• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Poradna

Opel Club Renbau :: Poradna :: Poradna Omega :: OMEGA :: Omega podvozek
 
<< Předchozí téma | Další téma >>
OmegaB zimní pneu
Přejít na stranu  1 2 [3]
Moderátoři:legionar, Prazdroj, Jerry, jirka, Wonderboys, admin
Autor Příspěvek
Martas_
Monday 20 August 2007 - 12:42:19 Citovat
Host
Co tu porad argumentujete s suchou nebo jakou jinou vozovkou !

80% vlastnosti zimni gumy pro bezny provoz ktere si obouvame v zimnim obdobi na auta tvori smes, ktera je na rozdil od letnich mekci, ale predevsim mnohem vice odolna mrazum resp. ztvrdnuti pri nizsich teplotach. Zimni guma ma diky tomu vetsi valivy odpor a lepsi prilnavost k vozovce nez obdobna letni ve stjene "nizke" teplote"

Az dalsich 20% tvori vzorek ktery se muze lisit podle pouziti ale ani tak nelze ocekavat ze vyjedu vsude.

To co s cim tu argumentujete jsou "extremni" gumy vyslovene pro jizdu na snehu se kterymy se po silnici jezdi opravdu spatne (obdobne jako s gumama s "hreby").

U zimni gumy vlastne nejde o to ze s ni vyjedete kazdy zasnezeny kopec (na to jsou prave ty vyse zminovane gumy) ale predevsim to, ze v nizkych teplotach nemeni svoje vlastnosti tak jako letni, jinymy slovy neztvrdne a ma stale alespon prijatelnou prilnavost k vozovce a na silnici Vas na rodil od letni podrzi.
Lhex
Monday 20 August 2007 - 13:22:41 Citovat
Host
Martas_ napsal ...

Co tu porad argumentujete s suchou nebo jakou jinou vozovkou !



v zásadě máš samozřejmě pravdu. Jen prostě nemají všechny zimní gumy stejné vlastnosti! Každý si vybere kompromis co nejlepší právě pro sebe. Zvolit směs přesně jako na závodech F1 a případně změnit gumy při změně teploty bohužel nemůžeme.
Já za sebe tvrdím, že UG7 se hodí spíš na sníh, na drsné vozovce se dříve opotřebuje. S michelin A3 zase bude spíše spokojenější člověk, který jede 100 km po mokré dálnici a jen poslední 2 km po sněhu. Polaris 2 je taky spíš vhodná na podzim na mokré listí nebo na sníh, prostě na měkký podklad. Na tvrdém se chová jako "žvýkačka...?". Nepsalo se snad žádných extrémních gumách... prostě každá guma je jiná a dokonce může výrobce omylem použít jinou směs než uvede.. Odkaz
Cesťák
Monday 20 August 2007 - 17:07:35 Citovat
Uživatel #1134
Registrován: Thursday 24 May 2007 - 20:04:31
Příspěvků: 362
Martas, když si přečtu Tvou připomínku vyjde mi, že bych měl zimní gumy používat i v létě. Říkaš, že není možnost vybírat z nabídky zimních pneu mezi těmi více na silnici a více na sníh? O speciálech tady nemluvíme, mluvíme o běžně dostupných komerčních gumách. Jinak s tou teplotou a s měkkostí směsi nepolemizuju, jen připomínám, že ty letní se mi při 2°C nerozdrolej.

Jedu za tebou chvíli a už mě dlouho ...

Vectra B Sedan Elegance Y26SE

Vectra C Karavan Cosmo Z30DT

walto
Tuesday 21 August 2007 - 16:25:49 Citovat
Host
Ja sa pri výbere pneu (zimne a aj letne) orientujem hlavne podľa testov uverejnovanych v odbornych casopisoch. V tych renomovanejsich su aj popisane podmienky za akych boli pneu skusane a ku kazdej gume je aj popis hodnotenia kazdeho hodnoteneho parametru.
Kedze existuju aj internetove obchody, daju sa dnes kupit gumy za normalne ceny. Naposledy mi Odkaz dodal gumy za dobru cenu a v dohodnutej lehote.
walto
Cesťák
Tuesday 21 August 2007 - 17:03:21 Citovat
Uživatel #1134
Registrován: Thursday 24 May 2007 - 20:04:31
Příspěvků: 362
Mám kamaráda, který cca 5 let pracoval na vyšším obchodním postu v TESLA TELEVIZION a mimo jiné dojednával i recenze a oficiální zkoušky elektroniky v odborných časopisech jako je STEREO apod. Dříve jsem se jimi docela řídil. Už je nekupuji. Kdo si zaplatil, ten vyhrál. Ale na rozdíl od českého fotbalu se tam prý za "pískání roviny" neplatilo. Tam to bylo jen o vítězi. Když jsi zavolal pozdě řekli: "Tento měsíc to vyhraje SONY". "Zavolejte si příště"! Očekávám, že v pneu by to mělo být stejné. Zaplať pánbů za tento a podobné weby, a to nejsem věřící.

Jedu za tebou chvíli a už mě dlouho ...

Vectra B Sedan Elegance Y26SE

Vectra C Karavan Cosmo Z30DT

walto
Wednesday 22 August 2007 - 08:17:06 Citovat
Host
Suhlasim s Tebou, ze vysledky testov aj v tych najrenomovanejsich publikaciach mozu byt poplatne zaujmom zadavatelov.
Myslim si ale, ze orientaciu v kvalite produktov, a to hlavne v miere postacujucej beznemu spotrebitelovi, mozu urcit dostatocne. Pochybujem o tom, ze by si motoristicky casopis s dlhodobou tradiciou dovolil uverejnit zmanipulovany (tak ako si uviedol na priklade CT) test, navyse, ked ku kazdej gume uvedie kazdy jednotlivy hodnoteny parameter v grafickom vyhotoveni. To, ze sa niektora znacka v danom teste objavi (po sumare vsetkych hodnotenych parametrov) na I. mieste, moze byt ovplyvnene zadavatelom. Lenze mna pri vybere gumy ani tak nezaujima umiestnenie tej-ktorej gumy mna zaujimaju hodnotenia jednotlivych parametrov, s ktorych si poskladam svoje poradie.
Napr. letnu gumu vyberam podla kombinacie Smerova stabilita-hlucnost-brzdenie na vode-kilometrovy vykon.

Z Tvojho prispevku by sa dalo usudit, ze zavrhujes vysledky publikovanych testov ako princip. S tym ja suhlasit nemozem.
Kde inde sa mam moznost dozvediet zakladne info o danej gume ak nie v publikovanom teste?
Zeby bezny motorista dokazal hodnotit vlastnosti gumy lepsie ako profesionalny testovaci jazdec? O tom si dovolim pochybovat!
walto

[ Upraveno Wednesday 22 August 2007 - 08:33:05 ]
RBr
Tuesday 25 September 2007 - 20:56:42 Citovat
Host
Když tu byla pøed chvílí øeè o konkrétních znaèkách: s roèním odstupem mohu jen potvrdit svùj názor na sqìlé Alpin A3: Odkaz
Vranoch
Tuesday 25 September 2007 - 21:47:55 Citovat
Host
Ja mam na OC 2.5TD Car Michelin A2 a taky maximalni spokojenost. Co s tyce hlucnosti rozhodne nepoznam rozdil mezi nima a letnima. Co se tyka rizeni, zda se mi to lehce vic "na vode" oproti letnim, ale jen lehce. Na hory ale stejne nejedu s prazdnym kufrem.
hery
Wednesday 26 September 2007 - 19:48:14 Citovat
Host
4 zimní gumy ihned jak se ochladi za dobrou cenu a 2 nove kvalítní na discích čekají na 10 kalamitních dnu pak zas čekají.boli mě když do března sjedu 2 sady a pak napadne přes noc 20cm a musim najet 1000km na 4mm gumach.ty 2 jsou takove co nejvíc vyhrabou.
Fimfarum
Wednesday 26 September 2007 - 22:48:11 Citovat
Host
Ja mam na Omeze zimni pneu 195/65 R15 od Kleberu. Myslim že model Krisalp. Nemužu se na ne stežovat akorat mam pocit že je upotrebeni pneumatik veči než by melo byt. Ale za cenu pro kterou se daji tyto pneu sehnat tak si myslim že nejsou vubec špatne.

Rychlá odpověď:

 

Přejít na stranu  1 2 [3]  
Odebírat z poradny: rss 0.92 Odebírat z poradny: rss 2.0 Odebírat z poradny: RDF

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.2082 sec,0.1602 z toho dotazů.