• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Fórum

Opel Club Renbau :: Vlákna :: Poradna Astra :: ASTRA :: Astra motor :: Re: cukaní Z18XE, špatný chod za studena
Vaše jméno:
Odpověď:


Témata příspěvků
Red_Dragon
Odeslal: Thursday 31 May 2007 - 21:53:42
Zdravim, mám problém pri studených startech. Musím nechat motor trochu ohøát. Jinak se s tím nedá rozjet. Donedávna to jen silnì cukalo, ale teï už to nemá ani sílu a skoro vùbec to nereaguje na plyn. Když to nechám 2 min, tak se v poho rozjedu. Obèas to taky škube ve vysokých otáèkách. Už nevím co stím. Vymìnil jsem: vzduchový filtr, palivový filtr, svíèky, lambda sondu pøed katem. Diagnostika ukazuje P0170 Fuel Trim (rozladìní paliva). Když to vymažu, tak po nìjakém èase se objeví zase a rozvsvítí kontrolku motoru. Jezdím kratší trasy za 8,2l/100km. Najeto 130 000.
Mìl jsem možnost zkusit jinou zapalovací lištu, ale to byl motor teplej. Zdálo se to lepší, ale mohl to být je dojem.
Pøedem øíkám, že tenhle motor Z18XE EGR ventil nebo krokáè nemá bo jsem je nenašel a ve schematu nevidìl. Nemùže to být kat? I když ohøáté jezdí až na to obèasné cukání normálně.
Poslední odpovědi
Red Dragon
Odeslal: Thursday 30 August 2007 - 20:53:08

Zdravim lidi, tak problem zda se nalezen.
Dnes odpoledne jsem mel moznost poradne zkusit jinou vahu z VeBe. Autu se po nastartovani jen mirne zhouply otacky a pak uz drzely. V nizkych ot. to necukalo a tahlo plynule od spoda. Proste jelo jako vymeneny. Take napeti na prvni lambde kmitalo jak ma.
Tzn. ze zitra jdu schanet vahu _;
Snaid
Odeslal: Monday 20 August 2007 - 23:35:30

Me take po nastartovani na VeBe X18XE hlavne po ranu skube motor a jde nepravidelne, ale jak se vypne ten kompresurek co predehriva katalyzator, je to jako kdyz me kopne kun a jede normalne.. Zkousel jsem menit svicky ale nic se nezmenilo. lambda ma uz taky neco za sebou a v nizkych otackach udajne ukazuje blbosti, ale kolem 2 tis. uz pry jede normalne. Uz jsem si na to zvykl, ale manzelka ma porad strach ze ji to nekde necha ?lola a proc s tim neco neudelam....
Red Dragon
Odeslal: Monday 20 August 2007 - 19:11:47

Zdravim lidi, tak jsem byl uz ve dvou servisech. V tom prvnim jen zakroutili hlavama. No a v tom druhym coz byl Opel Servis Pribram mi po 3h badani taky vlastne nic nerekli. Prijimaci technik mi rekl, ze je Tech II navedl na lambdu nebo ridici jednotku. A kdyz jsem potom mluvil primo s technikem co to delal, tak mi tyto veci vyvratil. Ze to spis vypada na vahu vzduchu, ale ze hodnoty co davala vypadaji v poho. Ze si mam jedine zkusit pujcit dily a zkouset.
Takze napada vas neco. V okoli nikdo takovej motor nema.
Red Dragon
Odeslal: Tuesday 26 June 2007 - 21:52:21

Tak na váze už nic víc neuvidim
Odvětrání víka ventilů - jestli tim myslíš tu hadičku co vede do plastový roury sání před klapku, tak ta je OK, nebo je tam vyvedená ještě jedna těsně vedle a ta vede myslím pod klapku, ale byla taky OK

Ventil odvětrání spíše odvzdušnění je tam jen na palivovou nádž + ještě ventil sacího potrubí.

Podtlakových hadiček tenhle motor taky moc mít nebude, nemá ani čidlo podtlaku. To bývá myslím spojeno s čidlem teploty nasávaného vzduchu (motory 1.4, 1.6) u mě se o tohle stará váha vzduchu.

Jinak moc dík
KopA
Odeslal: Tuesday 26 June 2007 - 21:31:27

No tak to je bohuzel zavada u ktere se hleda pricina hure nez kdybys mel smes bohatou.

Tohle jsem zjistil.
Zkontrolovat:
Vahu vzduchu (to ale spis kdyby ty hodnoty byli mimo na volnobeh) - vycistit.
Odvetrani vika ventilu. Pokud by odvetrani bylo ucpane pripadne zaneseny ventil odvetrani pokud ho ten motor ma je to mozna pricina - vycistit.
Zkontrolovat tesnost celeho sani. Volne svorky apod.

Zkontrolovat (Dukladne) podtlakove hadicky a hlavne kolinka zapojene do sani (to hlinikove monstrum). Je jich tam dost a spatne znamenaji netesnost sani. Kolinka radi praskaj a hadicky se prodiraj. TOHLE SI MYSLIM BY MOHLA BYT PRICINA. Nekomu v diskuzi na svetovym webu to pomohlo (stejne priznaky).

Ta lambda je taky ve hre ale vetsinou se dela jako prvni a casto to nepomuze (proste ukazkovy pripad).

Manik mel u BMW uplne stejny priznaky a musel vymenit tesneni pod sanim a vycistit odvetrani vika ventilu (ventil - BMW ho ma problemovy).

Dej vedet jak jsi pochodil.
Red Dragon
Odeslal: Tuesday 26 June 2007 - 21:09:18

Měnil jsem protože jsem věděl, že mám špatnou směs a ta lambda ja tak nějak velkou měrou zodpovědná za tu směs. Na nějakém něměckém föru o Zafirách psal nějaký člověk, že ta chyba P0170 je zaviněná právě tou váhou. Měřil jsem na ní odpory na svorkách podle Vivid Automotive Workshop a je to v poho. Nic víc na ní nezjistím. Jak se dá zjitit ta netěsnost sání?
Rozdíl směsi mám větší. Jak jsem již psal dlouhodobý rozdíl mám 15% (spodní graf)
KopA
Odeslal: Tuesday 26 June 2007 - 20:44:16

No zkus to ale potom proc jsi ji menil? Kdyz to cukalo pred vymenou proc jsi menil zrovna lambdu neco na ni ukazovalo?

Ted zjistuju ten Fuel Trim a vypada to na lambdu. Fuel trim znamena vesmes predstih ktery zavisi dost na udajich z lambdy. Ve tvem pripade by jeste mohlo jit o netesnost sani (unik vzduchu?) nebo nizky tlak paliva. Vstriky asi ne to by byla velika spotreba a jeste je moznost vadne vahy vzduchu.

Rozdil mezi chudou a bohatou smesi by mel byt ±5% jinak je neco spatne. Hezky to je videt na obrazku ->



Anonymní
Odeslal: Tuesday 26 June 2007 - 20:01:21

Cukalo to i před výměnou. Dneska bych už asi taky koupil originál i když je o dost dražší. Tenkrát jsem nevěděl, že tam mám Siemens. Spíš přemýšlím, že tam zkusím zpátky tu starou origo.
KopA
Odeslal: Tuesday 26 June 2007 - 19:51:36

No tak mozna ta lambda jak jsi psal v jinem vlakne - zvlast jestli se to cukani objevilo po vymene te lambdy. Pockej jeste na dalsi cleny jestli budou vedet vic.

Osobne bych na auto kupoval urcite dily pouze original a napriklad lambda senzor mezi ne urcite patri.

Jinak ted po te vymene svicek kdy jsi to cukani castecne odstranil a eliminoval ho pouze na nizke otacky by to melo byt jednodussi diagnostikovat (v servisu) a pokud to ukaze chybu lambdy tak jsi doma.
Nech vycist chybove kody bez toho se nehnes dal!

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.0562 sec,0.0168 z toho dotazů.