• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Fórum

Opel Club Renbau :: Vlákna :: Poradna Omega :: OMEGA :: Omega podvozek :: Re: Měníte šrouby za nové??
Vaše jméno:
Odpověď:


Témata příspěvků
nebi007
Odeslal: Thursday 03 February 2011 - 08:30:29
Zdravím Vás, chtěl jsem se zeptat, když demonujete nějaké podvozkové díly měníte u nich šrouby za nové?? Správně by se to mělo . Třeba např. teď měním přední tlumiče, chci dát nové šrouby na spojení tlumiče s nábojem a pak šroub náboj a čep ramena. V Oplu za to chtějí hrozné peníze - 55,- šroub a 35,- matka, když to sečtu při 6ks je to přes 500kč. Poptávam jsem se u nás ve spojmatu, šrouby mají ale v odpovídající pevnosti nemají povrchovou úpravu. Tak snad jedině je koupit a dát je na zinkochrom - to je zase spoustu času a najetých km kvůli takové blbosti. Tak jsem se chtěl zeptat jestli to má cenu řešit nebo se na to vykašlat. Díky
Poslední odpovědi
csala
Odeslal: Monday 07 February 2011 - 08:29:14

Pokial su skrutky v dobrom stave, tak ich nemenim. Original, je predsa original.
Legend
Odeslal: Thursday 03 February 2011 - 11:54:53

Já šrouby u takovýchto spojů taky nikdy neměním. Tam, kde by se opravdu měnit měly, tak jsou zpravidla součástí balení s dílem (např. u brzdových destiček jsou přibalené nové šrouby držící brzdový třmen, u kulových čepů jsou nové matky).
nebi007
Odeslal: Thursday 03 February 2011 - 11:06:05

Když dáš auto na výměnu tlumičů do dílny soukromníkovi sem přesvědčen že šrouby nevymění, ale v autorizáku by to spravně měli vyměnit, ale o tom taky dost silně pochybuju. Nemá s tím někdo zkušenosti? celkem by mě to zajímalo. Auto si dělám pro sebe a chci to mít všechno v cajku, ale ty šrouby asi fakt řešit nebudu. Na to zakapávání proti polovení šroubu nevíte jaké má Loctite číselné označení?
McJOHN
Odeslal: Thursday 03 February 2011 - 09:51:38

Já teda nevím,ale když si necháš měnit tlumiče v servisu, myslíš,že mění i šrouby? Já bych si dovolil pochybovat. Nejsou li viditelně deformovaný, nechal bych je tam, eventuelně zakápnout barvou pro ztížení možnosti povolení
nebi007
Odeslal: Thursday 03 February 2011 - 08:51:17

Jo jasně, já mám včechny šrouby vizuální v pořádku, ale přece jenom když už to bylo jednou utažené a pak povolené tak může dojít k nějaké okem neznatelné destkrukci pevnosti. Asi to moc řeším takže pokud jsou v pořádku (závit a neohlodaná hlavice šup s ními zpátky na auto.
legionar
Odeslal: Thursday 03 February 2011 - 08:33:12

já to dělal tak že když byl šroup špatný tak jsem zajel na vrakárnu a vybral jsem si lepší. Cena vždy byla 0 kč.

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.0526 sec,0.0078 z toho dotazů.