Opel Club Renbau :: Poradna :: Poradna Omega :: OMEGA :: Omega podvozek |
|
<< Předchozí téma | Další téma >> |
Mechanicky hluk při kolech v levém rejdu a přidaném plynu |
Přejít na stranu [1] 2 | |
Moderátoři:legionar, Prazdroj, Jerry, jirka, Wonderboys, admin
|
Autor | Příspěvek | ||
Zdrahy |
| ||
Host | Ahoj lidi, nedávno jsem náhodou zjistil (musí být vypnuté radio, klima a zavřená okna aby bylo ticho) že když točím doleva a zároveň přidám plyn, ozve se mechanický hluk - jako by něco dřelo. Pocitově jde hluk směrem od pravého předního kola. Jde o OC 2,5DTi AT v kombi. Nechal jsem v servisu vyměnit ložiska v předních kolech, kotouče jsou OK a destičky nové - bohužel žádná změna ![]() Když dám levý rejd bez plynu (na N), žádný hluk, zařadím D, přidám a začne to hlučet (něco točícího se o něco dře). V podběhu není vidět, že by to dřelo kolo. Nepotkal jste se někdo z vás s něčím podobným? Díky předem za jakoukoli radu. | ||
| |||
Colommbo |
| ||
![]() ![]() Uživatel #2374 Registrován: Wednesday 01 February 2012 - 14:51:05Příspěvků: 1195 | Může to být jenom ten blbej plech souběžně s brzdovým kotoučem, zkus ho maličko odehnout či přihnout, občas to může dělat neplechu... ![]() W124 E320 Coupé - u mě dobrý ![]() | ||
| |||
Zdrahy |
| ||
Host | Plech jsem srovnal hned ze začátku (měl jsem to zmínit rovnou) - jak píšu, zajímavé je, že se ten zvuk ozve jenom když akceleruju - kolo je zatížené (odstředivá síla jde proti němu). Nevím, jestli to jde z kola - z místa řidiče to tak připadá a když otevřu okénko, není to v aerodynamickém hluku slyšet.. Nejdou mi do hlavy ty podmínky - přidání plynu a levý rejd. Kdyby to byl předohrab tak měním homokinetický kloub, ale u tohohle auta mi to hlava nebere ![]() | ||
| |||
ciba |
| ||
xladas![]() ![]() Uživatel #2032 Registrován: Saturday 10 April 2010 - 19:25:36Příspěvků: 594 | tak poprosit nekoho venku aby zjistil odkud to jde ale dle me to taky bude neco s kotoucem nebo jeste nejaky cep? Vauxhall Omega B sedan 2.5V6 1997(žába), Opel Omega B combi 2.5TD na ND1997 (Čertík) Diagnostika Opel a Ford Praha a okoli, kdyby nekdo chtel Mantzel box tak SZ... | ||
| |||
Zdrahy |
| ||
Host | Dnes jsem se svezl s mechanikem, točili jsme se na parkovišti dokola s různou rychlostí, přidáváním a ubíráním.. Přišli jsme na to, že hluk se ozývá v závislosti na otáčkách motoru, dokonce i když jedu nad určitou rychlost -zařadím Nko a šlápnu na plyn.. Takže to vypadá, že jak se trochu naklání motor v závislosti na otáčkách, v okamžiku kdy ho celkově odstředivá síla tlačí na pravou stranu v levé zatáčce, dotýká se nějaká část motoru kastle.. no jsem zvědavý jak tohle v servisu najdou ![]() ![]() | ||
| |||
Colommbo |
| ||
![]() ![]() Uživatel #2374 Registrován: Wednesday 01 February 2012 - 14:51:05Příspěvků: 1195 | Taková (prozatímní) diagnóza mi přijde přinejmenším trochu zvláštní a jsem upřímně zvědav na resumé... ![]() W124 E320 Coupé - u mě dobrý ![]() | ||
| |||
Zdrahy |
| ||
Host | Ještě mě napadá, že mi nedávno dělali turbo (začalo téct, tak šlo ven, na repasi a zase dovnitř - přitom jsem nechal vytahat ty klapky v sání co o nich všichni píšete ![]() ![]() | ||
| |||
Colommbo |
| ||
![]() ![]() Uživatel #2374 Registrován: Wednesday 01 February 2012 - 14:51:05Příspěvků: 1195 | Zdrahy m.j. napsal "Přišli jsme na to, že hluk se ozývá v závislosti na otáčkách motoru, dokonce i když jedu nad určitou rychlost -zařadím Nko a šlápnu na plyn.." Takže ještě jestli tomu dobře chápu, tak ten zvuk je závislý na otáčkách motoru a ne na rychlosti auta a tedy otáčejících se kol...? ![]() W124 E320 Coupé - u mě dobrý ![]() | ||
| |||
Zdrahy |
| ||
Host | Přišli jsme na to dnes (když jsem se točil na parkovišti a koumal jak a kdy se to ozývá). V podstatě jsem měl za to, že to má vliv na rychlost auta, ale zjistil jsem, že když rozjedu auto na určitou rychlost a vyřadím automat na N, s klesnutím otáček ten zvuk ztrácí na intenzitě. Doopravdy to vypadá, že v levém rejdu se přenáší vibrace od motoru do kastle dotykem kovové části motoru na kov kastle. Pocitově to jde z pravé přední strany, tipoval bych tedy logicky že to hlučí kolo, ale dnes jsme zjistili, že to doopravdy souvisí s otáčkami. Možná že když ho v levém rejdu odstředivá síla tlačí napravo a při akceleraci se naklání v uložení, tak se o něco opře.. ![]() | ||
| |||
Tomis |
| ||
![]() ![]() Uživatel #786 Registrován: Saturday 01 July 2006 - 19:57:40Příspěvků: 263 | Neco podobnyho taky slysivam ![]() BTW. potrebuju diferak ![]() ![]() ![]() _________________________________________________________________ Opel Omega B Caravan X25DTI - provozovany prevazne na olej ![]() Opel Omega C Caravan 3.0 DTI - BMW M57D30 - r.v. 2003 jo a taky mi zbyl jeste nejaky ten automat na svetla ![]() | ||
| |||
Přejít na stranu [1] 2 | |