• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Poradna

Opel Club Renbau :: Poradna :: Poradna Vectra :: VECTRA :: Vectra interiér
 
<< Předchozí téma | Další téma >>
nefouká ventilace dovnitř
Přejít na stranu  1 [2]
Moderátoři:legionar, Prazdroj, Jerry, jirka, Wonderboys, admin
Autor Příspěvek
Yper
Tuesday 04 September 2007 - 07:37:59 Citovat
Uživatel #251
Registrován: Tuesday 14 September 2004 - 10:28:45
Příspěvků: 3550
Chlapi, neblbněte, pokud vrtuli - resp. plastový válec (radiální ventilátor) nesundaval, tak není důvod, proč by se měl protáčet. Ten plast je tam tak silně nalisovaný a navíc teď je zima, takže má i větší samosvornost na hřídeli motoru, že není důvod, aby dělal to shora popisované.
Každopádně bych to znovu demontoval a podíval se, jak se klapky v závislosti na nastavení na digiklimě hejbou - resp. bych se podíval na tu hlavní u ventilátoru, protože mně to funguje tak, že když vypneš motor a vyndáš klíček ze zapalování, tak se přívod vzduchu do auta uzavře - je to zábrana proti pocení skla, když auto v zimě stojí a aby nenamrzalo.
Podle mne je nefunkční tahle klapka.

Dodge Caliber 2.0 CRD SXT
Opel, ten má dnes už každý Sopel!!
Yamaha 1100 - Virago
Konečně pořádnej krouťák a né jako línej Opel
BMW K1200 LT - auto na dvou kolech
Martas_
Tuesday 04 September 2007 - 08:16:35 Citovat
Host
Ja nemyslel ze se to urcite protaci, ale jestli se ventilator toci tak uz na 2stupen jsou to kvanta vzduchu ktery musi nekudy odchazet. Pokud je tomu tak a vzduch nikde neodchazi tak je neco spatne, bud muze motor bezet podstatne mensimi obratkami, nebo prokluzuje vrtule (samo pokud neni ucpany privod).
Hujer
Tuesday 04 September 2007 - 08:51:36 Citovat
Host
I kdyby měl uzavřený přívod vzduchu z venku, musel by fungovat vnitřní okruh. Navíc je celkem dobře slyšet na chodu ventilátoru, jestli nasává bez odporu. A pokud nasává, musí zákonitě i vyfukovat. Při maximálních otáčkách je to slyšet opravdu hodně.
Jirka K
Thursday 11 October 2007 - 14:00:39 Citovat
Host
Ahoj. Dotaz z jiného soudku. Mám VB z roku 97 a ventilace včetně klimy funguje dle očekávání, až na jednu výjimku. Výdechy na bocích palubky valí vzduch dobře, ale výdechy uprostřed takové jemné funění - v porovnání k těm bočním opravdu mizivé množství. Je tohle nerovnoměrné rozložení množství vzduchu normální, nebo je něco špatně? A může to být jenom nějaká vypadnutá hadice někde, nebo taky nějaká klapka? Dělal jsem dezinfekci klimy, tak by bylo možné, že jsem něco zblbnul na těch hadičkách, ale nepředpokládám... Jinak než to bylo to snad ani zapojit nejde. Dík za radu.
TiRa
Tuesday 12 May 2009 - 20:06:38 Citovat
Host
Zdravim, po delsi dobe Vas opet zadam o radu, na kterou jsem nenasel odpoved. Otazka je stejna jako prispevek prede mnou.

Ventilace, klimatizace jede bez problemu. Jenom proudeni vzduchu, pri nastavenem ofuku hlavy a tela, nejde stredovymi vydechy, ale jenom bocnimi. Existuje jen mezi temito vydechy jeste nejaka klapa, ktera by byla zasekla?
TiRa
Friday 15 May 2009 - 19:30:23 Citovat
Host
Problem odstranen.
Na rozdil od bocnich, aspon v mem pripade, je stredni vydech (steny jeho potrubi) vylepen nejakym tenkym molitanem. Nevim jestli je tam kvuli tepelne nebo hlukove izolaci, ale kazdopadne jeden z jeho dilu se na konci odlepil a znemoznil tak proudeni vzduchu.
To jen pro informaci, kdyby se nekomu vyskytl stejny problem. Zdar...
Filip
Thursday 11 February 2010 - 16:56:38 Citovat
Host
Ahoj lidi mam velkou prosbu o radu,poridil jsem si opel vectru z roku 1995 v bezva stavu trpi me zatím jen jedna vec,netopí v prostoru nohou jen nahore,neporadi nekdo co s tim dekuji moc filip

Rychlá odpověď:

 

Přejít na stranu  1 [2]  
Odebírat z poradny: rss 0.92 Odebírat z poradny: rss 2.0 Odebírat z poradny: RDF

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.4523 sec,0.3980 z toho dotazů.