• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Poradna

Opel Club Renbau :: Poradna :: Poradna Zafira :: ZAFIRA :: Zafira elektrika
 
<< Předchozí téma | Další téma >>
Stav paliva - nesouvisí to ale s elektrikou.
Přejít na stranu  1 [2]
Moderátoři:legionar, Prazdroj, Jerry, jirka, Wonderboys, admin
Autor Příspěvek
ALDA
Tuesday 21 November 2006 - 09:32:29 Citovat
Host
Jo jo chlapci, řešil jsem toto na Astře. Benzín se dostal až do uhlíkového filtru, takže na vyhození. Žena prostě přelila a to několikrát. U Astry je to tak nějak divně, že když pistole vycvakne, ještš se tam po chvilce vždycky něco vejde, je to divně zakřivené ta trubka. No takže žena tankovala až do 3. vycvaknutí a tím hrknul benzín do odvzdušnění a až do filtru. Uvnitř toho filtru se to rozleptá a pak to nepropouští. V autě začne taky smrdět benzín. Tak došlo k deformaci nádrže, úplně se vcucla dovnitř. Výměna nádrže a filtru stála bezmála 10 tisíc. __; Prostě si to hlídejte, není to vůbec nic příjemného. Od té doby to taky neukazuje úplně správně stav paliva, nějak se podělal ten plovák či co tam vlastně je. Ukazuje víc a to je zrádné. Poštelovat už prý nejde. Tak bacha, tankujte fakt jen do vycvaknutí, a když máte problémy s hrdlem nádrže jako já na Astře, tak čerpejte pomalu, prostě třeba 5 - 10 litrů před úplným naplněním nádrže zpomalte nebo na chvíli přerušte tankování, aby vzduch stačil odejít. Jakmile máte na víčku podtlak, je přisáté, je něco špatně. Podtlak by měl být minimální nebo žádný.
Hainz
Tuesday 21 November 2006 - 13:11:54 Citovat
Host
ALDA: Takže jsem pěknej debil, tankuju totiž podobně jako tvoje manželka.

Martas: k tomu ventilku se asi nijak nedostanu co? Pod sedačkou totiž žádný víčko není, je tam všude koberec a řezat se mi do něj nechce.

Zatím jezdím s povoleným víčkem nádrže (tak na dva závity, jinak se ta mrcha stejně přicucne a podtlak je tam hned zase). Ve středu by se na to měl podívat můj "servisman", pokud to půjde profouknout, tak OK, ale pokud to bude vypadat na nějakou rozsáhlejší opravu s demontáží nádrže a filtru, tak do víčka vyfrknu tu díru jak psal VGT a seru na to. Nádrž bych ale zdeformovanou mít neměl, protože když se to stalo, měl jsem ji skoro plnou a to by musel benzín někam vytéct, což se nestalo. Mám strach ale z toho "plováku" či co tam je, že nebude už ukazovat přesně. Uvidím ve středu, pak dám vědět jak jsem dopadl.
VGT
Tuesday 21 November 2006 - 13:31:05 Citovat
Host
Hainz napsal ...

... k tomu ventilku se asi nijak nedostanu co? Pod sedačkou totiž žádný víčko není, je tam všude koberec a řezat se mi do něj nechce.

Musíš vlézt pod auto a poklepat na to zavzdušňovací trubičku.

Rychlá odpověď:

 

Přejít na stranu  1 [2]  
Odebírat z poradny: rss 0.92 Odebírat z poradny: rss 2.0 Odebírat z poradny: RDF

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.1496 sec,0.1089 z toho dotazů.