• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Fórum

Opel Club Renbau :: Vlákna :: Poradna Omega :: OMEGA :: Omega podvozek :: Re: ZADNÍ NÁPRAVA OMEGA NA VZDUCH. MÌCHU
Vaše jméno:
Odpověď:


Témata příspěvků
Jerry
Odeslal: Friday 08 September 2006 - 00:34:38
Nevíte nekdo prosím cím je rízený kompresor pro dofukování vzduchových mechu na zadní náprave Omegy ??? Neco se stím stalo a vypadá to jako ukrutný ofroad. Je to prý kvuli xenonum. Nevím jestli svetla rídí nápravu nebo náprava svetla, Ale je to prý nejak spojený.
Za radu díky

Poslední odpovědi
Jerry
Odeslal: Friday 01 December 2006 - 09:29:11

Jo to ja vim ze citroeni to maj s kapalinou. Brácha je blázen zase do nich a dokonce vlastní jednoho sestikolovýho.
vrgada
Odeslal: Friday 01 December 2006 - 08:43:01

citroen ma hydropneu, ale tady je jen dofukovani zadnich tlumicu, ma to jak kombik tak sedan, ale jen nektere lepsi vybavy, mam to i na ackove omeze z 92 roku, je to takova kostka s potenciometrem (snimacem polohy) asi a k tlumicum dozadu vedou tenke hadicky na dofukovani. Myslim si ze to mam po smrti a neresim to. Tuhletu vymozenost mel uz opel snator v roce 87 a tam to dokonce slo nejak nastavovat (tuhost pruzeni?). Jinak u bile jsem mel taky ty tlumice, ale bez dofukovani kompreesorem, byl tam vzadu vpravo ventilek, jak od auta amohl jsem si u benzinky dofouknout zadek, coz jsem delaval pred cestou doChorvatska (plnej naklad)
Jerry
Odeslal: Thursday 30 November 2006 - 23:55:30

Me se ptej já byl vykulenej jako sova kdyz jsem to zjistil. Myslel jsem ze tyhle vymozenosti ma jenom citroen ale vono je to uz i v BMW a buh vi gde
m.a.x.i.m.u.s
Odeslal: Thursday 30 November 2006 - 18:25:40

Tahle věcička je jenom u kombiku, nebo i u sedanu? __;
vrgada
Odeslal: Thursday 30 November 2006 - 17:18:24

vrakoviste?
Vranoch
Odeslal: Thursday 30 November 2006 - 08:47:02

Mel jsem uplne stejny problem. Myslel jsem, ze je to snimacem polohy napravy, ale problem byl v uplne shnilem (vnitrku) konektoru. Bohuzel se mi zatim nepodarilo sehnat samotny konektor, vsude mi vnucuji cely kabelovy svazek ... de..l.ve. Nemate nekdo napad, kde sehnat 8-mi polovy zacvakavaci konektor?
Jerry
Odeslal: Wednesday 29 November 2006 - 23:54:57

Tak ze vysvetlení. Je tam nekde mezera od kompresoru nez staci kablik zabehnout do chraneneho mista napr. do kastle a ten byl trefený asi kamenem a strihnul solenoidový kablík. V pocitaci to nahlasilo dve chyby : Nehlasi se solenoid a prefouknutý tlumice. Alespon takhle mi to bylo receny. Jinak nalezeni zavady osetreni (omotani) svazku kabliku stoji u autorizovaneho servisu OPEL 3.650,-kc. Tak ze kdyby neco tak prosim hledejte ustreleny kablik.
Ahoj
Vranoch
Odeslal: Friday 08 September 2006 - 20:27:47

Stalo se mi to same. Na naprave jsou dve cidla. Jedno pro xenony - male na levem kole, ridi naklapeni svetel. Druhe - vetsi krabicka na pravem kole ridi kompresor dofukovani. Kdyz je auto moc dole, tak sepne kompresor, kdyz je moc nahore, tak sepne solenoid v telese kompresoru, ktery trochu vzduchu vypusti. Me odesel ten snimac (neni to snimac, ale ridici jednotka s elektronikou, neda se opravit), takze dofukoval, ale nevypoustel. Solenoid byl OK. Da se to vyzkouset, do telesa kompresoru vedou 4 draty, dva pro kompresor, dva pro solenoid. Kdyz rozpojis konektor a cvaknes tam napajeni (je to uhloprickou pres konektor), tak jedna kombinace by mela spustit kompresor, druha cvaknout solenoidem. Ten snimac je k mani na vrakacich za cca 500. Cenu telesa kompresoru nevim, ale tipoval bych to spis na ten snimac.
RRAAFF
Odeslal: Friday 08 September 2006 - 07:25:39

Osobně si myslím, že to se světlama nemá vůbec co dělat. Xenony mají svoje čidla, který zjišťují naklápění cesty a hejbou se nahoru a dolu jako u jiných aut bez dofukovacích tlumičů.
Chybu bych hledal spíš v těch tlumičích. Určitě mají někde nějaký výpustný ventil, kterým vyfouknou vzduch a auto sníží, není nějaký poškozený?

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.1001 sec,0.0451 z toho dotazů.