• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Fórum

Opel Club Renbau :: Vlákna :: Poradna Astra :: ASTRA :: Astra eletrika :: Re: řídící jednotka astra G
Vaše jméno:
Odpověď:

Témata příspěvků
martin
Odeslal: Wednesday 17 September 2008 - 22:40:51
ahoj.nejprve vysvětlím problém a pak se zeptám...mam astru OPC rok výroby 2000 bez turba 118kw typ motoru X20XER a dva dni potom co jsem jí koupil mi začla svítit kontrolka tzv.ECU auto jede na nouzový režim .Teď jsem zjistil že z řídící jednotky nejde napájecí proud 5 voltů pro hallu snímač a pro potenciometr a řídící jednotka se nedá opravit jedině nová.Tak bych potřeboval radu jestli by šlo si sehnat řídící jednotku z obyčejného dvoulitra (myslím že má 100kw) rok výroby 2001 a namontovat jí do mého auta anásledně v řídící jednotce přehrát software na hodnoty potřebné pro mé auto?ještě bych potřeboval vědět jestli se nějak liší klasický dvoulitrový motor od toho motoru co mám v astře já(z důvodu jestli by tahle výměna řídících jednotek byla vůbec providitelná ).předpokládám že nárust výkonu mé astry oproti té klasické dvoulitrové je dán hlavně řídící jednotkou.předem děkuji za veškeré informace a za jakékoli info kde bych se mohl dozvědět víc.
Poslední odpovědi
Anonymní
Odeslal: Sunday 09 February 2025 - 18:01:09

Ahoj Kluci a na tom Kladne? je tam ten typek porad prosim Vas? Diky
Losos
Odeslal: Tuesday 15 September 2009 - 12:26:55

Ahoj , prosím o kontakt na pána co opravuje ECU. Dík
Email
qpc
Odeslal: Sunday 25 January 2009 - 16:33:04

no,já měl záruku i na tu opravu a cena byla 1/10.Proto mě to zajímalo.Každopádně nová je nová a sehnat od standartního motoru a softweru neni tak těžké za pár kaček(2000).
Anonymní
Odeslal: Sunday 25 January 2009 - 14:17:31

hele když ti člověk kterej spravuje jednotky pro většinu dílen a bazarů v plzeňskym kraji řekne že tu jednotku mam vzít a zahodit tak se to těžko opravuje a hlavně za jednotku z ciziny za kterou bych dal polovinu ceny a neni u ní jistota že bude fungovat je to nesmysl to si jí radši koupim novou se zárukou a se zárukou na práci...
Tomin
Odeslal: Sunday 25 January 2009 - 12:20:32

No jo, je uz takova doba/lidi. Vyhazovat, neopravovat a kupovat nove verky.
qpc
Odeslal: Sunday 25 January 2009 - 10:49:51

stejně nechápu,že než by někdo zkusil jednotku opravit,tak si raději za takovou sumu koupí hned novou..
martin
Odeslal: Sunday 25 January 2009 - 10:01:26

zdravim vás všechny po dlouhé době , mám pro vás dobrou zprávu ani ne tak pro vás jako hlavně pro mě auto funguje po nelítostném souboji s mím bankovním účtem . koupila se s velkou nejistotou nová řídící jednotka přímo v oplu a doufal jsem že to bude fungovat a vono jo . Sice když jsem si pro auto přišel tak se mi zase rozsvítila kontrolka ale to se vyřešilo novým originálním hallu snímačem a vše je v pohodě.oprava mi stála necelích dvacet tisíc což neni tak hezký ale ušetřil jsem spoustu peněz na tom že opel měl slevy na origo náhrádní díli.těd už jenom občas blbě startuje ale to prej astry dělaj a musim udělat podvozek kterej bouchá jako blázen.děkuju všem za rady a informace .
qpc
Odeslal: Tuesday 14 October 2008 - 20:36:14

no vidiš,já dával za jednotku 2000,-kč,přeletoval se ,,brouk,, a za tu práci 1000,-kč a je klid
Moja
Odeslal: Tuesday 14 October 2008 - 20:26:17

Jen tak pro inspiraci, já dával novou(starší) RJ u astry G 1,8 r.v.1999 u známého motoru X18XE1 díky kazící se RJ. Stála použitá 8.500kc i s montáží(nemel jsem ani kód).Montoval mi to Dallas(pracuje u Auro Morava v Olomouci Opel), opravuje takové veci doma.
A jen tak mimochodem, má doma RJ plnou krabici od bot a vše jen opel. Pošlu prípadne telefon. Email Hodne štestí, já se trápil 2 roky…

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.0618 sec,0.0355 z toho dotazů.