• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Poradna

Opel Club Renbau :: Poradna :: Poradna Omega :: OMEGA :: Omega interiér
 
<< Předchozí téma | Další téma >>
Nazelenalé mlžení oken OA86 + provozní teplota?
Moderátoři:legionar, Prazdroj, Jerry, jirka, Wonderboys, admin
Autor Příspěvek
JakubH
Monday 19 May 2008 - 18:53:52 Citovat
Host
Zdravim, mám problem s opravdu abnormalnim mlzenim oken sveho auti. Po zahrati motoru na provozni teplotu se mi zacnou pri spustene manualni klime ihned mlzit okna nazelenalou mlhou(prvni PL+PP, potom celni, nakonec zbytek). Z klimy fouká teply vzduch ikdyz pretahnu tahlo na studeny (teda dojde k urcitemu ochlazeni, ale samostatny studeny O2 to rozhodne neni).

Zkontroloval jsem, ze drat od tahla urcite drzi na plastovem tahlu na boxu manualni klimy a pohybuje plastovym tahlem od minima az k maximu. Dvojity ventilator klimy urèitì funguje, stejne tak jako elek. ovladani a uz vazne netusim, kde hledat zavadu

Jinak bych se chtel zeptat, jestli je v norme, kdyz mi po vetsinu jizdy ukazuje moje Omeg86a teplotu kolem 80C, neustále se toci ventilátor na hrideli u motoru... ...vim, ze je to mozna hloupy dotaz, ale u nas uz OmegyA nejezdi a nemam to s cím porovnat.

motor je C20NE auto OA86GL

Díky za jakykoliv napad
Martas
Monday 19 May 2008 - 19:02:59 Citovat
Host
Zelenou fosforeskujici barvou se plni klimatizace kvuli zjisteni pripadneho uniku, takze ve tvem pripade bych hledal problem v odparniku.

Teplota jakou ukazuje budik na palubce neni az tak uplne smerodatna je to ciste informativni udaj, nicmene jestli se ti stale toci ventilator tak motor muze mit nizsi provozni teplotu. Jak je to s ventilatorem, zda je s viskospojkou a nebo elektricky ti bud poradi nekdo z "omegaru" a nebo by to na nem i melo byt poznat a podle toho pak pripadne hledat zavadu (spojka/cidlo/spinac).
vrgadaa
Monday 19 May 2008 - 19:32:32 Citovat
Host
s klimatizaci neporadim, ale u OA se vrtule toci normalne furt, je vytazena primo z motoru natvrdo jak u staryho nakladaku pres visko spojku. Nikdy jsem to moc nezkoumal, pac jsem s tim nemel zadnych problemu u zadnych ze tri OA, ale ma predstava je, ze normalne se vrtule toci lehce a prokluzuje v ty spojce (lze i opatrne zastavit-pozor na prsty). Pri vetsi teplote ten bazmek ztuhne a jde to vice natvrdo bez prokluzu. Jednoduche a ucinne bez dalsi zbytecne a poruchove elektriky. Existovala i Tropico verze do teplejsich kraju. Pres rele se v extremni teplote spinala pomocna el. vrtule.
...
Pokus se OA prehriva, tak vetsinou staci vyplachnout chladic vne i uvnitr. Moje soucasne dve OA (2litr a 3litr) drzi teplotu prakticky nezavisle na podminkach a to vcetne dop-)ravnich zacp v kolonach-takze neresim. Puvodini 2.4 mela problemy v zacpach v Chorvatsku, coz jsem osetril nouzove topenim naplno:-)
...
Pokud se ti nezda nastavena teplota, tak jeste muze byt spatne termostat
JakubH
Monday 19 May 2008 - 19:36:16 Citovat
Host
Manualni klimatizace ma vyparnik? Ja myslel, ze se to sklada jenom ze soustavy hadic a topneho telesa co je za schrankou u spolujezdce. Ale asi mas pravdu, protoze pouzivam zelenou chladici kapalinu. Takze to nejspis nekde prolina.
Nejaky typ, kde zacit hledat, nez zacnu demontovat celou palubovku?
Martas
Monday 19 May 2008 - 19:38:25 Citovat
Host
Jakakoliv klimatizace ma vyparnik a je zcela nezavisla na topeni (jsou to dve rozdilne nesouvisejici komponenty), jde jen o usporadani.
JakubH
Monday 19 May 2008 - 19:58:39 Citovat
Host
díky s tím ventilátorem bych to tak asi taky viděl. Zastavovat ho raději nebudu, protože tu hřídel jsem nikdy nijak neudržoval a bude to nejspíš už pevně spojeno rzí. Teplota se drží kolem 80C ať dělám co dělám (teda výjmečně při extrémě ostré jízdě na 3 kolem 100km/h to už stoupne ). Termostat jsem měnil vloni, protože motor téměř nechladil.

Rychlá odpověď:

 

 
Odebírat z poradny: rss 0.92 Odebírat z poradny: rss 2.0 Odebírat z poradny: RDF

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.1725 sec,0.1467 z toho dotazů.