• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Poradna

Opel Club Renbau :: Poradna :: Poradna Omega :: OMEGA :: Omega interiér
 
<< Předchozí téma | Další téma >>
Klima
Moderátoři:legionar, Prazdroj, Jerry, jirka, Wonderboys, admin
Autor Příspěvek
Jakub
Thursday 18 November 2010 - 18:28:11 Citovat
Host
Cau, ted jsem začal rozebírat Omegu A 2.4 i s klimou a chci jí dát do O A 2.0i ...ale nejsem si jist několika věcmi, jestli je ta díra pod torpedem stejne velka pro vsechny ačkový omegy, protože co si vybyvuju tak si myslim že na 2.0i je ta díra kde je ventilátor asi menší.. ?? a tenhle ventilator má ještě nějaké klapky z boku pro nasávání vzduchu do jiných otvorů>>> klima. Poradíte mi někdo ? a další problém, v motorové příčce na 2.0i je díra jen pro 2 trubičky do topení ? nebo někde pod dekou je záslepka i pro vstup hadic od klimatizace jako je tomu v 2.4i přijde mi že právě tam kde jsou vedeny trubky od klimy je v te same díře u 2 litru trubky na topení.... a ještě bych se chtěl optat, jestli v OA 2.i výbavě CD je příprava pro klimu co se týče kabeláže a že se budou muset jen doplnit rele a talčítka atd atd... Je snad topení jako celek včetně klimy shodný s topenim v 2.0i co se místa pod palubkou týče ?? Vím že mě nečeká nic lehkého a jednoduchého jak na čas tak finance,ale chtěl bych i vědět další názor a spíše praktické rady a tipy díky moc !!!
lesak
Thursday 18 November 2010 - 19:28:45 Citovat
Vectra A 3,0 V6
Uživatel #1443
Registrován: Saturday 01 March 2008 - 20:49:44
Příspěvků: 450
Musí se komplet vyměnit elektroinstalace (která ti nebude z 2,4 pasovat)celé topení držáky alternátoru a serva předělat přední čelo kvůli ventilátoru klimy (u některých modelů ne)přední příčka s těma dírama na trubky topení je jiná a musí se dost upravovat protože i trubky jsou umístěny v jiném místě což znamená sundat celou palubku,také překážejí trubky od serva a musí se přeohýbat.Předělával jsem to manželce a už bych to nikdy nedělal trvalo mi to tři týdny při neskutečné pakárně a to na to mám všechno dílenské vybavení.Nepočítám následné problémy s elektrikou (např zadní vyhřívání okna rušilo reproduktory a další malichernosti).

Autoopravna-Pneuservis Plzeň a okolí
Odtahová služba
JardaB
Thursday 18 November 2010 - 20:02:17 Citovat
Uživatel #365
Registrován: Monday 02 May 2005 - 22:27:36
Příspěvků: 4020
nedelal bych to, jak je psano, da se cekat neskutecna pakarna. Na tech par dni v roce, kdy ma klima smysl, to IMHO nestoji za to - na to bych si poridil letni auto, neco v cabriu

Twingo II, 43 kW, pro takove to jezdeni kolem komina
Opel Mokka 1.7 CDTI, firemni pracant
Renault Megane Cabrio 2.0 IDE, mazlik
Fikus 1.6Ti
Jakub
Thursday 18 November 2010 - 20:29:36 Citovat
Host
Přijde mi že trubky od serva nevadí .... mam servo i s trubkama po prave strane bloku ( u expanzky na ostrikovace... )a v miste kde by měli trubky klimy vstupovat do kabiny je misto... takze nekde v pricce nebude příprava pro trubky na klimu ? myslim jako nějaká záslepka nebo tak ... ? a musí tedy být před chladičem klimy ventilator nebo staci ten co je od motoru ? ma klima nekde nejakou jednotku ? nebo jak je to zapojený, jestli by stacilo kdyz to reknu blbe natahnout od vypinace kabel ke komresoru atd...
JardaB
Thursday 18 November 2010 - 21:25:30 Citovat
Uživatel #365
Registrován: Monday 02 May 2005 - 22:27:36
Příspěvků: 4020
Klima ma vlastni vykonne ventilatory, aby to chladilo i na miste. Ridici jednotka byt muze a nemusi u manualni klimy, kdyz je, je to neco jako termostat ktery spina podle teploty vyparniku. - V podstate by to na drat od baterky s vypinacem melo jit pripojit, regulaci zajisti tlakovy spinac, ktery kompresor vypne pri moc nizkem nebo vysokem tlaku (ty teda nejak musi byt zapojene). Ale jak to bude systemu svedcit je otazka. Kompresory v novejsich Omegach maji treba kompresor s mechanickou plynulou regulaci saciho tlaku, takze by to fungovalo asi bez problemu.


Twingo II, 43 kW, pro takove to jezdeni kolem komina
Opel Mokka 1.7 CDTI, firemni pracant
Renault Megane Cabrio 2.0 IDE, mazlik
Fikus 1.6Ti
Jakub
Friday 19 November 2010 - 07:49:01 Citovat
Host
AHa,no snad to nějak pujde,v nejhorsim se na to vykašlu, ale dělaj mi ted opravdu starosti ty hadice co maj vest skrz příčku .... budu tam muset asi vyvrtat díru Počítám že i díra pro ventilátor pod torpedem ude schodně velká pro všechny druhy výbavy,protože jinak tam nemam šanci ten ventilátor dát....
Jakub
Friday 19 November 2010 - 12:38:44 Citovat
Host
A jeste abych nezakladal nove vlakno, už asi druhou zimu řeším problém se zadním oknem, nějak pomalu se mi rozehřívá a trvá to dlouho ne na něm roztaje námraza, čím to může být ? jestli tam jde málo proudu nebo relátkem .... ?? dá se to nějak vyřešit ?
Kubba
Friday 19 November 2010 - 22:25:47 Citovat
Host
čau,
s tím zadním oknem je to bohužel špatné asi u všech Omeg A PH1. Buď rád, že ti to ještě hřeje. Ty dráty k oknu časem asi korodují, každopádně to má celé moc velký odpor a okno buďto hřeje blbě nebo má okruh za relátkem moc velký odběr a pálí se pojistka. Jediné řešení co mě napadlo je přetahat, ale do toho se mi nikdy nechtělo.

Jinak kdyby si nakonec nad tou klimou zlomil hůl a chtěl ji prodat, tak dej vědět. Mám 2,4i bez klimy a střešního okna, tak bych ji od tebe mohl koupit (i(c)q:242751555).
lesak
Saturday 20 November 2010 - 12:46:21 Citovat
Vectra A 3,0 V6
Uživatel #1443
Registrován: Saturday 01 March 2008 - 20:49:44
Příspěvků: 450
Nemáš náhodou na tom zadním okně folie já po té co jsem je tam dal tak to trvá o hodně déle než se to rozehřeje.
Jo a ještě k té příčce na tu klimu bez klimatizace má naprosto jiné prolisy a musíš vyřezat nebo vyvrtat díry na průchod trubek a vývody t topení to je také kousek jinde.Jak jsem říkal už bych do toho nešel je to fakt velká pakárna a musí se upravovat opravdu moc věcí včetně výměny řemenic na plochý řemen a to včetně výměny olejové pumpy (jinak tvarovaný venkovní odlitek nejde tam dát řemenice)což obnáší i sundat vanu a pochybuji že pumpa bude stejná.A ta příčka nejde vyměnit je tam vlepená před montáží předního okna.

Autoopravna-Pneuservis Plzeň a okolí
Odtahová služba

Rychlá odpověď:

 

 
Odebírat z poradny: rss 0.92 Odebírat z poradny: rss 2.0 Odebírat z poradny: RDF

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.1682 sec,0.1335 z toho dotazů.