• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Fórum

Opel Club Renbau :: Vlákna :: Poradna Omega :: OMEGA :: Omega interiér :: Re: ECO rezim automatickej klimy Omega C - jak na zarosene okno?
Vaše jméno:
Odpověď:


Témata příspěvků
csala
Odeslal: Friday 08 August 2008 - 14:57:51
Zdravim Oplakov.
Napriklad dnesne rano:
Vonkajsia teplota 10°C, klima vypnuta - tlacitko OFF - po case sa zacnu rosit okna.
Zapinam tlacitko AUTO, ECO a fukanie hore. Nastavena teplota 20°C. Ventilatory sa idu zblaznit, neviem, ci to chce chladit, alebo kurit - nemam predstavu o vnutornej teplote.
Znizujem rucne rychlost ventilatora, po chvili to Autorezim ignoruje a zije si vlastnym zivotom.
Kde robim chybu?
Jak to praktizujete vy?
Diky.
Poslední odpovědi
Yper
Odeslal: Friday 15 August 2008 - 09:12:42

Je to jak uvádí Marťas. To čidlo je umístěné přímo v jednotce digiklimatizace. Pokud se na ní podíváte, tak uvidíte kulatý otvor o průměru cca do 15ti mm se žaluziemi. Přímo za nimi se nachází toto čidlo. Přívod vzduchu na něj je zajišťovám malým ventilátorkem, který je zezadu digiklimatizace.
Stává se, že nemusí fungovat samotný ventilátorek a nebo jsou žaluzie ucpané nahromaděným prachem. Často to zapříčiňuje i používání tzv.Kokpit sprejů, které obsahují silikonový olej, na který se ten bordel nachytá a průduch se vzduchovým kanálem se tak ucpe.
V případě, že se tohle stane, tak pak klimatizace reguluje vzduch dovnitř chaoticky.
Stčí jen sejmout přední panel a průduch vyčistit. V případě, že se to nezlepší, tak jednotku vyjmout a rozebrat ventilátorek, zda není také zanesen prachu a ten mu nebrání v rotaci. Más trašně malou sílu.
Martas
Odeslal: Thursday 14 August 2008 - 15:59:32

Bohuzel podobny teplomer (v podstate jakykoliv ktery bude "pripevnen" kamkoliv na povrch cehokoliv uvnitr auta bude s velkou pravdepodobnosti ukazovat znacne nepresne a to diky velmi nestejnomerne teplote jednotlivych dilu uvnitr auta (nektere jsou diky klimatizaci vyrazne studenejsi, nektere zase vyrazne teplejsi treba od slunicka), tak i diky cirkulaci vzduchu studeneho/tepleho (nahore chladnejsi dole teplejsi nebo naopak).

Jedinym relativne presnym je prave u digiklimy pouzivane cidlo umistene nekde uvnitr kde ho tyto jevy tolik neovlivni s tim, ze "nasava" vzduch zevnitr kabiny.
Anonymní
Odeslal: Thursday 14 August 2008 - 15:55:56

csala napsal ...

Viem si predstavit v Omege nieco take Odkaz
Ale ta cena Odkaz

No pardon - vsak to ma sirku 285mm __;
Zlakalo ma to jantarove podsvietenie - rovnake ako v Omege
csala
Odeslal: Thursday 14 August 2008 - 15:51:24

Viem si predstavit v Omege nieco take Odkaz
Ale ta cena Odkaz
mates
Odeslal: Thursday 14 August 2008 - 11:31:57

csala napsal ...

mates napsal ...

Yper: on chtěl zřejmě vnitřní teploměr s ukazatelem, kolik je v autě stupňů...

Ano.
Ak by som mal prehlad o vnutornej teplote v interieri, tak by som vedel, na aku hodnotu teploty nastavit klimu, aby sa tie ventilatory nesli zblaznit !!(a)


No já to nastavuju tak, aby mi bylo v autě příjemně. Dám 21°C ať je v autě 30° nebo 40°...a pak to upravuju + a - tak, abych nezmrzl. Je mi jedno, kolik v autě je...když teplo - klimuju...když akorát - otevřu windowsy...když kosa - topím. Můžeš si koupit v nějakým supertuningovým obchodě digitální vnitřní teploměr a přibastlit ho někam...a bude.
csala
Odeslal: Thursday 14 August 2008 - 10:52:37

mates napsal ...

Yper: on chtěl zřejmě vnitřní teploměr s ukazatelem, kolik je v autě stupňů...

Ano.
Ak by som mal prehlad o vnutornej teplote v interieri, tak by som vedel, na aku hodnotu teploty nastavit klimu, aby sa tie ventilatory nesli zblaznit !!(a)
Yper
Odeslal: Monday 11 August 2008 - 08:51:13

2 Mates: ..nene, je to stejný. Pokud zapnu ofuk předního skla, tak se ventilátor rozjede na maximum. To si dobře i se svou starou hlavou pamatuji, bo mám prst připravený a okamžitě ubírám.
Také mi delší dobu trvalo, než jsem pochopil jak to celé funguje. Jinak při zapnutí režimu "Auto", se automaticky aktivuje klima - vypadne svícení tlačítka ECO a to bez ohledu na to, zda je venku kosa a nebo hic.
mates
Odeslal: Monday 11 August 2008 - 08:41:17

Yper: on chtěl zřejmě vnitřní teploměr s ukazatelem, kolik je v autě stupňů...asi aby věděl, jak dlouho musí nechat pejska uvnitř, aby byl hotovej.
Já když jsem jel plně naloženej lidma do Chorvatska přez Rajch, tak pršelo, byla kosa že by ani Ypera na motorce nevyhnal...a jak lidi funěli, auto se mlžilo. Okno otevřít nešlo, topení nepomohlo...takže jsem musel jet s klimou a topit a byl klid. No a pokud mám AUTO a dam foukani na čelni okno, tak větráky jedou naplno.
Ale je to Omega B...tam to může být jinak.
Yper
Odeslal: Monday 11 August 2008 - 07:37:14

Teploměr vnitřní teploty tam je - přímo v tom klimatroniku. jeho funkce ale záleží na tom, zda je funkční i pidiventilátorek, který teplotu nasává a ofukuje jím to čidlo teploty. Také záleží na tom, zda žaluzie-průduch není přicpaný. Přímo na tom klimatroniku.

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.0541 sec,0.0084 z toho dotazů.