| Opel Club Renbau :: Poradna :: Poradna Astra :: ASTRA :: Astra eletrika |
|
<< Předchozí téma | Další téma >> |
| Opět kontrolka ABS | ||
| Přejít na stranu 1 2 3 [4] 5 | |
|
Moderátoři:legionar, Prazdroj, Jerry, jirka, Wonderboys, admin
|
| Autor | Příspěvek | ||
| Golem |
| ||
| Host | No to jste mi pomohli... | ||
| | |||
| Anonymní |
| ||
| Host | Ještě jsem to nedal opravit ale přiští tyden jdu nato cidlo jsem pořídil za 3450Kč. Ted to rozeberu s kamošem automechanikem a pak napíšu jak jsem dopad a hlavně jak dlouho jsem to dělal. | ||
| | |||
| Anonymní |
| ||
| Host | Kde jsi to čidlo nakonec koupil Richarde?. | ||
| | |||
| Prazdroj |
| ||
Prazdroj![]() ![]() Uživatel #419 Registrován: Monday 29 August 2005 - 22:19:11Příspěvků: 826 | U firmi Elit Západní čechy, Škoda 100, Škoda 105,Daevo,Matiz,Astra G, Kadett, Zafira, Vectra A, Vectra B,Pegot Boxer | ||
| | |||
| Prazdroj |
| ||
Prazdroj![]() ![]() Uživatel #419 Registrován: Monday 29 August 2005 - 22:19:11Příspěvků: 826 | Dřív jsem byl Richard. A ještě ho má kely za 4100Kč Západní čechy, Škoda 100, Škoda 105,Daevo,Matiz,Astra G, Kadett, Zafira, Vectra A, Vectra B,Pegot Boxer | ||
| | |||
| Golem |
| ||
| Host | Hlavně nám napiš jak to dopadlo, mám stejnej problém.. dík.. _s103 | ||
| | |||
| TOuST. |
| ||
| Host | Nevím pánové jak můžete ta čidla čistit??? K čidlu se nedá dostat je součástí ložiska. Já osobně jsem zkontroloval všechny kontakty (ty 2 co jsou poblíž nápravy než se "zanoří" do kastle). 3 moje čidla mají něco kolem kiloohmu a jedno skoro 2. Kdyz roztočím kolo všechny dávají nějaké střídavé napětí, takže bych je viděl jako OK. Kontrolky mě svítí pochopitelne furt. Co se týče tachometru občas mě taky nic neukazuje, ale to bych nedával do souvislosti s těma čidlama. Byl by nějaký konstruktivní názor?? | ||
| | |||
| TOuST. |
| ||
| Host | Jo a mám Astra Caravan 1.8 16V '99. | ||
| | |||
| Anonymní |
| ||
| Host | Někdy to může být i špatný kontakt v konektorech na kabelech, které vedou od čidel. Ale já mám zajímavý problém, ráno, když couvám z garáže se mi rozsvítí kontrolka ABS, ale pouze při couvání. To nechápu. Netušíte proč? Petr | ||
| | |||
| Yper |
| ||
![]() Uživatel #251 Registrován: Tuesday 14 September 2004 - 10:28:45Příspěvků: 3550 | 2 Toust: nevím jak jsi to pochopil, ale čidla se nečistí - je to velmi jemně vinutá cívka zatavená v plastu, aby vydržela vliv prostředí. Čistí se kulatý hřeben pod ním, který způsobuje změnu indukce v té cívce - pohybem vodiče v elektromagnetickém poli. Změna indukce na cívce, kterou prochází proud, je změna jejího odporu a to ŘJ vyhodnotí jako kmity a dál s nimi pracuje. Aby kmity byly patrné a zvlášť při vyšších rychlostech, tak je nutné, aby i hřeben (ozubené kolečno) bylo čisté, protože jinak rozdíl ve změně indukce není výrazný a ŘJ ho neumí vyhodnotit. Rozdíl impedance jednotlivých snímačů ABS se na celkové poruchovosti podle mne může také podílet. Navíc přechodové odpory vzniklé zoxidovanými kontakty ve spojích nezajistí stálý průchod proudu a konstantní napětí, takže pak rovněž další blbnutí ABS. Dodge Caliber 2.0 CRD SXT Opel, ten má dnes už každý Sopel!! Yamaha 1100 - Virago Konečně pořádnej krouťák a né jako línej Opel BMW K1200 LT - auto na dvou kolech | ||
| | |||
| Přejít na stranu 1 2 3 [4] 5 | |