• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Fórum

Opel Club Renbau :: Vlákna :: Poradna Omega :: OMEGA :: Omega elektrika :: Re: Omega: palubka, spínače, stř.konzola, podsvětlení a vše související
Vaše jméno:
Odpověď:


Témata příspěvků
RBr
Odeslal: Friday 25 November 2005 - 10:53:24
Protože se tu již opravdu těžko vyhledává, chtěl bych založit vlákno, kde bude soustředěno vše (pokud možno) okolo:
- demontáže a montáže palubky
- všech možných spínačů na ní
- středové konzoly
- rádia
- podsvícení těchto prvků
atd. a to pro Omegu!
Jen bych se přimlouval ponechat do jiných vláken nekonečné diskuze o modrém podsvícení....zde fakt jen techické věci.

Nestálo by za zvážení, zda se by se jednotlivá fóra tady v poradně nedala rozdělit trochu víc?
Například pro Omegu by nebylo jediné fórum jako dosud, ale mělo by další tématické "podsekce" typu: motor, elektrika-zapojení, světla/xenony, brzdy, karosérie a její ošetření a kdoví co ještě….
(to mě asi webmaster nebude mít rád _rendek )


<span class='smallblacktext'>[ Upraveno ]</span>
Poslední odpovědi
McJOHN
Odeslal: Monday 02 March 2009 - 13:00:30

Tak jsem si trošku hrál a upravil si podsvícení spínaèù,radia a pod....


m.a.x.i.m.u.s
Odeslal: Friday 18 January 2008 - 16:41:01

strelectom napsal ...

Kluci,nesvítí mi půl palubky (tachometr a stav nádrže).Jak se to rozebere jsem si už přečetl (snad se to i mi podaří), ale nevím, jeké tam jsou žárovky a kolik jich mám pořídit - podle předchozích rad, obměním je všechny najednou.Rád bych je pořídil dřív,než to rozeberu.Díky za radu:!

Na podsvětlení budíků jsou potřeba 3 žárovky W3W stejné jako do parkovaček, ale slabší. Určitě nedávat přímo parkovačkové W5W, protože moc silně září a při stumení je zase nedostatečně osvícen zbytek interiéru. Osbně odzkoušeno
Xcelsion
Odeslal: Wednesday 27 December 2006 - 14:08:32

Legend:
tak ja se na to origo radio vyp.dnu, privedu na ten pin +12 V, to je jasny. Pak budu patrat v palubovce, jeste jsem ten pristrojovej kryt nemel dole, ale vsechno zleva a skoro i zprava uz jo, tak se tam snad nejak dostanu.
Xcs.
Legend
Odeslal: Wednesday 27 December 2006 - 14:02:12

Xcelsion: Z Iso konektoru vedou 2 červeno-bílé kabely, vedou z toho stejného pinu, jeden vede do displaye a druhý do předzesilovače, je tam +12V. Taky je možné že je to žárovkama, sundat přístrojový panel je práce na 2 minuty, tak to můžeš zkontrolovat. Jsou tam 2 bezpaticové žárovky W3W.
Xcelsion
Odeslal: Wednesday 27 December 2006 - 13:17:24

Dik, ze mi to posles, muj mail je Email.

To co pises znamena, ze kdyz si tam nejaky kutil da z nejakych duvodu, napr. MP3, jiny radio tak mimo displeje neni napajeny ani predzesilovac k antene. To radio pak asi neni moc citlivy a hraje docela blbe ?

Ale stejne si myslim, ze kdyz tam dam origo radio, tak by displej svitit mel. Radio je sice zakodovany, kod mam, ale melo by se rozsvitit nejaky code a 4 pomlcky nebo co. Nekde v tom konektoru na radiu by se taky melo objevit napajeci napeti pro nej. Je to napajeni - cervenobily kabel od radia k displeji + 12 V nebo to radio mu dava nejaky jiny napeti ?
Ted me napada, ze taky nemusi fungovat podsviceni toho LCD, spalena zarovka, a pak nemusim taky nic videt, ale to chce vsechno overit
Legend
Odeslal: Wednesday 27 December 2006 - 12:36:55

Xcelsion: Schémata ti můžu zaslat mailem někdy večer. Jinak ke svícení displaye od rádia vede červeno-bílý kabel, současně slouží jako napájení předzesilovače v anténě. Čidlo vnější teploty je v předním nárazníku na levé straně, stačí tam hrábnout rukou pod auto a jde krásně nahmatat. To s tou dálkou asi bude chyba v ovladači, mě to funguje i když mám vybitou baterku že ani nerozsvítím kontrolky.
Xcelsion
Odeslal: Wednesday 27 December 2006 - 12:23:16

_; To Legend.
dik za schema a odkaz na manual, nebyl by pro Tebe prosim problem mi ty schemata poskytnout komplet vsechna, budu jeste resit neco v palubovce, kolem zapojeni displeje, napajeni je tusim od radia. Sehnal jsem kvuli tomu na aukru original stare radio bez displeje a stejne displej nesviti. Tak se na to chci podivat. Dal musim najit cidlo vnejsi teploty.
Pak este musim kouknout na NIVO, kompresor, snimace atd, protoze pri vetsim zatizeni se mi zda jede kompresor dost casto a taky dost nahlas. Ale to asi nebude el. zavada.
Taky to zamykani porad blbne, nekdy nejde dalka a nevim, vypada to jako by tam bylo nejaky hlidani napeti palubni site a jak je nizsi, tak dalka proste nejede.
Tak by mi ta elektricka schemata docela bodla. Dik, Excs.
Legend
Odeslal: Wednesday 27 December 2006 - 11:39:07

Xcesion: Uploudnul jsem to sem: Odkaz
Xcelsion
Odeslal: Wednesday 27 December 2006 - 10:05:34

PLS, nedavno se v poradne objevil odkaz na el. schema omega B. Bylo to tady urcite, protoze jsem tam hledal zapojeni zadni mlhovky. Ted to nemuzu najit, nevi nekdo, prosim, kde to je?
Xcs

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.0443 sec,0.0160 z toho dotazů.