• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Fórum

Opel Club Renbau :: Vlákna :: Poradna Vectra :: VECTRA :: Vectra exteriér :: Re: Čidla k airbagu
Vaše jméno:
Odpověď:


Témata příspěvků
Zdenda
Odeslal: Monday 10 July 2006 - 10:28:43
Měl bych dotaz zda nevíte kde se nacházejí nějaké čidla které dají impulz pro vystřelení předních airbagů. Pro boční airbagy jsem našel takové kovové tyčinky ve středních sloupcích po oddělaní plastové krytky, (aspoň si myslím že to je ono) ale nevím kde jsou přesně umístěny pro přední airbagy a zda to spíná každý airbag zvlášť, nebo soušasně. Jedná se o VeBe 1,8 16V r.11/2000 Jedná se mi abych při demontáži předního nárazníku tyto čidla nějak neporušil. Dík za každou odpověď.
Poslední odpovědi
Jeronimo
Odeslal: Thursday 14 September 2006 - 01:20:38

Asi uz je to ted mimo tema, ale kdyz jsem minulej tyden rozebiral celou stredovou konzoli mezi prednima sedackama (VeBe 1999), nasel jsem to cidlo pod loketni operkou, uplne vzadu. Vede od toho dopredu dost silnej svazek kabelu a je to i na nich napsany, ze se jedna o Airbag, takze od niceho jinyho to byt nemohlo. Kazdy auto to ma jinde, ale nicmene si myslim, ze kazdy cidlo by melo byt umisteny presne ve stredu osy vozidla. Octavie I, co vim, tak maji cidlo taky samozrejme uprostred, jen tentokrat posunuty mezi nohama ridice a spolujezdce - blbej pristup i po sundani plastu! Navic se logicky vsechny cidla montujou na nejakou pevnou plochu, aby tam jenom tak "neplandaly" na plastu, takze je treba se podivat pod vsechny plasty a koberce az na kov.

Prazdroj: ja myslel, ze by melo cidlo prednich pytlicku zaroven obstaravat i vystreleni pyropatrony napinacu pasu a oni jsou nakonec teda zvlast?

A jak psal "iopkek", tak kdyz jsem sundaval v ten samej den i predni naraznik, zjistil jsem, ze se mi to cidlo venkovni teploty jenom tak pohupuje ve vzduchoprazdnu, takze jsem koukal kam by to mohlo vest a to misto je hned za SPZ-kou ...staci to nacvaknout do toho kovu mezi vetrak a znacku, samozrejme ze strany motoru
Legend
Odeslal: Tuesday 11 July 2006 - 07:59:26

například Omega B žádné externí čidla Airbagu nemá, jsou vestavěny v řídící jednotce Airbagů, takže Vectra by taky žádné čidlo neměla mít. Ale mám jen 2 Airbagy, pro vozy se 4 airbagy to může být jinak, čidla ve dveřích pro boční airbagy jsou určitě, ale přední čidla budou snad jen v řídící jednotce.
iopkek
Odeslal: Tuesday 11 July 2006 - 06:02:21

Čidlo airbagů v předním nárazníku určitě není, to čidlo proti chladičům je čidlo venkovního teploměru a je v kovové výztuze nárazníku. Přední nárazník je standardně přimontován dvěma šrouby pod každým plastovým podběhem blatníků, dvěma šrouby pod přední mřížkou a asi 5-6 plastovými čepy pod motorem na rámu motoru (mohou tam být i samořezné šrouby).
Palic
Odeslal: Monday 10 July 2006 - 12:35:35

pro bocni airbagy jsou cidla v prednich dverich..... pro predek nevim ale urcite budou nekde pobliz predniho narazniku.........
Prazdroj
Odeslal: Monday 10 July 2006 - 12:31:59

nic tam neni jen asi čidlo na patrony v pásech .. Hlavně měj vypnutej klíček při sundavání a noic se stát nemuže. To čidlo je přesně u prostřed nárazníku naproti chladičum ja tam nacvaknutý. Tak si povol nárazník a pak ho vodcvakni.

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.0427 sec,0.0076 z toho dotazů.