• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Fórum

Opel Club Renbau :: Vlákna :: Poradna Astra :: ASTRA :: Astra exteriér :: Re: Zatékání střechou
Vaše jméno:
Odpověď:


Témata příspěvků
Milan
Odeslal: Wednesday 20 June 2007 - 10:40:11
Ahoj,zjistil jsem,že mi asi zatéká střechou pod hagusy a potřebuji je demontovat,ale nevím,jak jsou uchyceny.Asi jsou uchyceny pod tapecurinkem,ale taky nevím jak se demontuje.
Prosím o radu,jedná se o Astru G caravan.Předem děkuji za rady.
Poslední odpovědi
Milan
Odeslal: Friday 29 June 2007 - 09:54:34

prosím ještě o radu,jak se sundají ty držadla nad okénky.Mají tam být šrouby torxy,ale já žádné nenašel.Ty plastové lišty jsou jen nacvaknuté?

Astram G caravan rok 1999
Milan
Odeslal: Monday 25 June 2007 - 08:50:08

Nazdar freez:díky za obsáhlý popis,snad to zvládnu.Teď asi bude další problém,syn se včera vrátil a říkal že po natankování byl cítit benzin a že snad někde u zadního kola to kape,ne snad moc,ale občas.Já se v tom už moc nevyznám,ale budu se na to muset podívat,doufám,že to nebude díra v nádrži,snad nějaká hadice.Zkrátka staré auto a nové není.Ještě jednou díky za rady.
freez
Odeslal: Sunday 24 June 2007 - 21:37:16

Zdar Milane : tak pokusím se vzpomenout si na všechno vezmu to od zadu , je to lišta nad pátejma dveřma je nasunutá zleva i sprava pod plast co je okolo zadních okének v zavadelníku ten je na torxi a nebo už sem tam viděl i křížák je to samořeznej vrut ostatně jako povětšina co drží plasty v astře nejsem si jistej ale je to tuším torx č.5 není to moc velký já mám takovou sadu a ted přesně nevím kterej je jich tam hafo. No předtím musíš sundat zadní pás to je odcvaknout plastovou krytku , pak je tam šroub a to je nějaké 22 nebo 24 něco takového bylo to dost dorvaný bral sem to prstínkem akorád si pamatuj až to budeš sundavat jak jsou tam podložky atd u pásu je asi lepší to tam dát tak jak to bylo , nezapoměn že musíš také sundat na danné straně lištu v které jezdí roletka zavazadelníku ta je na dva větší torxi pak teprve půjde dolu plast který je okolo zadního okénka v zavazadelníku. Pak jsou tam držadla na ruce nad okénky ty jsou na dva torxi držadlo zatáhneš až dolu a z vrchní strany povolíš ty dva torci , pak to celé upadne. Přední pás jsem nesundaval stačilo jen uvolnit horní šroub co drží plast na středovém sloupku a pak to jde z pod plastu vytáhnout. No a už jenom odhrnout těsníci gumu co je kolem dveří resp jen na horní straně kde je pod ní zastčen tapecírunk a mělo by to být od zadu to začni odklánět od stropu a hned vzadu uvidíš uchycení hagusů a pak postupuj směrem dopředu. Snad nebudeš mít větší problém není to až tak strašný uvidíš. jinak s Prahy nejsem jsem ze západních čech z Karlovarska.Dal sem ti tam foto z AF ale mělo by to být nemlich to samé tak alespon orientačně , nic jiného nemám.

Milan
Odeslal: Sunday 24 June 2007 - 16:36:03

freez:mám ještě na tebe prosbu.Můžeš mně popsat,jak jsou ty plasty uchyceny a pak ty držadla,zkrátka jak se to demontuje,abych to neponičil.Můžeš to třeba poslat na můj e-mail: Email náhodou z Prahy?
freez
Odeslal: Thursday 21 June 2007 - 06:08:40

Není zač , a myslím že to zvládneš , když nesundáš tapecírunk celej ale jenom tak odehneš tak to není tak zlé , jen pří zpětné montáži dej bacha až to budeš zase nastrkávat do těch gum kolem dveří ať si ten tapecírunk nepoškodíš aby to vypalo pořád jak z továrny a ne jako když to sundavaj pat a mat a je to samá díra a nebo prasklina ?lola jo a když už tam budeš tak se podívej v jakém stavu máš příčné zvpěry střechy , jsou uchyceny tam kde ten tapecírunk budeš odtahovat a jdou příčně přes auto , jenom zkouni jestli držej a hlavně jestli ti voda nezatékala právě dutou výstuhou po celé délce boku střechy , já jsem to tam měl už pěkně orezlé a než to proteklo abych si toho vůbec všiml tak už bylo pozdě ale to už uvidíš až to sundáš jak to vypadá _;
Milan
Odeslal: Wednesday 20 June 2007 - 20:46:09

díky všem za rady,hlavně freezovi.Je to ale hrůza,nevím,jestli to zvládnu.Je to jen na levé straně.Budu to ale muset udělat,v servisu bych se asi nedoplatil.
dada
Odeslal: Wednesday 20 June 2007 - 16:22:21

mě z pod hagusů vylezla ta těsnící guma přez kterou jsou přitaženy ke střeše, asi tam máznu silikon.....nic jednoduššího mě nenapadá.
freez
Odeslal: Wednesday 20 June 2007 - 16:07:47

Zdar milane , mám pro tebe špatnou správu určitě to je skrz , a jak píše Luke tak musíš odšroubovat zadní plst v kufru ten co je kolem okénka , pak roletka , pak úchyty nad okénkem jak vpředu tak vzadu , odhrnuot těsnění kolem dveří a pomalu vytáhnout tapecírunk z těsnení , pak ještě nad pátejma dveřma tu plastovou lištu , doporučím ti netahej ten tapecírung ven bo se s toho pak pos... uvolni si jednu stranu a pak vem hedr zmuchlej ho do klubka a pomalu vsun pod tapecírunk a tím ho vychýlíš , bohatě ti to bude stačit na to abys povolil ty šrouby od hagusů , ten tapecírunk se jenom trochu ohne nemusíš mít strach , dej tam tak každejch 50 cm jeden smotanej hadr a je to , jinak taky jsem si myslel že mi tam teče hagusem a nakonec jsem zjistil že borcům v oplu došel na styku střešních plechů tmel a voalá už tam teklo , dokonce jsem to sem už jednou psal , ale sám jsem to nenašel a z vlákna v kterém to bylo to nějakým záhadným způsobem asi zmizelo bo co , no to je jedno . Jo a jsou tam po odšroubování takové gumy , já sem si celej ten plech přetmelil a pod gumy jsem dal silikon a je klid voda už mi nikudy neteče. Snad sem to napsal vše když tak napiš kdybys něcemu nerozuměl . btw , je dobré mít nástrčkovej klíč 10 a 13 budou se ti hodit i s prstínkem se tam blbě může takže nástrčka je lepší . _;
L.u.k.e
Odeslal: Wednesday 20 June 2007 - 15:42:52

vse co je na strope odmotovat - madla na drzeni, stinitka, svetlo s okolnim plastem, oblozeni vsech sloupku i vzadu sloupky - takze i zadni drzaky pasu, proste vse co je na strope a okoli, pak to uz spadne samo _; mozna to budes muset "vytlacit" z vnitriho tesneni kolem vsech dveri, ale to je malickost...Je to snadne, ale nevyndaval bych to ven zu auta, jen bych ho polozil na sedacky a opravil to zatekani....a opatrne na to, je to krehky material ?lola

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.0409 sec,0.0146 z toho dotazů.