• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Poradna

Opel Club Renbau :: Poradna :: Poradna Astra :: ASTRA :: Astra ostatní
 
<< Předchozí téma | Další téma >>
Co když neprojdou při STK emise?
Přejít na stranu  1 [2]
Moderátoři:legionar, Prazdroj, Jerry, jirka, Wonderboys, admin
Autor Příspěvek
vrgadaa
Wednesday 19 May 2010 - 14:45:52 Citovat
Host
ale ono je opravdu ve vysledku lepsi sverit auto nejakymu servisu at to za penize poopravuje a pripravi na emise a technickou a zaridi to. Tj. je urcita jistota, ze zavazne zavady typu rizeni, brzdy apod. pospravuji a diky provazanosti vseho nad kravinama typu nesoumerny ucinek parkovaci brzdy (to se na omegach obzvlast dobre serizuje), nebo nestahujici zadni okynko v elektrice (na to mne jednou vyhodili z STK-protoze kdybych to otocil na strechu, tak by si spolucestujici vzadu nemohli stahnout okynko a vysoukat se ven) spise primhouri oko u kamarada ze sprateleneho autoservisu, nez u nejakeho cizaka nuticiho STKackare pracovat v temne jame.
...
To je vyvoj, puvodne jsem taky donkichotsky bojoval s osazenstvem STK hledajici absurdni zavady na mych veteranech a par veselych historek z nataceni (tedy kontrol) a postupujici stari moje i aut mne naucilo, ze nervy mam jen jedny a at se snazi profici a) dat auto jakztakz do cajku b) protlacit to kontrolami. Sice mam ted jedno auto dle meho nazoru ve stavu 1a+***(takovy jsme jeste nemel), brzdi (i rucka gumuje), tlumi, zataci, netece z nej nic, prakticky bez koroze, katalyzuje a vypada jak z fabriky, ale uz jsem prilis starej, nez abych se hadal s nejakym zamindrovanym typkem, kteremu se nebude pozdavat barva nebo velikost meho vozu.
....
Robas
Thursday 27 May 2010 - 16:56:42 Citovat
Robas
Uživatel #1077
Registrován: Wednesday 11 April 2007 - 03:02:26
Příspěvků: 363
JOB napsal ...

Robas napsal ...

JOB napsal ...

Jen bych dodal že pokud neprojdeš tak to jinde ani nezkoušej.Je to propojený systém a to že si neprošel okamžitě zjistěj jak zadají tvé iniciály.
Určitě bych to řešil spíše tak že bych se zeptal v nějakém servise jestli to neumí zprostředkovat.Ty servisáci jezdí na STK a emise celkem často a znají je tam ,tudíš se odnich nebojí vzít nějaký ty švestičky ze zahrádky


Emisní stanice propojený nejsou, pouze STK.
A pište kluci odkud jste, lecos se dá udělat.

Tak vtom případě jsou báby na vsi asi rychlí jak blázen. Při neuspěšném měření jsme zkusili jinou stanici a ty nás ani měřit nehodlali,zeptali se rovnou jestli máme odstraněnou závadu.Ale to už je celkem stará zkušenost,dneska to řeším jinak.



Takže abychom to dokončili, pomineme Jobovy rychlé báby a vysvětlení je následující. Dneska jsem si nechal dát na STK a emisích podrobné školení a je to takhle:
Emisní stanice samy o sobě propojeny nejsou. Takže, když pojedete na samostatnou emisní stanici a neprojdete, můžete to hned zkusit jinde, protože první stanice Váš neúspěch do žádného systému nevkládá. Pes je zakopanej u emisních stanic, které jsou součástí STK . Tam přijedete, jdete za operátorkou, odevzdáte papíry a čekáte. Zavolají si Vás na měření a operátorka mezitím vloží Vaše auto do on-line systému. Jakmile projdete úspěšně emisemi, nasměrují Vás do tunelu na technickou a vše je absolvováno jako jeden celek. ALE........... pokud měření emisí nedopadne dobře, tak jste fprdeli , neboť operátorka už bohužel musí zadat do systému číslo emisního protokolu s výsledkem "neprošel" a tím de facto přeruší na dobu neurčitou celý proces do odstranění závady a pokračování na technickou kontrolu.
Z tohoto plyne následující poučení, pokud jezdíte tam, kde je emisní stanice součástí STK, zkuste se předem domluvit, aby operátorka celý proces započala až budete mít jistotu, že vaše auto projde měřením...... no a už vidím ten ochotnej výraz v obličeji a následnou větu "pane, auto máte mít v pořádku, když k nám jedete" ........pokud to teda není zrovna Vaše sousedka .

[ Upraveno Thursday 27 May 2010 - 18:05:55 ]

OB 2.0i CD X20SE kombi automat r. 12/96-momentálně jiný provozovatel
OA 2.0i C20NE+LPG kombi automat (za 10 let již třetí)-momentálně depozit
Citroen Xantia 2.1 TD r.1998 - pracovní auto
VW Transporter 2.4D Bus r.12/97
Suza VZ 800 Marauder r. 2000 na léto pro volnost pohybu.
JOB
Thursday 27 May 2010 - 20:37:16 Citovat
Uživatel #447
Registrován: Tuesday 01 November 2005 - 20:31:16
Příspěvků: 3695
Ano je to jak píše Robas ,jezdíme na stanice kde dělají emise i TK,takže už vím kde je problém _;

Pozor ! - Občas trochu kecam !!(a)
Opel Omega C Caravan X25TD - manual 01´
Fiat Scudo 1,9 D 96´
ARO M-461 76´

JardaB
Thursday 27 May 2010 - 21:28:20 Citovat
Uživatel #365
Registrován: Monday 02 May 2005 - 22:27:36
Příspěvků: 4020
Ja prave jezdim jako na neoficialni mereni, kde to je za 150 a bez rizika a kdyz to vyjde, nejak se dohodnem, doplatim jen zbytek a hura na STK

Twingo II, 43 kW, pro takove to jezdeni kolem komina
Opel Mokka 1.7 CDTI, firemni pracant
Renault Megane Cabrio 2.0 IDE, mazlik
Fikus 1.6Ti

Rychlá odpověď:

 

Přejít na stranu  1 [2]  
Odebírat z poradny: rss 0.92 Odebírat z poradny: rss 2.0 Odebírat z poradny: RDF

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.1994 sec,0.1566 z toho dotazů.