené.
Světlo do interiéru bych, pokud se tak rozhodnu, udělal bílé - aby plnilo svůj účel!
Např. našel zapadlou gumu pod sedačkou, kdybych v autě chtěl dělat nějaké lotroviny! ?lola

Dodge Caliber 2.0 CRD SXT
Opel, ten má dnes už každý Sopel!!
Yamaha 1100 - Virago
Konečně pořádnej krouťák a né jako línej Opel
BMW K1200 LT - auto na dvou kolech
brenky
Friday 09 March 2007 - 11:53:58 Citovat
Host
dekuji moc za vase nazory...v interieru nepotrebuju mit svetlo na to abych neco nasel.
chci to je jako dekoraci, a osvetleny prostor pro nohy vypada pekne. interierove zarovky (co se rozinaji po otevreni dveri) vymenim za barevne.
a co se tyce budiku a tlacitek, to jeste nevim....zatim to necham tak, original a casem budu zkouset co se bude hodit a libit nejvic.
to Yper: az budes delat ty sve budiky apod., mohl by jsi to pls nafotit? pro inspiraci a taky proto, ze stale nevim jak rozebrat palubku i kdyz se to tu uz asi milionkrat probiralo.(fotky mi snad napovi).
jeste jednou vsem diky a tesim se na dalsi prispevky a nazory.
Yper
Friday 09 March 2007 - 12:30:32 Citovat
Uživatel #251
Registrován: Tuesday 14 September 2004 - 10:28:45
Příspěvků: 3550
2 Brenky: ..samo že to udělám, budu to tak jako tak pro ostatní dokumentovat včetně postupu úpravy. _;
Jen ještě nevím kdy, ale než pojedu na dovču tak to chci mít! Chtěl bych také vyměnit i ručičky za fluorescent červené - buď je seženu nebo budu muset vyrobit z něčeho barevného.
K tomu ale potřebuji chloroform, protože ten rozpouští plexi. Zbytků anilínových barev na obarvení mám dost. Jen ten čas, jen ten čas!?
Potřeboval bych, aby měl den alespoň 40 hodin.

Dodge Caliber 2.0 CRD SXT
Opel, ten má dnes už každý Sopel!!
Yamaha 1100 - Virago
Konečně pořádnej krouťák a né jako línej Opel
BMW K1200 LT - auto na dvou kolech
Lib
Friday 09 March 2007 - 12:56:30 Citovat
Host
já bych ještě rád připomenul, že toto vlákno není o tuningu nýbrž o stylingu _;
Lib
Friday 09 March 2007 - 13:34:48 Citovat
Host
Yper napsal ...

(i unterbooty německé maríny měly červené osvícení palub když šly v noci na hladinu, protože to neoslňuje a neunavuje oči) _;

Teď bych tě z dovolením napodobil a obšírněji to okecal
Musim trošku poopravit slovo "unavuje". Je to takhle - ve dne (obecně při dostatku světla)vidíme prostředkem oka, kde jsou na sítnici do kruhu rozmístněné světlocitlivé čípky, které dokáží rozpoznávat barevnou informaci, ale potřebují k tomu dostatek světla. Vidíme s nimi ale poměrně ostře. Naopak při nedostatku osvětlení se začnou aktivovat tyčinky, které jsou soustředěné okolo čípků. Tyto tyčinky jsou schopné zaznamenat obraz i při velmi tlumeném světele, ale bohužel na úkor barev. Ovšem z bezpečnostních důvodů je aktivace těchto tyčinek velice pozvolná, plná adaptace na tmu nastává zhruba po 30 minutách. Naopak při náhlém ostřejším světle adaptace velice rychle zmizí (po několika desítkách vteřin). Proto existuje "rozkoukávání se ve tmě" (ze světla do tmy) a "mžourání při světle" (ze tmy do světla). Zároveň při adaptaci oka na tmu nejlépe vidíme nikoliv v běžném zorném poli, ale spíše periferně. V astronomii (proto to mám taky tak naštudované ) se tomu říká boční pozorování, tj slabý objekt na obloze se pozoruje jakoby šilháním - musí se vnímat periferně, aby světlo dopadalo přímo na čípky. Zároveň zachycování obrazu je pomalejší jak ve dne, takže na objekt je nutno hledět déle, aby se naakomodovalo více světla - objekt se nepatrně rozjasňuje. Jinak bokem - všechno to má na svědomí chemikálie rhodopsin (zrakový purpur), která se světlem rozkládá, ale zároveň i doplňuje z krevního oběhu (z vitamínu A). A právě rovnováha mezi rozkladem a vytvářením rhodopsinu udává, čím se vlastně díváme, jestli čípkama nebo tyčinkama.
No a co s tím vším má co dělat červené světlo? Inu, tyčinky mají jednu perfektní vlastnost - jsou prakticky necitlivé na červenou část spektra (čím červenější, tím lip, doporučuje se vlnová dělka 600nm a více, což dnešní diody zvládají bez problémů). Reagují však na ni čípky, takže pokud si budeme svítit červeným světlem, budeme takto osvětlené předměty vnímat pomocí čípků a zároveň činnost tyčinek (adaptaci oka na tmu) narušíme zcela minimálně. A to je celá ta sranda, proč astronomové používají pouze a výhradně červené světlo a proč v poznámkách astronoma nenajdete žádnou červenou poznámku (protože by ji v červeném světle neviděl ) Takže toliko dneska k problematice červeného osvětlení a tmy _;
m.a.x.i.m.u.s
Thursday 03 January 2008 - 12:26:09 Citovat
Host
Bohužel už pár dní jsem si všimnul, že po vytažení klíčku ze spíínací skříně se mi nezapne světlo v interiéru. Neví někdo v čem by mohl být porblém?
Kolečkem na světla i po otevření dveří svítí, ale po vytažení klíče nic ^au

Rychlá odpověď:

 

Přejít na stranu  [1] 2 3 4 5  
Odebírat z poradny: rss 0.92 Odebírat z poradny: rss 2.0 Odebírat z poradny: RDF

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.2152 sec,0.1666 z toho dotazů.