• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Poradna

Opel Club Renbau :: Poradna :: Poradna Omega :: OMEGA :: Omega podvozek
 
<< Předchozí téma | Další téma >>
pořád brzdí levá zadní kotoučová brzda 2,5 V6
Přejít na stranu  1 [2]
Moderátoři:legionar, Prazdroj, Jerry, jirka, Wonderboys, admin
Autor Příspěvek
.
Friday 24 February 2006 - 10:43:50 Citovat
Host
Trochu mimo, ale podnikový Transit byl v servisu na pravidelné servisní prohlidce. Po převzetí vozu měl řidič pocit "divného kroku" pedálu brzdy. Nedotáhli odvzdušňovací šroub na brzdovém třmenu, kapalina během několika kilometrů jízdy po městě "došla". Na faktuře, přirozeně zkušební jízda. (jó, peníze jsou vždy až na prvním místě a všechno prý vyřeší trh - ale jenom pro toho, kdo to přežije)
m.a.x.i.m.u.s
Friday 24 February 2006 - 12:55:36 Citovat
Host
Jo, servisy hrůza... byl jsem ve Zlíně v Opelovi, že potřebuju naprogramovat nový klíček. Zatvářily s, že co je otravuju a že mám počkat. pak vidím jak mi leze nějaký hňup v montérkách do auta a udělá to teda. Odjedu vystoupím, podívám se na sedák a byla tam rýha na koženeém sedáku Ten kretén v tom servisu mi ten sedák poškrábal a dokaž mu to!
Další případ u známeho v servisu se mu nedařilo napojit mi auto na PC (aby zjistil proč mi nejede tacháč, ABS, TC) tak mě poslal do Opelu tam si vzali prachy za opravení připojení k PC a zjištění závady (špatná jednotka ABS- v ní byla skutečně chyba), aby opravili konektor na připojení k PC tak vydělali rádio (origo na cd + changer) a od té doby se při nastartování hodilo do základní frekvence, ale stanice v paměti zůstaly (dal jsem klíček spustilo se rádio, nastartoval jsem a 86,9 nebo jak je ta první na FM a pak jsem musel stisknou tlačítko paměti aby mi to skočilo na uloženou stanici). Jedu k nim, že mi to od té doby dělá to a to... To od nás být nemůže my jsme to rádio navytahovali... Pak teda přiznal, že možna vytahovali rádio, ale prý to oni nemohli podělat... Jel jsem teda do Opela v Uherském Hradišti... Tam to chtěl napojit na PC a ejhle ono to stále nešlo tak se na to díval a zjistil, že ten konektor má ze sebe vytáhnutý nějaký drátek nebo co tak to musel opravit on, rádi se mu teda bohužel nepovedlo opravit tak jsem musel koupit nové, ale v UH mají mnohem lepší přístum k zákazníkům než ve Zlíně tak teď když potřebuju origo servis tak výlet do UH... Obě prodejny a servisy (UH i ZL) patří pod jednoho majitele, protože se oba jmenují Opel Mikona auto, ale ti ve Zlíně jsou katastrofa!!!
Toď mé zkušenosti.
sally
Friday 23 June 2006 - 23:05:47 Citovat
Host
Ahoj chlapi,
asi jsem našel přesně to správné vlákno. Začal jsem výměnou třmenů na OB
2,5 V6 které měly koplet zarezlé písty a tudíž přibržďovaly - tedy jiné třmeny a zároveň pumpa, která se mi zdála špatná, jelikož začal propadávat pedál a tuhnul po našlapání - a to jen občas - dedukce - pumpa. Pak odvzdušnění atd. První zkušební zabrždění ze 160 na doraz - supr, druhé ze 180 na doraz(chci mít jistotu) - zhruba při 80 blik a ABS s TC se rozsvítily a již nikdy nezhasli. Dnes jsem byl v Oplu v Chomutově a prý je chyba v jednotce ABS.
Proč tak náhle, když do té doby OK. Myslel jsem si , jestli tam nemohla vletět ještě nějaká bublinka. Netušíte jak na to? K Oplum se mi to fakt nechce dávat. Krom diagnostiky se snažím si dělat vše sám. Zatím docela OK.
Zároveň dotaz na diplay MID, který jsem koupil na inzerát a je ho potřeba doprogramovat. V Oplu se jim do toho vyloženě nechtělo. Budu rád za každou
radu, odkaz atd. Jinak je to tu docela poučný a zajímavý.
Díky a jízdě bez ztráty bodů zdar.
Email
Martas
Saturday 24 June 2006 - 08:28:18 Citovat
Host
To ze ti sviti ABS a pritom to normalne brzdi muze byt spatny nebo spatne nacvaknuty cidlo na jednom kole jak jsi to rozebiral. Ohledne MID displaye v Chomutove a okoli nevim ale zadej si do google opravy displayu a urcite ti to par lidi najde treba jako zde Odkaz.
sally
Sunday 25 June 2006 - 22:35:02 Citovat
Host
Normálně to brzdí, ale bez ABS a TC - čidla jsou OK. Potvrdili mi to iv servisu,
kde mi řekli, že je chyba v řídící jednotce. Display ukazuje. Potřebuju někoho, kdo ho dokáže nakonfigurovat pro dané auto - byl vyndán nevím z jakého modelu. Přesto díky.
sally
Tuesday 27 June 2006 - 22:28:20 Citovat
Host
Ahojte chlapi, tak prosím o pomoc. co třeba specialista NIO, nevěděl by něco?
Jsem z toho hlavně ABSu konsternovanej. Už mě OPEL začíná docela dráždit.
Díky a pěknej večer.
Martas
Wednesday 28 June 2006 - 06:33:26 Citovat
Host
sally napsal ...

Ahojte chlapi, tak prosím o pomoc. co třeba specialista NIO, nevěděl by něco?
Jsem z toho hlavně ABSu konsternovanej. Už mě OPEL začíná docela dráždit.
Díky a pěknej večer.


Celkem nevim co chces aby ti kdo poradil kdyz ti v servisu rekli ze je vadna ridici jednotka ABS, nezbyde nez zkusit jinou kdyz cidla jsou v poradku. Ohldene displaye jsem ti uz jednou posilal odkaz na cloveka v Praze, ale kdyz si treba do Google zadas "oprava displayu" najdes tam destiky lidi co se tim zabyvaji.

Rychlá odpověď:

 

Přejít na stranu  1 [2]  
Odebírat z poradny: rss 0.92 Odebírat z poradny: rss 2.0 Odebírat z poradny: RDF

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.1478 sec,0.1143 z toho dotazů.