• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Poradna

Opel Club Renbau :: Poradna :: Poradna Astra :: ASTRA :: Astra motor
 
<< Předchozí téma | Další téma >>
Motor netáhne, škube - diagnostika 0
Přejít na stranu  [1] 2
Moderátoři:legionar, Prazdroj, Jerry, jirka, Wonderboys, admin
Autor Příspěvek
Lumpik
Monday 05 March 2007 - 17:33:12 Citovat
Host
Ahoj klucii, nejdrive se omlouvam, neukamenujte mne prosim, potrebuji co nejrychleji radu, zitra mam jet vecer pryc a auto nejde, potrebuji to tedy rychle opravit a nez-li bych prohledal celou poradnu tak je zitra vecer. Omlouvam se tedy pokud je moje zadost duplicitni. Nyni k problemu. Mam Opel Astra G 1.6 16V r.v. 2000, motor X16XEL, zatim bez vetsich problemu, mala spotreba benzinu i oleje. Dnes jsem jel od nas z vesnice do mesta, kde jsem cele dopoledne jezdil. Vse bylo celou dobu v poradku. Po vyrizeni povinnosti jsem se vydal zpet k domovu a pri najezdu na obchval na jednou skub skub. Jakmile jsem chtel pridat plyn skub skub. I pri pridavani auto poskubavalo. Pokud jsem plyn pridaval pozvolna, docela to slo, jakmile jsem pridal zcela normalnim zpusobem (zadne prudke seslapnuti) skub skub. Nejhorsi je to pri rozjezdu, proste jakmile ma jit auto do otacek. Nebyl problem se dostat na rychlost 160km/h, vsechno slapalo, ale pri seslapnuti plynu to bylo se skubanim. V te dobe byl v nadrzi benzin z OMV asi 5 dni, takze zadny novy. AGR ventil a krokovy moturek mam vycisteny. Na diagnostice se neobjevila zadna zavada a ani se nerozsvitila kontrolka motoru. Motor se neprehriva, vse se zda byt OK. Volnobezne otacky jsou taky v poradku. Startovani auta taky na skrtnuti. Opravdu nevim. Kamarad, co ma Vectru mi rikal, ze se mu to stalo jednou taky a bylo to cidlo klikoveho hridele, je to mozne ?? Preventivne jsem vyndal vsechny svicky (maji najeto cca 24.000 km), vse vypada OK.


[ Upraveno Monday 12 March 2007 - 01:02:12 ]
JOB
Monday 05 March 2007 - 19:05:00 Citovat
Uživatel #447
Registrován: Tuesday 01 November 2005 - 20:31:16
Příspěvků: 3695
No já bych právě typoval ty zmiňované svíčky nebo kabeli.

Pozor ! - Občas trochu kecam !!(a)
Opel Omega C Caravan X25TD - manual 01´
Fiat Scudo 1,9 D 96´
ARO M-461 76´

Lucki
Monday 05 March 2007 - 19:15:25 Citovat
Host
Já bych možná zkusil palivový filtr.
LeosU
Monday 05 March 2007 - 22:07:27 Citovat
Host
Dnes se mi stalo to samé ,ale u motoru X18XE , zkoušel jsem čidla kliky a vačky , když odpojím snímač vačkového hřídele , motor běží bez problémů dál a ani na diagnostice se neobjeví žádná chyba . Pokud odpojím snímač klikového hřídele motor okamžitě umře . Je mi divné že v diagnostice není vidět nefunkční snímač vačkového hřídele ? Jinak ale závada byla v přerušeném kabelu k jedné svíčce , motor nešel do 2000 otáček , pak sice trochu lépe ,ale přes 3500 otáček zase škubal . Jinak jsem měl kabely s uhlíkovým vnitřkem , které mají odpor podle délky kabelu od 2 000 Ohmů až do 10 000 Ohmů , jeden je naprosto přerušený i když chvílemi se motor choval normálně . Nevíte jaké kabely jsou lepší ? s uhlíkovým nebo měděným jádrem ?
Anonymní
Tuesday 06 March 2007 - 19:22:48 Citovat
Host
Tez bych tipoval kabely ke svickam, nebo pripadne vaha vzduchu/labda, sic osobne mi to u minuly Omegy delaly kabely ke svickam. Pokud jsi z Prahy tak muzu na diagnostiku/reseni el. problemu doporucit p. Milana Hrdlicku (snadno najdes treba na Seznamu) ma dilnu kousek od metra Vysocanska.

Zajsoft
Lumpik
Tuesday 06 March 2007 - 20:38:14 Citovat
Host
Ahoj, tak skončil další den laborování. Zkusili jsme nové čidlo klikovky - negativní, svíčky - negativní, palivový filtr - negativní, byl jsem v jiném servise na diagnostice - bez závad. Auto ale stále jede jakoby na tři válce, hrůza. Prostě když se rozjíždím, nebo přidávám tak škubatůra. Asi to opravdu bude ten modul zapalování (kabely ke svíčkám nemám). Jestli se mi poštěstí, zítra mi to kamarád umožní, má Combika r.v.99. No nevím, ale včera jak ten problém začal, tak sem přijel domů a cítil jsem smrad ... něco podobného, jako když smrdí spálená spojka, ale smrad byl trochu jiný. Hned jsem se pídil jestli mi něco nehoří, ale vše OK. Dnes to samé, nakonec ten smrad jde z výfuku. Takže usuzuji i dle tohoto, že opravdu to bude ten modul, jeden válec nepálí jak má a část nespáleného paliva jde do výfuku a tam dohořívá (chudák katalyzátor). Každopádně v jednom servise mi řekli, že počítač by jim zahlásil chybu v zapalovacím modulu....mechanik má sám Opel, v druhém servise mi sdělili, že mají vyzkoušeno z vlastní zkušenosti, že se některé poruchy modulů neprojeví na PC.....opravují a dovážejí i Opely ze SRN, takže mám hlavu jako pátrací balon a vím hov..o. Ach jo, nebyla lepší Škodovka ?? Tam si člověk udělal vše sám. Horší je, že auto jako invalida stále potřebuju a nyní....mám smůlu. Jo a jsem až z Chebska. (

[ Upraveno Tuesday 06 March 2007 - 20:40:22 ]
ja NIO
Tuesday 06 March 2007 - 20:48:31 Citovat
Host
pokud jsi menil nebo kontroloval svicky tak pokud by nektery nepalila byla by cerna, a pokud to jde na 3 tak staci vytahovat postupne jeden a pak druhe a na kterej to nebude reagovat ten je v haji, ty kabely by to mohly delat. pokud by to byl modul tak by ti nepalily vzdy dvy vylce a to 1+4 a nebo 2+3 a a uto by slo na 2. vymen kabely a uvidis ze by to melo pomoci. pokud ne tak zmerit tlaky ve valcich a popripade sundyt hlavu a odkarbonovat ventily. podivej se taky na EGR a vycisti ho.
Anonymní
Tuesday 06 March 2007 - 21:27:40 Citovat
Host
Myslím,že máš přidřená vodítka ventilů.Už podle toho smradu jak píšeš.
Lumpik
Monday 12 March 2007 - 01:05:37 Citovat
Host
Ahoj hoši, tak problém byl vyřešen....sehnal jsem kamaráda s Astrou a ten mi dovolil vyzkoušet jeho zapalovací lištu. A hle, hned bylo po problému. Hmm, vyplázl jsem 4.890,-Kč...po slevě 3.895,-Kč a autíčko už zase skoro lítá. Ach jo taková drahá sranda. Všem i tak děkuji za rady.

P.S. Lišta se ani nezapsala do závad (na diagnostice bylo vše v pořádku) a kontrolka motoru taky nesvítila.
Anonymní
Thursday 10 July 2014 - 11:44:56 Citovat
Host
díky tak už vím co mám stou mojí láskou udělat))

Rychlá odpověď:

 

Přejít na stranu  [1] 2  
Odebírat z poradny: rss 0.92 Odebírat z poradny: rss 2.0 Odebírat z poradny: RDF

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.1477 sec,0.1120 z toho dotazů.