• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Poradna

Opel Club Renbau :: Poradna :: Poradna Astra :: ASTRA :: Astra podvozek
 
<< Předchozí téma | Další téma >>
Ložisko zadního kola
Moderátoři:legionar, Prazdroj, Jerry, jirka, Wonderboys, admin
Autor Příspěvek
Honza
Monday 24 October 2005 - 06:55:55 Citovat
Host
Dobrý den
O víkendu jsem zjistil, že mám odepsané pravé zadní ložisko u své Astry F Caravan. Při průjezdu zatáčkou slyším jak mi kolo píská a když kolem protočím, tak slyším kovový zvuk jak se tam ty kuličky honí.
Mám několik dotazů.
Mám před sebou dlouhou cestu (už zítra) převážně po německých dálnicích. Může se mi stát, že by mi to kolo někde odpadlo, kouslo se ložisko, případně něco jiného?

Koukal jsem na Kelly a viděl jsem, že se prodává SFK sada pro kolo s ABS za skoro 4668kč, nebo Tinken za 4753kč . Připadá mi to docela hodně. Nevíte co ta sada zahrnuje? Měnil jsem kdysi ložisko u fordu a dal jsem za něj 850kč. To je celý komplet i s nábojem a elektronikou ABS, nebo opravdu jen ložisko. Je nějaký levnější způsob opravy?

Děkuji
Václav GT
Monday 24 October 2005 - 09:06:30 Citovat
Host
To "ložisko" vypadá asi takhle . Je to celý náboj. Taky by mě zajímalo, zda-li to jde rozebrat a vyměnit opravdu jen ty ložiska (většinou tam u jiných aut bývají dvě kuželíková proti sobě). Neví to někdo tady??
Honza
Monday 24 October 2005 - 12:32:49 Citovat
Host
Zřejmě to tu nikdo ještě nerozebíral.
Koukal jsem na stránky SFK. Jsou v tom nějaké spec. ložiska s magnetickým proužkem kvůli tomu ABS a nesmí to přijít do kontaktu s žádným magnetickým polem. Další věcí na kterou upozorňují je správná poloha ložiska - magnetem dovnitř. Zřejmě proto se prodává celý komplet. Až přijedu, tak to zkusím nejdřív rozebrat a podívat se na to.

V tomto případě se nebudu držet toho, že je dobré udělat výměnu n a obouch kolech zároveň.
Václav GT
Thursday 27 October 2005 - 15:29:38 Citovat
Host
Jestli nemáš obrázek z katalogu dílů, tak tady je: Odkaz . Na Vectru A, Vectru B, Astru F a i jiné Oply je to stejný díl (ten náboj zadního kola s ložiskem). Když ve výzkumu pokročíš, dej, prosím, vědět. (A ještě katalog obchodu s autodíly: Odkaz ).
mirda x20xev
Friday 04 November 2005 - 21:48:54 Citovat
Host
Já to zkoušel na F, ale po uspěšném zníčení krytu snímače ABS jsem dospěl k tomu,že to ložisko stejně nejde vyměnit.Tak vrakáč to jistil.
Vašek
Saturday 05 November 2005 - 21:28:49 Citovat
Host
Pokud by měl někdo zájem, mám doma starší náboje (1levý a 1pravý) na zadní kolo na VeBe (od SKF je to tuším VKBA 3409). Tuším, že je to stejný i do Aster. Email

Rychlá odpověď:

 

 
Odebírat z poradny: rss 0.92 Odebírat z poradny: rss 2.0 Odebírat z poradny: RDF

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.1346 sec,0.1054 z toho dotazů.