| Opel Club Renbau :: Poradna :: Poradna Omega :: OMEGA :: Omega motor |
|
<< Předchozí téma | Další téma >> |
| Omega 2.0 16V 100KW Ecotec 12/94 škube,srili do vyfuku...NEJEDE | ||
| Přejít na stranu 1 [2] | |
|
Moderátoři:legionar, Prazdroj, Jerry, jirka, Wonderboys, admin
|
| Autor | Příspěvek | ||
| VGT |
| ||
| Host | Už mám to foto Odkaz | ||
| | |||
| Xcelsion |
| ||
| Host | To VGT. Dik za rady. Sundal jsem víko.Jsou poškozené 2 zapal. kabely, maji roztržené návleky na svíčku. Zítra je vyměním. Některé svíčky mají šestihran od oleje, izolátor ne.asi tam někde teče. Našel jsem ten snímač, ale jak se vymontuje? Závada se mezitím trochu změnila. Motor začne cukat a chcípne při jízdě, kontrolka se předem nerozsvítí. Někdy kontrolka nezhasne po nastartování, když motor vypnu a chvíli počkám, tak se po restartu znovu nerozsvítí. Při nízkých otáčkách do 2000 při opatrné akceleraci pocukává. | ||
| | |||
| VGT |
| ||
| Host | Tak znovu: 1. Vyblikat paměť závad ECU (víš jak na to?) 2. Pokud je uložená závada=vadné čidlo kliky či vačky, identifikovat odpojováním čidel, které to z nich vlastně je. (tipuji, opakuji, že jen tipuji, že to je čidlo kliky/anebo už blbnou obě dvě) Pokud jsi ještě k tomu objevil poškozené kabely ke svíčkám, tak dej do pořádku nejdřív ty kabely. | ||
| | |||
| Xcelsion |
| ||
| Host | Kdysi jsem to vyblikaval na OA a OB X20XEV, uz si to moc nepamatuju. Na konektoru v motoru se spoji nektere piny, ale dalsi postup ani chybove kody uz nevim. Nove kabely budu mit zitra rano. Duk, Xcs. | ||
| | |||
| Xcelsion |
| ||
| Host | toVGT: nasel jsem Tvoje prispevky o vyblikani kodu z 20.3. 07 a starsi, dival jsem se na angl. odkazy tak je mi to celkem jasny. Akorat je blby, ze mi asi bude stejne hlasit zavadu snimace otacek,na ktery mame podezreni, protoze motor stoji. Podle ktereho z tech seznamu kodu se mam ridit? VB X20XEV | ||
| | |||
| qpc |
| ||
když Bůh škádlil peklo,vymyslel i500![]() Uživatel #255 Registrován: Monday 20 September 2004 - 16:39:01Příspěvků: 5330 | Xcelsion napsal ... To VGT. Dik za rady. Sundal jsem víko.Jsou poškozené 2 zapal. kabely, maji roztržené návleky na svíčku. Zítra je vyměním. Některé svíčky mají šestihran od oleje, izolátor ne.asi tam někde teče. Našel jsem ten snímač, ale jak se vymontuje? Závada se mezitím trochu změnila. Motor začne cukat a chcípne při jízdě, kontrolka se předem nerozsvítí. Někdy kontrolka nezhasne po nastartování, když motor vypnu a chvíli počkám, tak se po restartu znovu nerozsvítí. Při nízkých otáčkách do 2000 při opatrné akceleraci pocukává. pokud ti jde olej ke svíčkám,bude nutné přetěsnit ventilové víko.kup jen ORIGINÁLNÍ těsnění,s ostetníma to nevydrží moc dlouho.Jinak se to stává tim,že se ucpe odvětrávací hadička víka(jde zpět ke klapce vzduchu) Odkaz Astra-H OPC Odkaz i500.html Na peklo se zvoní tlačítkem "SPORT". Hra na honěnou vubec nedáva smysl. Když máš babu, tak přece nehoníš..... | ||
| | |||
| Xcelsion |
| ||
| Host | Dík, udělám, Ale napřed musim vyresit chod motoru. | ||
| | |||
| Xcelsion |
| ||
| Host | Nové svíčky, staré se brodily v oleji, nové kabely, nové těsnění pod ventilovým víkem, nový snímač otáček vačky, pečlivé vyčištění krokáče, klapky, všech konektorů, VN bloku zapalování, hadic, hadiček, kontrola kolínek-2 prasklá. Konečně jede, necuká, nechcípe. Ještě chci zaslepit EGR protože si myslím, že motoru neprospívá. Motor má vonět olejem a ne smrdět výfukovými plyny. Ještě jednou dík všem za rady. Xcs | ||
| | |||
| Anonymní |
| ||
| Host | ahoj je to sice stare tema ale me kdyz odesl snimac vacky nikdy me to nestrilelo do vyfuku jen to jelo do 4500 tisic otacek omega x20xev | ||
| | |||
| Přejít na stranu 1 [2] | |