• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Poradna

Opel Club Renbau :: Poradna :: Poradna Vectra :: VECTRA :: Vectra interiér
 
<< Předchozí téma | Další téma >>
Demontáž přístrojovky VeBe
Moderátoři:legionar, Prazdroj, Jerry, jirka, Wonderboys, admin
Autor Příspěvek
Xman
Friday 28 October 2005 - 19:28:45 Citovat
Host
Čus chlapi

můžete mi někdo prosím zaslat postup pro demontáž přístrojovky VeBe na Email, chci se dostat na osvětlení kontrolky dobíjení a podstvícení počítadla - nevíte jaký jsou tam žárovky? Mám vyhozený modul ovládání osvětlení dál bych měl pokračovat odděláním levého výstupu vzduchotechniky, tam jsem se zaseknul
Díky Xman
qpc
Friday 28 October 2005 - 20:11:33 Citovat
když Bůh škádlil peklo,vymyslel i500
Uživatel #255
Registrován: Monday 20 September 2004 - 16:39:01
Příspěvků: 5329
a co třeba zkusit hledat v historii?

Odkaz Astra-H OPC

Odkaz i500.html

Na peklo se zvoní tlačítkem "SPORT".

Hra na honěnou vubec nedáva smysl. Když máš babu, tak přece nehoníš.....


klerik
Friday 28 October 2005 - 21:37:42 Citovat
Host
Čau kámo. Plně s tebou soucítím, protože rozdělávání palubky a výměna žárovek mě stála minimálně tři bílé vlasy. Řeknu ti, je to porod. Když jsem to dělal, tak jsem byl neskutečně nasranej, odřený prsty na rukou a těch slov, co jsem použil. _rendek .
Jaký tam jsou žárovky přesně nevím, protože jsem měnil jiné, ale vetšinou tam byli 2,5 V. Takový malý krypliky. Nevím jestli je někde přesný návod, ale mám knihu "jak na to" a tam je velký kulový. Budeš se muset překonat. Vem si před aktem želatinový medvídky, ty jsou dobrý na nervy.

Užij si to.
Vašek
Saturday 29 October 2005 - 10:24:38 Citovat
Host
Jsem na tom podobně. Zaseknul jsem se u mřížky ventilace na řidičovo straně. Jak to dostat ven? Použít hrubý násilí??? Neprdne to? Nebo je na to nějakej fígl?
Díkes.
Pepa
Saturday 29 October 2005 - 13:09:48 Citovat
Host
Krásná práce, u VeA to bylo horší.
Xman
Sunday 30 October 2005 - 00:52:39 Citovat
Host
To Vašek :Já už to mám za sebou (myslím to rozdělání přístrojovky) _s103 nejdřív musíš dostat ven vypínač světel, je to v celý modul i s mlhovkama, na obou bocích to drží na kovových pružných lamelách, pak mřížka ofuku po obou bocích je po dvou zápatkách - řešil jsem to tenkýma kovovýma planžetama, který jsem vsunul mezi mřížku a vlastní přístrojovu,tím jsem nadzvednul zápatky a za mřížku vytáhnul ven - musíš vytáhnout všechny 3 ofuky z přístrojovky jsou pod nima šrouby.
Práci zdar Xman
Xman
Sunday 30 October 2005 - 00:58:09 Citovat
Host
To all:ještě jeden dotaz k přístrojovce, měnil jsem žárovku dobíjení a pak podsvícení počítače km - bohužel to počítadlo stále nesvítí, mám v tom hledat nějaký jiný problém než opět prasklou žárovku - zdá se mi divný že by znova nová žárovka odešla (ona se spíš ani nerozsvítila).
Filip
Sunday 30 October 2005 - 01:40:16 Citovat
Host
Cau Oplmajstri,

dnes tu jeden moudry pravil, ze by se mel vytvorit jisty katalog vad a pruseru a me nezbyva nez souhlasit, protoze se tocime stale v jednom kole a cas od casu prijde ta spravna odpoved pet minut po dvanacte, kdyz uz je vse v pr... a nebo nenavrtne zkur... K tematu demontaz: Nize uvedeny navod jsem overil v praxi a je zcela v pohode. Hlavni je nechvatat a kdyz uz neco pacit,tak s citem a kdyz to nejde tak tam caknout olej a nebo hledat sroub. Ty svinuchy jsou obcas neviditelny Hodne zdaru.

- pod budíkama jsou dvě celoskla 5W - stejný jako v parkovačkách - snadno se vymě ní za diody (rozptylky)
- pod TID jsou dvě 1,2W nejdou nahradit (šedá plastová patice), pod MID jsou ty samý ale 4 kusy
- kilometrovník je jedna 1,2W opět nejde nahradit jinou (oranžová plastová patice)
- kontrolky (plastová patice) jdou nahradit žárovkama do feldy nebo favorita (jen mají mělčí patici)

Je to celkem dobře popsáno v poradně, ale bude to někde hóódně vzadu - ideální je použít vyhledávač a hledat klíčové slovou či řetězec slov.
Každopádně:
1) musí se vytrhnout středové průduchy uprostřed a ten vlevo.
2) pak se vypáčí vlevo (dvěma šroubováky) ovládání zapínání světel, mlhovel a naklápění - je to box a jde celý .
3) vyšroubovat páčku naklápění volantu
4) demontovat spodní krytí volantu - šroubky
5) pootočit volan o cca 60° doprava a pak i doleva - vždy se na protilehlé straně při pohledu čelně na horní překryt volantu objeví dvě malé záslepky a pod nimi jsou dva šroubky - sejmout ten horní kryt.
6) pod demontovanými průduchy a pod demontovaným boxem ovládání světel jsou šrouby - všechny vyšroubovat
7) pod demontovaným horním krytí volantu vycvaknout ze západek pravý i levý Luccas - páčky a nechat je svěšené na kabelech.
pod těmi Luccasy jsou dva šrouby, které drží takový plastovo-gumový mezikus mezi palubkou a tím překrytím volantu - sejnout.
9) přístrojovka by tak měla být celá uvolněna a stačí jen mírně trhnout, čímž se vytáhne z centrálního narážecího konektoru a pak naklopením k sobě a do strany se vytáhne - ještě je lepší mít vždy sklopený volant co nejníž.
10) je dobré sehnat oboustranně lepící pásku - co nejvíc tenkou a na přístrojovce jí podlepit pod tištěný spoj na tom narážecím konektoru přístrojovky, aby ten ohebný tišťák držel na přístrojovce a byl trvale ohnutý v konektoru.

Pozor na uvolňování průduchů ventilace! Je dobré mít silikonový sprej s úzkým trubičkovým aplikátorem a boční spáry jemně prostříknout - také se páčí - netahat za ovládání průduchu - může se, ale jen jemně.
Vašek
Sunday 30 October 2005 - 13:52:37 Citovat
Host
Děkuji za rady. Když mi to nešlo, tak jsem se na to raději vyprd. Ten levej ofuk mi šel z levé strany pěkně odtáhnout (západky jsem odjistil přes boční ventilaci) ale to se mi pak hodně namáčknul doprava a na té pravé straně to nechtělo jít ani za boha. Až posbírám trošku trpělivosti tak se do toho pustím znova, doufám, že dopadnu lépe. Ještě jsem se chtěl zeptat, jestli někdo netuší, z jakého důvodu přestalo fungovat naklápění světel. Ale na obouch stranách současně. Bylo to po demontáži toho sdruženého vypínače světel a po výměně žárovky podsvícení.
Teď ještě k tomu podsvícení - kdysi jsem měl Fiata Tipo s digi palubkou a tam řešili zelené podsvícení tak, že nandali na obyč. žárovky takovej zelenej klobouček. Jako bužírku s čepičkou na konci. Nešlo by něco takového udělat na podsvícení ve Vekině? Že by se to nemuselo měnit za LEDky. Stačilo by na žárovky nadít ty hadičky a bylo by. Při výměně to šlo krásně sundat za staré žárovky a přendat na novou.
Sakra, to jsem se nějak rozepsal...

Rychlá odpověď:

 

 
Odebírat z poradny: rss 0.92 Odebírat z poradny: rss 2.0 Odebírat z poradny: RDF

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.1435 sec,0.1073 z toho dotazů.