• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Fórum

Opel Club Renbau :: Vlákna :: Poradna Vectra :: VECTRA :: Vectra interiér :: Re: je citit benzin
Vaše jméno:
Odpověď:


Témata příspěvků
Honzak
Odeslal: Thursday 01 September 2005 - 09:10:15
Zdravim OPLAKY
Mam VA (1993) a uz si nevim rady. Pri teplejsim (dusnejsim) pocasi je uvnitr po otevreni oken dosti citit benzin. Po obejiti auta to je nejvic citit u vika nadrze. Tak jsem vzal igelit. pytlik a zagumickoval s tim ze to je pravdepodobne netesnost vicka nadrze. Bohuzel to moc nepomohlo. Po projiti trasy benzinu neni nikde videt poskozena hadicka proste nic. Jediny co me tak jeste napada je ze vymenim palivovy filtr a hadici k nemu. Nebo mate nekdo naky jiny napad kde by mohla byt chybicka? byl bych vam velice vdecen.
Poslední odpovědi
Honzak
Odeslal: Monday 05 September 2005 - 13:01:53

Vaclav GT dik za foto, ale jak pise anonym , hadicka je napojena primo do sani. Nemel sem moc casu se na to o vikendu kouknout, ale zjistil sem ze trubicku, ktera vede "odnekud" (pravdepodobne to bude ona) do sani, mam prasklou hned u napojeni. jeste sem zkusil zda bude nejaky podtlak ci pretlak jak na hadicce tak i na vstupu do sani a nic sem nezjistil (zkousel sem do hadicky i fouknout, ale budto je potreba vetsi tlak nebo to je nekde ucpany). Jestli to je u sání ucpany nebo jestli tam je nakej ventil kterej to otevira to netusim. Sem domluvenej s jednim opravarem ze se me na to koukne. Kdyz budu mit cas tak se kouknu za ten podbeh abych zjistil co tam je.

VA 1.6i 1993 (c16nz)
Václav GT
Odeslal: Monday 05 September 2005 - 10:22:21

2 Honzak: fotku s popisem jsem ti poslal ve čtvrtek. Napiš, prosím, jak jsi dopadl s tím tvým problémem, ať je z toho poučení i pro nás ostatní.
Anonymní
Odeslal: Monday 05 September 2005 - 09:47:59

U C16NZ myslim zadny ventil neni a hadicka je napojena primo do sani. (alespon u Kadetta). Takze urcite zkusit zdali neni trubicka zlomena a zkontrolovat pruchodnost. Kolega ma take 1.6 a zadnou bandasku pod podbehem nema, ale kdyz strikal cumak tak mel vyndane oba podbehy a byla tam takova vypln z igelitu a mel ji poskozenou, pretesnil ji a vysusil a od te doby mu to nesmrdi, tak a ted babo rad (plyne mi z toho ze ta nadobka u C16NZ je tedy stejne jako u Kadetta v levem prednim rohu pred kolem.) jmac
Honzak
Odeslal: Thursday 01 September 2005 - 14:56:00

ja mam motor c16nz
Email
Václav GT
Odeslal: Thursday 01 September 2005 - 14:38:02

Honzak napsal ...
diky za rady
jen se jeste zeptam. ten elektromagnetickej ventil najdu kde?

napiš svůj email, pošlu ti foto.
Nevím, co myslí anonymous konzolí sání, ale když to rozpojíš u sání motoru, nezjistíš průchodnost filtru ani funkci el.mag,ventilu. Se zbytkem jeho příspěvku souhlas.
Anonymní
Odeslal: Thursday 01 September 2005 - 14:16:59

Ano zkontrolovat uhlikovy filtr. U motoru C20NE se da overit sani odpojenim plastove hadicky na konzoli sani a pri nastartovanem motoru ve vetsich otackach by to melo nasavat do sani, tim se filtr cisti od nasatych benzinovych vyparu a pri odstavenem vozu se zase opet v tomto filtru v aktivnim uhli hromadi, pokud odsavani nefacha po urcite dobe a hlavne pri velkych paracich filtr upousti pod blatnik a pak netesnosti dveri do auta . jmac
Honzak
Odeslal: Thursday 01 September 2005 - 14:14:09

diky za rady
jen se jeste zeptam. ten elektromagnetickej ventil najdu kde?
Václav GT
Odeslal: Thursday 01 September 2005 - 12:52:25

Ten filtr je v pravém předním podbědu za kolem nahoře. Kryje ho plastová vložka podběhu (ta se montuje kvůli odlétávajícím kamínkům).
Tedy: vyheverovat vůz, sundat PP kolo, odmontovat plastový podběh - no a jseš tam. Chuťovka, což! Jestli je filtr ucpaný se dá dle mého zjistit tak, že pod expanzní nádržkou chladicí kapaliny vedou dvě hadičky. Jedna gumová (do filtru) druhá plastová z filtru do motoru. Pokud rozpojíš tu gumovou a nastartuješ motor, hadička musí sát vzduch. Pokud saje, zkus profouknout tu trubičku, která vede z tohoto místa do nádrže (otevři před tímto foukáním víčko nádrže). Pokud nesaje, je ucpaný filtr anebo je nefunkční elektromagnetický ventil, který toto řídí. Já bych to viděl skoro na něj. Pak to samozřejmě všechno musíš smontovat zpátky dohromady.
Honzak
Odeslal: Thursday 01 September 2005 - 11:25:37

Nemate nekdo postup jak se dotat k tomu filtru?

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.0575 sec,0.0173 z toho dotazů.