• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Fórum

Opel Club Renbau :: Vlákna :: Poradna Astra :: ASTRA :: Astra ostatní :: Re: Jakou baterii - z Obi?
Vaše jméno:
Odpověď:


Témata příspěvků
OnD
Odeslal: Tuesday 11 October 2005 - 09:31:53
Mam orig. baterku 45Ah z roku 1998 (7-my rok) a mam obavy, abych v zime po tydnu v horach nastartoval. Ted s klesajicimi rannimi teplotami, pozoruji, ze motor naskauje pozdeji (do 2s - drive do 1s).
Loni mi na horach 5-ty den alarm baterku vyhoukal a od te doby je alarm nepouzitelny - do 30 minut zacne houkat bez priciny. Cetl jsem, ze to muze byt klesajicim napetim baterie. Je to mozne? V Astra F mam baterku 8 let zatim bez problemu.

- Na co je treba si pri koupi baterky dat pozor? Tedy jestli je treba vybirat podle vyrobce, ci staci koupit v akci OBI baterii Dynalite 60Ah a 1190Kc?
- Koupit 45Ah nebo radeji 60Ah s tim, ze 60Ah mene namahana vydrzi dele? BTW nepredpokladam, ze mi auto vydrzi dalsich 7 let.

Diky.
OnD
AstraG X16XEL
Poslední odpovědi
Legend
Odeslal: Sunday 20 November 2011 - 23:40:21

Tak na druhou stranu je v dnešní době už celkem rarita objevit typ baterky, u níž by bylo možné doplňovat elektrolyt, většinou to je nerozebíratelně zapouzdřené.
Jediným vodítkem při nákupu baterky by bylo vzít si do prodejny voltmetr a vybrat kus s největším napětím, tak by se mělo aspoň předejít tomu, že nebude již částečně poškozená dlouhým skladováním.
Yper
Odeslal: Saturday 19 November 2011 - 18:29:29

Je to volba peněz. Já u dieselu bych v OBI asi nekoupil žádnou. Značkové prodejny jsou zase drahé, protože ti gauneři už neví, co si za ní říci.
Podíval bych se na internetu na ceny a hledal bych rozhodně takovou, kterou mi dodají suchou - bez náplně. Jakmile se do baterie jednou naleje kyselina, tak v ten okamžik stárne - degradují desky a zvlášť pak, pokud není či nejsou průběžně nabíjena/y. A myslím si, že se asi v naší zapráskané a vypráskané republice nenajde prodejna, kde by nalité baterie držely trvale konzervačním proudem na alespoň střední kapacitní hodnotě, aby neprobíhala chemická reakce mezi olovem a kyselinou. Je sice pravda, že olovo se vůči kyselině sírové tváří jako inert, ale není to až tak pravda - platí to v případě, že elelktrolyt je nabitý a nebo pokud by se hlavně jednalo o naprosto čisté olovo. Ale v bateriích olovo obsahuje různé příměsy kovů, které s 33% H2SO4 reagují a současně umožňují i reakci kyseliny s olovem.
Jo jo baterie, celkem dosta často podceňovaná a opomíjená komponenta auta, kdy náš vztah k ní se projeví až při prvních mrazech a nebo zapomenutých rozsvícených světlech. !!(a)
JardaB
Odeslal: Saturday 19 November 2011 - 10:00:57

Tak na vyrobni vady musi IMHO platit 2-leta zakonna zaruka (to ale asi neplati pri nakupu na ICO, tam se to ridi smluvnimi podminkami) Jen snizena kapacita se tusim neda reklamovat.
qpc
Odeslal: Saturday 19 November 2011 - 09:33:06

D.J. napsal ...

Tak nevím, ale mě dodavatel běžně uznává reklamace baterek do 2 let od montáže pokud je opravdu vada na baterii bez řečí. Tohle slyším prvně...



mě teda také....norm.jsem reklamoval po roce a pul a v klidu....
D.J.
Odeslal: Saturday 19 November 2011 - 00:20:54

Tak nevím, ale mě dodavatel běžně uznává reklamace baterek do 2 let od montáže pokud je opravdu vada na baterii bez řečí. Tohle slyším prvně...
lesak
Odeslal: Friday 18 November 2011 - 17:15:18

Já si teď koupil Bosch silver platinum řady S5 77Ah(nejvyžší řada-má větší startovací proud)za 2100kč.Jen pánové nezapomínejte že baterie mají po započetí nabíjecích ciklů (montáž do auta)záruku ze zákona jen půl roku,když ji budete mít jen doma tak má záruku 2 roky jen mě uniká jak dokázat že ještě nebyla použita.Už dávno neplatí záruka 2 roky když je namontovaná.
JardaB
Odeslal: Friday 18 November 2011 - 15:20:28

Tak tohle vezl TopTrans, protoze to je nebezpecny nakldad Ale jinak s dopravci nemam negativni zkusenosti, asi to bude mistne zavisle.
vrgadaa
Odeslal: Friday 18 November 2011 - 15:11:21

s eshopy to taky neni dokonaly, objednaval jsem karosarsky dily na vyvareni omegy a kdyz zjistili, ze o dily na stary krap ma nekdo zajem, tak upravili cenu nahoru (sice porad lepi nez konkurence, ale i tak) a jeden z dilu prisel poskozeny, coz sice klempir srovnal, ale i tak. Navic rada jich posila veci PPL a s tim je horsi domluva nez s postou, kde si to mohu popraci vyzvednout.
JardaB
Odeslal: Friday 18 November 2011 - 15:00:28

No to bych asi dobre nesnasel a baterku bud reklamoval nebo dirku zaletoval
Ja nedavno koupil Vartu z e-shopu a s dopravou 2000+chlup, spokojenost, tusim kolem 65Ah

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.1064 sec,0.0782 z toho dotazů.