• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Poradna

Opel Club Renbau :: Poradna :: Poradna Omega :: OMEGA :: Omega motor
 
<< Předchozí téma | Další téma >>
zadřený motor ?
Přejít na stranu  1 [2]
Moderátoři:legionar, Prazdroj, Jerry, jirka, Wonderboys, admin
Autor Příspěvek
Yper
Friday 23 February 2007 - 14:46:16 Citovat
Uživatel #251
Registrován: Tuesday 14 September 2004 - 10:28:45
Příspěvků: 3550
Jo, tak ten na vzduch chci taky.
Když jsme se s VGT na to dívali, tak budík na olej se skládá z vlastního měřáku a čidla s kabeláží.
Myslím si, že se dá připojit kamkoliv na olejový kanál - resp. na místo, kde se kanál horizontálně či vertikálně vrtal/frézoval a pak se to místo po provrtání zaslepilo šroubem.
Myslím si, že na tom čidle co mi ukazoval, jsem viděl i nějaké závitové redukce - aby to asi šlo našroubovat téměř kamkoliv.
A vůbec, divím se, že se mi do dnešního dne VGT ještě nepochlubil s nainsatlováním - jsou to už 2 měsíce od doby, kdy to koupil!!!!!
Václave, jak je to s Tebou - je už namontováno?

Dodge Caliber 2.0 CRD SXT
Opel, ten má dnes už každý Sopel!!
Yamaha 1100 - Virago
Konečně pořádnej krouťák a né jako línej Opel
BMW K1200 LT - auto na dvou kolech
VGT
Monday 26 February 2007 - 09:03:54 Citovat
Host
RRAAFF napsal ...

A jak se vlastně dá poznat, že olejové čerpadlo třeba maže málo (že ještě kontrolka nesvítí). Dá se vlastně nějak předem poznat, že už toho má dost a chce vyměnit?

Poznat se to normálně nedá, leda změřit manometrem v servisu. Minimální tlak oleje v mazací soustavě je u Oplů udáván většinou na 1,5 Baru u "benzínů" a 2,0 Bary u dieselů (na horkém motoru ve volnoběhu - prostě minimální tlak). Jelikož baroskop (tlakový spínač kontrolky mazání) spíná (u Oplů) při 0,5 Barech - plyne z toho ta skutečnost nemožnosti objevení závady. Jednou z pomocí by byla výměna baroskopu za jiný typ (některé VW mají spínací tlak 1,5 Baru).
Další možností je namontovat přídavný tlakoměr. Jeho čidlo se připojuje buď do otvoru baroskopu (je potřeba použít Y-kus = rozdvojku, pokud chceme zachovat též dosavadní funkci kontrolky tlaku) Odkaz , anebo do jakéhokoliv jiného místa v tlakovém kanálu (viz jak píše Yper).
Ten "můj" manometr má čidlo (převodník tlak/el.signál) poměrně velký, nebudu ho moci dát (resp.bojím se ho dát) na zmiňovaný Y-kus (bylo by to velké rameno namáhající šroubení na ohyb), musím ho dát jinam.
Navíc: koupil jsem držák na 2 budíky na levý A-sloupek. Držák jen tak někde nemají a když ho mají, tak na objednávku, ne skladem. Objednal jsem si ho tedy, aniž bych ho viděl. Prodavač (přirozeně) naprosto neporadí, neboť ví h.... však víte. Držák se silně nehodí na mojí VeA (mám sloupek poměrně úzký a hluboký, držák je na sloupek široký a mělký). Takže --- nechcete ho někdo?? Přenechám (2držák na široký mělký A sloupek).
VGT
Monday 26 February 2007 - 09:25:30 Citovat
Host
Obrázek Y-kusu a převodníku (tlak oleje/el.signál) Odkaz . Na tlak turba se převodník nedělá, tam se manometr/vacuoměr napájí hadičkou (nejlépe průměru 4 mm) rovnou ze sacího potrubí.
Anonymní
Friday 12 February 2016 - 16:47:34 Citovat
Host
Pája napsal ...

Tak jsem si dneska měl přivézt OB 2.0 16v ze servisu.
Ale přitahnul jsem si jí na laně stejně, jako jsem jí tam odtáh. Původně se motor točil, ale nenaskočil. Když už ho mechanik nastartoval, tak zjistil, že nemaže, tak vyměnil olejové čerpadlo. Takže motor začal mazat, ale běžel nepravidelně. Tak napojil diagnostiku, a když načítal závady (projížděl systém), tak prej v motoru začalo tukat , až se zastavil. Teď se ani nehne (nejde otočit klikovkou ani ručně). Asi bude zadřenej. Chtel bych se zeptat, jestli je možný,že by udělal chybu v montáži olejovýho čerpadla a něco se uvolnilo a tím se motor zadřel ? Nebo už mohla být chyba v motoru.

Rychlá odpověď:

 

Přejít na stranu  1 [2]  
Odebírat z poradny: rss 0.92 Odebírat z poradny: rss 2.0 Odebírat z poradny: RDF

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.1708 sec,0.1418 z toho dotazů.