• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Poradna

Opel Club Renbau :: Poradna :: Poradna Vectra :: VECTRA :: Vectra motor
 
<< Předchozí téma | Další téma >>
záměna motoru Z22SE za Y22xe
Přejít na stranu  [1] 2
Moderátoři:legionar, Prazdroj, Jerry, jirka, Wonderboys, admin
Autor Příspěvek
karel
Friday 18 October 2013 - 18:56:54 Citovat
Host
čau všichni,mám dotaz neřešil někdo přestavbu vectry c 2,2 16v s motorem Z22se za motor z omegy Y22xe vím že mají jiné rozvody ale víc o nich nevím v čem jsou jiné.mám vectru c a motor KO a nemužu ho nikde rozumě sehnat.díky co třeba jednotka na to atd..problém ele?
wisastar
Saturday 19 October 2013 - 14:15:08 Citovat
Host
No je to uplne jiny motor. Sani ma na druhe strane, komplet elektronika je jina... To uz tam muzes dat motor treba z mercedesu a vyjde to na stejnou praci.
Jiřik
Sunday 20 October 2013 - 19:47:54 Citovat
Host
Nejdřív více popiš, co je to KO?
Za jediné KO považuji prasklý blok, hlavu, nebo velkou ovalitu.
Když už bych měnil motor, kabeláž a všechno okolo, dal bych tam raději něco zábavnějšího, co třeba C20LET? Pod plastovým deklem z 1.8 by vypadal docela céčkově _;
karel
Monday 21 October 2013 - 21:31:39 Citovat
Host
no bylo to potkane a zřejmě bral i olej ,už jsem sehnal jinou hlavu za pakatel objednal těsnění a hurá do toho snad nejhoršího motoru co jsem viděl __; jen tak náhodou návod na nastavení rozvodu někdo nemáte?nemužu ho nikde splašit a podotýkám ,že nemám potřebné přípravky.na netu je instruktážní video tak to podle toho dám nějak dokupy. podle ventilového víka to prase (původní majitel)k jinak se mu nedá řici neměnil olej a budou i zřejmě trochu zapečené kroužky tak udělám i výměnu oleje a pokud motor pujde tak i nějaké přisady na ty kroužky, ještě zrovna skopnu dolu vanu a podívám se na sací koš protože když je aci 2cm karbonu na ventilovém víku tak vana bude taky ucpaná a tím pádem malý tlak oleje a přezkočený rozvod.byly ohnuté jen 2 saci ventily decentně takže chrup přez zub.díky za veškeré info k nastavení rozvodu a na co si mám dát bacha.
wisastar
Tuesday 22 October 2013 - 14:48:33 Citovat
Host
Kdysi davno sem ty rozvody delal na astre ale uz si to nepamatuju. Ale vim ze na poprvi se mi nepovedli a bylo to bez tlaku To ze si sehnal hlavu je zazrak. Ja ji sehnal, ale prasklou za 7 tis. Jinak byli na nemcich okolo 20ti.
Jiřik
Wednesday 23 October 2013 - 10:35:14 Citovat
Host
Každopádně KROUŽKY VYMĚŇ!!
Je to dost drahý (origo Opel) ale vyplatí se to. Rozvody se dají nastavit jednoduše
na střih a horní úvrať prvního válce. Určitě to najdeš někde na youtube. Po přesném nastavení při rozebraném motoru si udělej značky, ať to pak můžeš nastavit až to bude v kupě. Ten vyvažovák nevím. Až to nastavíš, několikrát to projeď ráčnou pro sichr.
karel
Tuesday 29 October 2013 - 23:34:57 Citovat
Host
tak jsem zjistil proč se to nejspíš potkalo ,nejspíš se rozlámala pravá kladka nebolišta co vede řetěz jelikož jsem našel kousky v kufru a podíval jsem se do staré hlavy ,myslel jsem že ji člověk co hlavu sundaval tak ji rozlámal ale při delším zkoumáni jsem si všiml že šroub co drří tu lištu je do pulky zbroušený od řetězu tudíž to na něm asi chvílku běželo. Nemáte někdo náhodou doma staré rozvody po výměně? nemužu nikde najít tu lištu samstatně v prodeji a kupovat komplet rozvody se mi nechce když nevím zda je motor funkční,potřebuju to jen na vyzkoušení.díky za každou odpověd.
Jiřik
Wednesday 30 October 2013 - 10:54:06 Citovat
Host
Teď opravdu vidím, že je asi snadnější hledat jiný motor. Rozvody totiž stojí balík.
Zlaté rozvody poháněné řemenem!!
Možná si bude někdo klepat na hlavu, ale jestli to auto nepotřebuješ sůrne, pohledal bych a namontoval 20LET, nebo NET ze Saabu. Plastový dekl to ukryje.
Odkaz
karel
Wednesday 30 October 2013 - 11:46:52 Citovat
Host
nechci to nějak moc řešit a dlouho se vtom hrabat,dam to do kupy a prodám ji ,kdyby nebyla tak pěkná tak ji rozprodám na díly ale je mi jí líto.nejspíš tak dopadne.to máš pravdu že je zlatý řemen.ikdyž řetěz vydrží 2x toliki ale je zase 3x dražší a ta práce s tím.
Jiřik
Wednesday 30 October 2013 - 13:08:50 Citovat
Host
Možná ještě víckrát dražší. Legende, kolik stála ta řetězová sada na NET?
Myslím že kolem dvaceti??
Fór je v tom, že to je řetěz, vodicí lišty, napínák a ještě řetěz k tomu vyvažováku. U NET to má ale aspoň výkon a stejnou spotřebu, jak Tvá atmosféra.

Rychlá odpověď:

 

Přejít na stranu  [1] 2  
Odebírat z poradny: rss 0.92 Odebírat z poradny: rss 2.0 Odebírat z poradny: RDF

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.1633 sec,0.1346 z toho dotazů.