• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Poradna

Opel Club Renbau :: Poradna :: Poradna Omega :: OMEGA :: Omega Hi-Fi
 
<< Předchozí téma | Další téma >>
Nastavení času hodin pomocí RDS
Moderátoři:legionar, Prazdroj, Jerry, jirka, Wonderboys, admin
Autor Příspěvek
RBr
Thursday 15 December 2005 - 09:38:16 Citovat
Host
I když se to tu řešilo snad před rokem (právě jsem to celé pročetl), víte už někdo, proč se nedaří nastavit čas přes RDS, i když to mám zapnuté a čekám už čtvrtý den na seřízení při poslechu nejrůznějších stanic?
Popisy, jak to zapnout jsou v tom rok starým vlákně OK, shodují se s Jak na to. Že se RDS signál nevysílá každou chvilinku, mi je taky jasný.
Riwale s tebou bych v jednom nesouhlasil, pamatuji, že dříve, když to fungovalo, tak se mi nastavilo vše přes RDS, tedy i hodiny a datum po resetu hodin, kdy tam je 01.01.1998 atd. Naopak jsem si taky všiml, že po změněně času letos na podzim se to neupravilo-pak už nevím, jak to dopadlo.

Ale teď jsem s tím byl v servisu (viz známé vlákno Auto nestartuje aneb jak pracují servisy ) a ne a né se to nastavit.

Doplním - vše ostatní funguje. Od doby, kdy to fungovávalo mám jedinou změnu, v rádiu vozím zastrčenou SIM kartu, tedy spuštěný mobil integr.v rádiu. Také zde vše funguje, v menu mobilu jsem nenašel žádné ON nebo OFF pro RDS Set Time.
Šemík
Friday 16 December 2005 - 20:41:00 Citovat
Host
Ani mně se to letos na podzim nepřestavilo samo. Nechal jsem to několik hodin a nikde nenaskočila ani značka na displeji pro synchronizaci s RDS. Až když jsem nastavil přibližně čas, tak se vše chytlo a dorovnalo.
Holt doba jde dopředu a asi je zase něco jinak.....
riwal
Saturday 17 December 2005 - 18:23:50 Citovat
Host
Letní a zimní čas Ti to nenastaví, dělá to jedině tolerance v řádu minut.
Co se týká radia nebo mobilu, tak ten s tím nemá nic společnýho, nastavení času se zapíná na displayi a ne na radiu nebo mobilu.
RBr
Saturday 17 December 2005 - 21:10:06 Citovat
Host
Zase to funguje, jedu si okolo Ruzyně - a najednou naskočil ten symbol RDS a vše se nastavilo. Jen nevím, v čem vlastně byl problém! Steným místem jsem předtím projel X krát a nic. Teď tam ten symbol mám téměř vždy.

Riwale, když ten signál chytneš, nastaví to vše. Vážně. Už se mi to podařilo minimálně podruhé (po resetu tam nechávám to první datum, tuším 1.1.1998). A nastaví se.

A vyplývá to nepřímo i z manuálu: "Když autorádio nepřijímá žádný signál(myšleno RDS), nebo je signál slabý, musíte datum a hodiny seřídit manuálně."
riwal
Saturday 17 December 2005 - 21:52:48 Citovat
Host
Když je tam 1.1.1998 tak jsou hodiny ve stavu nenastaveno a seřídí se, ale změnu zimního a letního času to neudělá, aspoň mě se to nikdy nenastavilo.
RBr
Sunday 18 December 2005 - 21:01:08 Citovat
Host
To Riwal - tak s tímto bych už souhlasil.
Otázka je, jak jsem teď viděl, že se to někdy ne a ne probrat, jestli to není náhoda, že se to hned neposune na letní/zimní čas, mezi tím ti dojde trpělivost a nastavíš si to sám.
Já na to nastavení (teď po resetu) vlastně čekal 4 nebo 5 dnů......nejvíc mě ale s..e, že pořád nevím, v čem to bylo.
tira
Tuesday 08 May 2007 - 18:13:14 Citovat
Host
Dnes jsem si hral s radiem a zkousel i nastavit cas pomoci RDS. Ale nejak se mi ho nedari ani aktivovat. I kdyz delam vse podle navodu, tak se mi pri nastovovani hodin a dlouheho drzeni cudliku nerozblikaji ty kukacky s napisem RDS. Kdyz jsem tady procital vlakna, tak jedna z odpovedi byla zajet na TECH2 a funkci aktivovat. Zajimalo by me, jestli to doopravdy jde nejak pres TECH2 aktivovat. Popripade jestli nedelam nekde chybu, zda nema nebo ma byt zaple radio, zapalovani atd. Mam MID displej a CCR600 radio.
Marek
Tuesday 08 May 2007 - 21:46:46 Citovat
Host
Tak mám stejnej problém-nemůžu ani zapnout tu funkci-držím čudlíky podle návodu a ty hodiny s RDS ne a ne se objevit... Tak nevim-rádio mám CCRT 2008 a displej ten poloviční s jemnějším rastrem... Nevíte někdo proč to nejde zapnout?
Marek
Tuesday 08 May 2007 - 22:15:09 Citovat
Host
Jsem to ale vůl-nedočetl jsem všechna vlákna... Takže jediným východiskem zdá se je TECH 2. Takže měním dotaz-kdo to má, můžu si to nějak udělat sám, pomůžete mi s tím někdo, nebo musím do servisu? Myslím ten TECH 2. Kdyby to někdo z okolí Prahy, Brna, Blanska-nebo někde po cestě byl ochotnej nějak poladit, tak bych byl moc vděčnej...

Rychlá odpověď:

 

 
Odebírat z poradny: rss 0.92 Odebírat z poradny: rss 2.0 Odebírat z poradny: RDF

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.1701 sec,0.1365 z toho dotazů.