• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Fórum

Opel Club Renbau :: Vlákna :: Poradna Zafira :: ZAFIRA :: ZAfira interiér :: Re: vrrrrrrrr z ventilace
Vaše jméno:
Odpověď:


Témata příspěvků
Martin
Odeslal: Wednesday 29 March 2006 - 21:40:27
ahoj, mam nejaky problem ve ventilaci/klimatizaci - na techto dvou obrazkach je videt odkud se zvuk ozyva. Jestli nekdo tusite co je tam za motorek/vrtulku a jak to opravit, tak diky. vrci v tom bez ohledu na to jestli ma zapnute nebo vypnute vetrani - pomuze jen vyndat pojistku ventilace
diky

zafira 2.0Di, r.v. 2000
Poslední odpovědi
ZOKO
Odeslal: Wednesday 16 April 2008 - 19:04:16

Zdravím Opláky! ¨Tak mi to teke zaèalo vrrrr. skusim to vyndat a opravit motorek akoleèka . Mam dotaz na ty co pøecvakli drátek nebo vymenili motorek za propojku,jestli to stále nehreje?
Petr D
Odeslal: Friday 04 January 2008 - 10:37:45

truny: Souhlas. Taky jsem měl "povylezlej" šnek na hřidelce motorku a dělalo to vrrrrrrrrrrrr. Vyndání nebylo až tak strašné celkem asi čtyři hodiny práce a pár nadávek....,ale bylo to u AstryG tak nevím jak to jde v Zafiře.
truny
Odeslal: Thursday 03 January 2008 - 21:02:51

ooohoo , vidím , že tady probehla diskuse na téma " vrcení v topení". Mám zafiru zhruba dva roky ( X20DL, r.v.2000) a vrcení v topení mi zaclo cca po dvou mesících provozu. Vrcet to prestalo , když jsem ovladání topení ( teplo-studeno) nastavil do urcité polohy. Ve znackovém servisu mi rekli , že to delá ventil na topení . Výmenu v roce 2005 mi spocítali na cca 12hodin práce demontáže celé prístrojové desky, výmeny ventilu na topení (cena cca 3200,-Kè ) a zpetné montáže palubní desky. Upozornuji že cena jedné hodiny práce u Opela je 600,- + DPH. Tak mi to rozebral kámoš a zjistil, že ventil na topení je ovládáný elektrickým motorkem s plastovým prevodem na hrídeli. Toto ozubené kolecko se uvolnilo z hrídele, povysunulo se na okraj a nezabíralo do protejšího ozudeného prevodu , lehkým dotykem zubù ozubených kolecek vznikal známý zvuk z topení "vrrrrrrrrrrrrrrrrrr". kolecko stacilo prilepit na hrídel a dodnes funguje jako nové.
biL
Odeslal: Monday 07 August 2006 - 12:54:43

2NIO: nafotil a poslal? Vlákno totiž najednou skončilo. Mám totiž stejný problém a a nevím přesně co shánět.
Martin: NIO
Odeslal: Saturday 01 April 2006 - 11:44:19

to by bylo super. Vcera jsme to jeste probirali s Lumpikem pres icq a napadlo nas jestli by nyslo, proste nejak demontovat (resp. zlikvidovat) tu klapku, a udelat z toho vlastne propojku?
NIO
Odeslal: Friday 31 March 2006 - 20:48:16

mam to ted rozhozene na stole. pokud nezapomenu tal to v pondeli cele nafotim a posllu.
Narozdil od toho co vam rekli v autorizaku k novemu dilu, me bylo receno ze se jiz nedodava kvuli poruchovosti a dodava se jen propojka.no uvidim v pondeli.

1. vyndat stredovou konzolu ( to co je mezi sedaky, a je v ni fofrklacek)
2.pod topenim je takova jakoby plastova vana, tu vyndat
3. vypustit vodu
4. povolit zavlacky ke trubkam co vedou skrz stenu k motoru
5. vyjmout cely radiator i s kohoutem(je v nem jeste trochu vody)
Lumpik
Odeslal: Friday 31 March 2006 - 14:46:39

Martin: tak jsem to vyřešil zcela jinak. Napsal jsem asi na 9 vrakovišť Opelů a z jednoho mi volali s tím, že tuto funkční součástku (el.ventil topení BEHR) mají a v PO mi jej zasílají na dobírku za 1000,-Kč a je to. Také mi volali z Opelu (zasoupení v ČR kam jsem psal) a sdělili, že ventil je důležitý, takže opět potvrdili NIOva slova, jo a s tím, že stojí cca 3-3500,-Kč. Pak ještě mi psali z fa. Autotechnik Zraly, že jej mají za 2991,-Kč, ale nevím jestli je to cena s nebo bez DPH....
Martin: Lumpik
Odeslal: Friday 31 March 2006 - 14:38:42

dej mi pak prosim vedet, bud tady nebo na mail Email

diky
Lumpik
Odeslal: Friday 31 March 2006 - 09:37:04

Martin: ahoj, tak mám zkažené ráno. Volala mi sestra (žije trvale v SRN a této jsem poslal stejnou fotku co si viděl), dnes ráno byla v Opelu, který je kousek vedle nich a prý se to musí udělat. Jinak se nemůžu prý divit, že to najednou přestane topit, nebo to bude topit moc. Takže NIO měl pravdu. A součástka prý by stála něco mezi 100-140 eur. Ach jo. V sobotu tam jedu, tak uvidím, prý mi poradí jak si to vyměnit a co rozebrat (jestli se ségra na to pořádně zeptá). Každopádně zatím jsem to nekupoval, poptám se na vrakovištích... a nebo kdyby se ozval NIO kde a jak to levněji pořídit.

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.0722 sec,0.0225 z toho dotazů.