• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Poradna

Opel Club Renbau :: Poradna :: Poradna Omega :: OMEGA :: Omega podvozek
 
<< Předchozí téma | Další téma >>
rucni brzda
Moderátoři:legionar, Prazdroj, Jerry, jirka, Wonderboys, admin
Autor Příspěvek
POLIW78
Saturday 15 September 2007 - 15:08:30 Citovat
Host
zdravim tuhle diskuy potreboval bych poradit mam na omeze 2.5td 96 spatnou rucni brzdu jsou tam uplne sjete pakny jejich vymena je slozita?????lanovody mam nove
Hujer
Saturday 15 September 2007 - 21:19:12 Citovat
Host
Záleží na tom, co je pro tebe složité. Pokud dokážeš snadno vyměnit brzdové destičky, dokážeš vyměnit i čelisti ruční brzdy. Je to jen o trochu složitější.
Ale je to jen můj názor, někdo jiný ti poradí třeba něco jiného.
JOB
Saturday 15 September 2007 - 21:28:55 Citovat
Uživatel #447
Registrován: Tuesday 01 November 2005 - 20:31:16
Příspěvků: 3695
Já bych řekl že je to krapet složitější než vyměnit destičky ,ale zas taková věda to není.Jestli jsi to už někdy dělal na jiném autě,tak tě ubezpečuju že je to na všech autech stejný.

Pozor ! - Občas trochu kecam !!(a)
Opel Omega C Caravan X25TD - manual 01´
Fiat Scudo 1,9 D 96´
ARO M-461 76´

Zdeny
Wednesday 19 September 2007 - 21:10:17 Citovat
Host
Nic moc složitýho to není, jedinej problem, je náboj kola, který tam trochu překáží, jinak to jde. Před měsícem jsem to dělal i s ložiskem..


Ome B combi X25XE
Leon
Thursday 20 September 2007 - 19:39:34 Citovat
Host
Jak říkají kolegové.
Tak moc složitého to není.Jen se pozorně koukej jak to všechno sedí a kde je to všechno uchycené.Jen dávej bacha na ty zajišťovací kolíčky.Většinou bejvaj hodně nemocný a občas se stává že prasknou.Já jsem kupoval pakny od ATE a taky sáček s příslušenstvím (cca.150,-).Jsou v něm pružinky,ty kolíčky,a pružiny na páku k ruční brzdě (ty bývají taky uhnilé).Až to dáš dokupy,tak nasaď kotouč a v něm je díra na seřízení paken.Je to takovej váleček s matkou ve tvaru hvězdy.Ale to uvidíš.Hlavně všechno pečlivě pročisti a promaž vazelínou na brzdy.Jinou tam nedávej!
Hodně štěstí. _;
Standa
Tuesday 15 January 2008 - 23:09:06 Citovat
Host
Zdravim pratele, pridal bych se s prosbou. Jak velky je problem vymenit lanovody od rucky na OB 2,5V6? O weekendu jsem byl pod autem a zhrozil jsem se, kdyz jsem videl ty 4 plechovy dekly a spousty sroubu na nich Navic vsude vyfukovy potrubi, no krasny
Delal jsem to na Kadettech, Astrach i VeBe, ale tohle me docela zdesilo. Staci sundat treba jen dva zadni plechovy dekly nad vyfukem, nebo musi dolu komplet vsechny?
Hledal jsem, neco obrazku taky mam, ale rad bych slysel nejake pribehy, pokud mozno pozitivni, primo z praxe
Diky moc.
who.m
Sunday 03 February 2008 - 00:13:16 Citovat
Host
Měnil jsem to všechno bez sundání jakékoliv jiné další části - ale chce to mít trochu tenkou ruku. Jediná upravená pomůcka byl očkový klíč 11, uříznutý na délku rukojeti cca 10 cm (kvůli povolování v úzkém prostoru). Taky to chce mít auto na můstku, aby se pod ním dalo aspoň trochu hýbat. A nech si vychladnout výfuky . Očkem se odšroubuje matice z táhla ruční brzdy (šroub je dost dlouhej a matka samojistná, chce to mazat), přístup je zpředu mezi komorama tlumičů výfuku. Pak je třeba vyrazit na dvou různých místech držáky bovdenů, a postupně vytahnout. Dobré je podívat se (a pamatovat si) jak to bylo vedeno původně. Všechno se dá vytahat a nové nastrkat bez další demontáže. Kolegovi jsem to měnil s výměnou tlumičů výfuku, a se sundanými výfuky to šlo pohodlněji. Krycí plechy (hliníkovou tepelnou ochranu jsem nesundával - urval bych šrouby.
Standa
Sunday 03 February 2008 - 09:56:11 Citovat
Host
Mam to za sebou Minuly tyden jsem delal komplet zadni brzdy a byl jsem nucen teda seridit rucku. Presne jak pises, jsem strcil ruku mezi kryci plechy a kardan a kratkym klicem postupne povolil matici.
Prace pro gynekologa, lezil jsem pod tim asi hodinu, ale klaplo to.
Kazdopadne diky moc za odpoved, to lanko vymenim prilezitostne.

Rychlá odpověď:

 

 
Odebírat z poradny: rss 0.92 Odebírat z poradny: rss 2.0 Odebírat z poradny: RDF

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.1523 sec,0.1195 z toho dotazů.