• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Fórum

Opel Club Renbau :: Vlákna :: Poradna Omega :: OMEGA :: Omega interiér :: Re: Omega A Topeni
Vaše jméno:
Odpověď:


Témata příspěvků
Jakub
Odeslal: Thursday 15 October 2009 - 10:05:10
Ahoj, začalo bejt pěkně hnusně a já po dlouhé době zapnul topení a skoro to netopí ? nevíte kde by mohla být zrada je to OA 2.0i r.v.88,zkousel jsem to topení vyndat a trosku ho ocistit a vyplachnout,byl tam trosku bordel.. ale pořád je to málo, co ty 2 hadice k motoru, maj být v nějakém pořadí...? motor se mi ohřívá na nějakých 85 stupnu C. když pustím ventilátor naplno tak jde takový vlažný vzduch a auto se ve vnitř zahřeje tak po 40minutach cesty do Prahy a to tak že 1/3 vzduchu ještě vydejchám... ,ale třeba kamarád má nissana sunny r.v 90 a když jsem to u něj viděl tak mu to topí fakt dobře... nemáte s tím někdo prosím zkušenost ?
Poslední odpovědi
Jakub
Odeslal: Monday 13 December 2010 - 10:28:50

Díky, z te 2.4i mam defakto skoro vše... napis mi na mail co potřebuješ Email
Kubba(2,4)
Odeslal: Monday 13 December 2010 - 01:21:23

Tak dobré pořízení s topením. Mj. nemáš doma ještě něco z té 2,4i? Marně sháním hadici k sání..
Jakub
Odeslal: Sunday 12 December 2010 - 16:23:09

Tak jo, kouknu se na to jestli to bude tím, zítra dám vědět zatim díky
KopA
Odeslal: Sunday 12 December 2010 - 16:15:57

Po obvodu toho topení co je převážně schovaný v tom plastovy pouzdře tam kam se ten radiator zasouvá.

Kolem trubek to asi taky nebude na škodu.
Jakub
Odeslal: Sunday 12 December 2010 - 13:24:59

Tak to ti moc dík!! ty videa jsou supr, zkouknu jak to mam u toho radiatoru ja.... to jak řikáš s tim utěsněnim vyzkoušim taky, a ty myslíš utěsnit to jako z toho pohledu co tam ten radiator strkáš a utesnit to kolem tech dvou trubek a nebo to mas na mysli utesnit po obvodu toho topení co je převážně schovaný v tom plastovy pouzdře tam kam se ten radiator zasouvá....
KopA
Odeslal: Saturday 11 December 2010 - 22:27:32

Tak tady to je.

Odkaz 1
Odkaz 2

Je to z Omegy r.v. 1991 2.0i 8v 85kW bez klimy
Na druhý straně motoru je nahoře jen tlustá hadice z chladiče k termostatu.

Nevím ale jak to motorem teče jestli to teče dovnitř u termostatu a ven pod altíkem nebo naopak.
Ještě to topení bylo v tom rozvaděči vzduchu pěkně zalepený ze všech stran různým molitanem. Bude důležitý to okolo dost utěsnit (osobně bych volil montážní pěnu) protože jak je to žebrování dost hustý tak skrz to celkem špatně prochází vzduch a když tam bude někde vedle fuka na malíček tak pude všechen proud vzduchu okolo toho výměníku a ne skrz něj.

Ještě jenom pár postřehů - já tím autem nejezdím takže to není moje hodnocení. Středový ofuky netopěj jde z nich pořád studenej vzduch a auto údajně zrovna nějak moc netopí ale zase zima v něm není - co znám řidičku tak když takhle hodnotí tak mě by v tom samým autě bylo pěkný vedro - pokud se nebude měřit teplota teploměrem tak výroky topí / netopí jsou čistě subjektivního charakteru.
Jakub
Odeslal: Saturday 11 December 2010 - 09:32:14

No pravě já měl asi před rokem venku všechny hadice co se chladící kapaliny týče.. byly zanesený tak jsem je čistil atd atd... dával jinej radiator a vodní pumpu s rozvody a tak... proastě takovou očistu motoru jestli bys to dokazal nějak šikovně natočit abych se v tom všem vyznal bylo by to fajn.. protože tam mam zmatek v tech všech kolenou co kam vede atd... napadlo mě pak, že jsem si přivezl komplet OA 2.4 i s klimou a přijde mi že tam je stejnej radiator topwni jako v OA 2.0i a ten je original,tak že bych ho tam mohl zkusit šoupnout... kdyby to třeba ten muj novej opravdu dělal a byl to nějakej šunt ..
KopA
Odeslal: Friday 10 December 2010 - 18:42:13

Myslíš nafotit jako hadice v motoru - ty si s tím hýbal?

Napadá mě jeden rychlej test když ti to teď netopí tak jednoduše přehoď (pokud to je fyzicky možný - třeba křížení) hadice na těch trubkách od topení a uvidíš.

Jestli v tom máš guláš tak bych to možná zvládnul zítra natočit - video bude lepší.
Jakub
Odeslal: Wednesday 08 December 2010 - 21:55:51

To se mi zdá jako dobrá připomínka s těma vatupama a výstupama vody... dával jsem tušim za ten radiator asi 1000 kč.... takze to nebude snad nějakej zmetek.... a ty hadice maji jit jak ? mohl by si mi to vyfotit nebo rict která kam... protože jedna jde z kolena kde jsou asi 4 vyhybky.. jedna je do chladiče do spodního otvoru druha jde k pumpě atd atd...

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.0987 sec,0.0526 z toho dotazů.