Opel Club Renbau :: Poradna :: Poradna Vectra :: VECTRA :: Vectra elektrika |
|
<< Předchozí téma | Další téma >> |
Automatické rozsvěcení světel |
Přejít na stranu [1] 2 3 4 5 6 7 8 | |
Moderátoři:legionar, Prazdroj, Jerry, jirka, Wonderboys, admin
|
Autor | Příspěvek | ||
Zdeněk |
| ||
Host | Dovoluji si zde přispět drobným příspěvkem na toto téma.Pustil jsem se sám do výroby tohoto automatu podle návodu na...... Odkaz .....Zvolil jsem až to poslední zapojení.Funguje na poprvé.Je již v autě,PARÁDA.Konektor u Opla nemají, ale dá se koupit pomalu v každé mototechně.Mohu doporučit.Zvládne to každý.Hodně zdaru. | ||
| |||
prťka |
| ||
Host | Nedokážu to zhodnotit pos tránce elektroniky...neb jsem elektronkový analfabet...to musí udělat jiní...ale pana Páju hodnotím,že dal k dispozici něco takového a samo ,taky Zdenka,který to našel a dal tady....teď už zbývá aby to okomentoval někdo elektroniky znalý ,jestli je to vpořádku a hurá do toho _; | ||
| |||
Zdeněk |
| ||
Host | Ještě něco k tomu automatu rozsvěcení světel.Automat mám nastaven na 10 sekund, než zapnu pásy už svítím. U patice mezi pin č.4 a č.5 je možné připojit zelenou ledku, po sepnutí automatu signalizuje rozsvícení světel,ale ta se rože i při normálním rozsvícení.Je třeba doplnit i pojistku F18 aby automat fungoval. Připojuji i laicky nakreslené schéma připojení automatu k zásuvce denního svícení.Zvládnete to já jsem jen obyčejný zámečník. Hodně štěstí.![]() [ Upraveno Sunday 06 August 2006 - 23:26:01 ] | ||
| |||
Martas |
| ||
Host | Zde je to vse v jednom textovem dokumentu, snad jsem to pochopil spravne.![]() [ Upraveno Sunday 06 August 2006 - 19:58:23 ] | ||
| |||
Václav GT |
| ||
Host | prťka napsal ... ..ale pana Páju hodnotím,že dal k dispozici něco takového a samo ,taky Zdenka,který to našel a dal tady.... Jo, jo, také to kladně hodnotím (ten pdkaz tady na OCR už byl před několika měsíci, ještě předtím, než začali někteří zúčastnění zle nadávat ... však víte ![]() V téhle poradně je fakt móóc věcí a občas je tu i sranda. (ale hledat určitou věc je někdy úkol téměř nadlidský). | ||
| |||
prťka |
| ||
Host | Václave...nějak mi hlava nebere na co narážíš...no taky nemusím vědět vše a pochopit to ?lola ale to je celkem buřt ...já automatiku mám...a jsem zvědavý co zítra ...tudíž v ponděli na to elektronky...aby ten kdo chce si to mohl udělat | ||
| |||
Tomin |
| ||
Host | Jelikoz je pondeli tak ja, jako slaba elktronka ![]() | ||
| |||
Dmcd |
| ||
Host | Neda mi to neodpovedet pac jsem elektronka: ano toto zapojeni funguje celkem spolehlive ale jen do te doby nez se unavi kontakty relatka - prepnuti relatka totiz neni napetovym skokem (jako na vypinaci: 0V vypnuto, 12V zapnuto) ale postupnym narustem napeti - tranzistor je v aktivni oblasti a castecne omezi napeti, takze prubeh na relatku neni linearni ale ale spise logaritmicky... problem je v tom, ze relatko sice ma svoje vlastni spinaci limity (spolehlive sepne az pri cca 8-10V) ale tato energie (napeti) na sepnuti je slabsi oproti plnym 12V - proto preklopeni neni tak rychle a muze (upozornuji MUZE ale nemusi) dojit k opalovani kontaktu relatka - prece jen 2x55W pri 12V je 9.167A - a tento kontakt muze (opet MUZE) byt casem nespolehlivy (casovy horizont muze byt mesic, rok ale klidne i desitky let) - relatko cvakat sice bude ale svetla se neroznou nebo hure roznou se ale na nizsi napeti a relatku se specou kontakty (cca 5% pripadu) nebo shori (kriticky scenar, pravdepodobnost cca 0.01%) | ||
| |||
qpc |
| ||
když Bůh škádlil peklo,vymyslel i500![]() ![]() Uživatel #255 Registrován: Monday 20 September 2004 - 16:39:01Příspěvků: 5329 | DMCD: děkuji za vysvětlení,ale pro laika je to zajímavé čtení ![]() Odkaz Astra-H OPC Odkaz i500.html Na peklo se zvoní tlačítkem "SPORT". Hra na honěnou vubec nedáva smysl. Když máš babu, tak přece nehoníš..... ![]() | ||
| |||
Tomin |
| ||
Host | Pomaleho narustu napeti na rele jsem si vedom, ale nebude to tak horke. Vetsina relatek priskoci celkem rychle a to dulezite, tedy vypnuti obvodu, se deje s timto zapojenim rychle. Prave pri vypinani dochazi k opalovani kontaktu z naproste vetsiny, protoze se natahuje oblouk. Pri zapinani se pri napeti 12V zadny moc oblouk nevytvari. To bude v poho. | ||
| |||
Přejít na stranu [1] 2 3 4 5 6 7 8 | |