• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Poradna

Opel Club Renbau :: Poradna :: Poradna Omega :: OMEGA :: Omega podvozek
 
<< Předchozí téma | Další téma >>
Dojezdova rezerva Omega
Přejít na stranu  1 2 [3]
Moderátoři:legionar, Prazdroj, Jerry, jirka, Wonderboys, admin
Autor Příspěvek
Csala
Monday 02 November 2009 - 18:40:03 Citovat
Host
Legend napsal ...

S těma kontrolkama je mi to nějak podivné. Vím určitě, že Omega i Vectra C má povolený rozměr 225/55 R16, stejně jako třeba 195/65 R15, takže bude rozdíl v průměrech zanedbatelný, jedině tak o tolik, kolik je třeba sjetého vzorku. Jaký je přesný rozměr té rezervy?
Co se týká zadních opěrek, tak ty jsou namontované napevno a nedají se vyndat, jedině asi zkusit rozebrat sedadlo a opěrky natrvalo odstranit, ale to bych z hlediska bezpečnosti nedělal, při zadním nárazu by to pak nemuseli přežít cestující na zadním sedadle.

195/65/R15 ma celkovy priemer 635mm
225/55/R16 ma celkovy priemer 654mm - to je o 3% viac
Odkaz
Csala
Monday 02 November 2009 - 18:46:56 Citovat
Host
Martas napsal ...

Ve smyslu teoretickych povolenych hmotnosti a zatizeni urcite neni problem ...

Osobne bych pripadny problem videl leda v tom, ze Vectra a Omega muze mit uplne jinak ET a dojezdovka z jednoho muze byt rekneme "mimo osu" a tedy to muze delat nejake brikule.

Ale urcite ciste prakticky pri bezne jizde je to fuk ... nicmene me by dost znervoznovalo kdyby me svitily 2 kontrolky, nikdo nevi co ty systemvy v tomhle stavu delaji.

Systemy su vypnute.
Lukas
Tuesday 03 November 2009 - 11:54:50 Citovat
Host
mates napsal ...

No mě se známí vyklopili do lesa po nazutí dojezdovky... Prostě zapomněli na to, že tam je a jeli s autem jak normálně...ustřelilo to a už se kutáleli ze stráně. Nikomu se nic nestalo, jen ve střeše zůstaly otisklý opěrky hlavy, takže kdyby tam nebyly... __;
No ale vyprdnul bych se na legislativu a bezpečnost a vyřízl bych i kus střechy vč. nosníků _;


Ano, tohle je "kvalitni" prispevek. Dozvedeli jsme se, ze mas skleroticke zname. Jen jim prosim pripomen, ze ted na snehu se taky neda jezdit jak normalne. Nemuseli by mit porad stesti. Co se tyce operek - kazdy kdo ma kombi a sklapi sedadla resi co s operkama. No a kdyz nekdo na zadnich nikoho nevozi tak tam nemusi byt operky nikdy - napr. se bez nich lepe couva. Proste jen tak placas, a koho zajima problem dojezdovky na Omeze, tak ten se musi prokousavat takovyma zvastama.

Legend: rozmer je 115/70/16 92M a fouka se na max 420 kPa.

csala: dik za kalkulacku, bohuzel s rozmerem vyse uvedenym nepocitaji, lepsi je toto Odkaz , z toho vychazi, ze rozdil oproti 195 je necelych 12 procent, s cimz se asi ESP uz nevyrovna, ale problem to neni, defekt je jednou za zhruba 40 tis. km, a holt pri tom nouzovem dojeti ESP nebude fungovat.

Povazuji toto tema za uzavrene. Problem dojezdovky na Omegu byl vyresen. Poradna zafungovala, mohla by lepe - nekteri si ji pletou s chatboxem nebo hospodou. Diky vsem a at vam to pekne jezdi.

Rychlá odpověď:

 

Přejít na stranu  1 2 [3]  
Odebírat z poradny: rss 0.92 Odebírat z poradny: rss 2.0 Odebírat z poradny: RDF

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.1303 sec,0.1057 z toho dotazů.