• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Poradna

Opel Club Renbau :: Poradna :: Poradna Zafira :: ZAFIRA :: Zafira motor
 
<< Předchozí téma | Další téma >>
Nestartuje
Přejít na stranu  1 [2] 3
Moderátoři:legionar, Prazdroj, Jerry, jirka, Wonderboys, admin
Autor Příspěvek
Milan 2B5
Thursday 15 January 2009 - 16:32:23 Citovat
Host
Tomwr Zafira napsal ...

Tak včera vyměnily ty gufírka na těch rampách co drží ty vstřiky a zároveň co dodávají těm vstřikům naftu a výsledek je neuspokojivý respektive vůbec žádný a tak se tedy ptám zdali nemáte někdo nějakou vzácnou radu kam se podívat dál?Říkal mi že zkoušel po noci nastartovat a že se to zase točilo naprázdno a že si prostě myslí že tam padá nafta ale za boha není schopen nalézt to místo kde to ten vzduch přisává.Přepady jsou vyměněny a říkal že to zkoušel vakuovkou a ty přepadový hadičky včetně tech ramp jsou OK.Takže závada bude někde mezi přepadovýma hadičkama a nádrží.Jen se chci zeptat zdali nemáte nekdo nějakou zkušenost s těma rychlospojkama že by to mohlo být slabé místo kudy by se ten vzduch protáhl.
Prosím a budu vděčný za jakoukoliv radu případně postup při odstraňování mého problému.
Jsme docela bezradny a tak sem práve zkusil jednu firmu v Brně bosonohách a musím tedy říct že jejich přístup byl docela arogantní když skoro řekli 5 unora to dovezte se 40000kČ A MY SE NA TO PODÍVÁME TAK TO MĚ ŠOKOVALO.A nutno podotknout že ta osoba se kterou jsem mluvil byl psolumajil firmy a když jsem s ním mluvil cca 5 minniut tak mě zdrbal že se se mnou zdržovat cele dopoledne.Zřejmě mají takových zoufalců kterým řeknou o 40000Kč dost že už ty další musí odhánět arogantním přístupem.
Tak jestli někdo bude o tomto problému vědět víc tak se prosím podělte o nápady.

Díky Tomáš


Bohužel ta firma v Brně-Bosonohách je opravdu široko daleko jedna z mála, která odhalí příčinu a vozidlo Ti zpojízdní. Na chrochtáky jsou machři !!!
Posílají k nim naftový čerpadla i ze značkových servisů. Uvedená cena je pravděpodobně myšlena v případě generálky čerpadla.
Po telefonu se těžko zjišťuje závada, až to rozdělají budou věďet víc.
Anonymní
Thursday 15 January 2009 - 17:08:22 Citovat
Host


Bohužel ta firma v Brně-Bosonohách je opravdu široko daleko jedna z mála, která odhalí příčinu a vozidlo Ti zpojízdní. Na chrochtáky jsou machři !!!
Posílají k nim naftový čerpadla i ze značkových servisů. Uvedená cena je pravděpodobně myšlena v případě generálky čerpadla.
Po telefonu se těžko zjišťuje závada, až to rozdělají budou věďet víc.
[/quote1232035546]

Však za 20000-25000 kč kupujúnové čepadlá...
Tomwr Zafira
Thursday 15 January 2009 - 23:48:08 Citovat
Host
ak mas podozrenie ze ti pada nafta zaparkuj predkom z kopca a malo by to byt v pohode ak zaparkujes predkom do kopca bude to horsie alebo odpoj hadicu z filtra a napoj na nu priesvitnu hadicku a daj do flase naftu ponor hadicku do flase nastartuj chvilu nechaj bezat motor aby sa to odvzdusnilo nechaj stat jeden den ak ti nafta spadne spat do flase a v hadicke bude vzduch je problem v prepade fukni malym tlakom do prepadovych hadiciek a uvydis kde bude presakovat nafta alebo unikat tlak. Ak sa nic neudeje este moze byt problem na trase filter nadrz.
Tomwr Zafira
Saturday 17 January 2009 - 00:34:32 Citovat
Host
Tak jsem to udelal podle rady a napojil jsem to na lahev plnou nafty a musim rict ze to teda bylo hnedka pryc nejspis to cerpadlo taha naftu a neustale tu naftu precerpava z nadrze pres cerpadlo zpet do nadrze tim prepadem a vezme si do motoru pouze tolik kolik potrebuje.Myslel jsem ze to tedy funguje tak ze prepadem jde jen a pouze prebytecna nafta ale nejspis tim systemem koluje ta nafta jako prutocakem a motor si odebere pouze tolik kolik potrebuje.Napojil jsem to ted tak ze jsem vynechal naftovy filtr a budu sledovat pripadne padani a taky jak bude vypadat ten ranni nebo spis poledni start.Ale je prava ze jsem dneska kouli zpetnou klapku kterou jsem tam misto toho naftovyho filtru dal abych videl kterou stranou ta nafta pada.Při startu tam šlo docela dost bublinek ale jelo to mam tak trochu podezření na to vedení od nádrže do filtru a hlavně neveřím vzhledem ke stáří těm rychlospojkám.A po průzkumu bych byl docela rád kdyby někdo napsal co je takovej hliníkovej chladič pod místem řidiče zespodu vypadá to jako nějakej chladič nafty ale to mi připadá docel nesmyslné aby se ta nafta ještě předochlazovala když v zimě sama o sobě parafínuje.No budu bádat dál a doufám že prostě ten problém třeba i s Vaší pomocí najdu protože jinak bych byl nucen po dlouhodobé spokojenosti na Opel zanevřít a to bych dělal nerad.Kdyby Vás někoho něco napadlo tak se o to podělte výsledek zveřejním.
Tomáš
ramon
Tuesday 20 January 2009 - 09:13:40 Citovat
Host
no ja by som na tvojom mieste nejazdil bez filtra pokial nechces generalkovat cerpadlo. Inac ohriata nafta sa vracia z cerpadla spat do nadrze aj koli tomu aby nezamrzala koli tomu je aj vyhrievany filter.ale skusil by som este tu metodu odpoj hadicku z filtra ktora ide k cerpadlu fukni do nej ak mas dobre pluca ak nie tak si nasad na nu pumpu a uvidis ci niekde bude z prepadovych hadiciek presakovat nafta alebo bublinkovat vzduch.
Tomwr Zafira
Tuesday 20 January 2009 - 14:34:55 Citovat
Host
No tak sem vyzkoušel asi všechno a nic jsem nezjistil takže prostě nevím.
Kutulin
Friday 23 January 2009 - 13:21:00 Citovat
Host
Prosím Tě ještě jednou, před startem svítí Ti diagnostika (kontrolka)?
Když ráno startuješ, jak se Ti točí motor zlehka? Pokud tam není nafta, točí se motor dost zlehka asi tak, jako když startuješ benzinaka bez namontovaných svíček. Pořád jsem přesvědčen o padání nafty to znamená přep. hadičky, příruby u čerpadla. Není ta nafta někdy a někde cítit, nevzlíná? Kdy to začalo, nedělal jsi něco v tu dobu v motoru? Pokud Ti nic nehlásí diagnostika tak to sázím na padání nafty...Ještě žhavičky, ale to by diagnostika hlásila tak, že by po nastartování ještě chvíli svítila kontrolka diagnostiky.
Tomwr Zafira
Tuesday 27 January 2009 - 20:53:54 Citovat
Host
Zdar ,tak diagnostika pred startem svíti a po strku klasicky zhasne to je ok motor se motá tak jako že bez nafty ale pak proste najednou tam nafta zaène jít a pak to prostì tak nìjak kuckavì chytne .Na motoru jsem nic nedìlal.Teï jsem tam dal zpìtnou klapku na pøívod od nádrže mezi naftovej filtr a mezi naftove cerpadlo a je to o poznání lepší.Ale 100% to stále není.Všechny hadice jsem vakuovkou zmìøil jak podtlakem tak pøetlakem a prostì to nikde neutíká ani nevzlíná.Takže prostì nevím.

Teï jak je tepleji tak to startuje lépe.
Anonymní
Tuesday 27 January 2009 - 23:35:46 Citovat
Host
Takze este jedna vec zmerat tlaky mali by byt 25-28 bar pri zahriatom motore teplota oleja cca 80c rozdiel by nemal byt vatsi ako 1 bar medzi valcami.
strelak
Wednesday 28 January 2009 - 08:56:17 Citovat
VB-X20DTL
Uživatel #530
Registrován: Tuesday 20 December 2005 - 15:45:52
Příspěvků: 171
Zdárek,jak to tak čtu, musím dát zapravdu Kutulinoj.Já už na tom svým ropákoj rozebíral,měnil a ladil !!(a) kde co,podle mne opravdu někde padá nafta.Hadičky,povolený vstřik...

Rychlá odpověď:

 

Přejít na stranu  1 [2] 3  
Odebírat z poradny: rss 0.92 Odebírat z poradny: rss 2.0 Odebírat z poradny: RDF

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.2231 sec,0.1675 z toho dotazů.