Opel Club Renbau :: Poradna :: Poradna Astra :: ASTRA :: Astra eletrika |
|
<< Předchozí téma | Další téma >> |
řídící jednotka astra G |
Přejít na stranu 1 [2] 3 4 | |
Moderátoři:legionar, Prazdroj, Jerry, jirka, Wonderboys, admin
|
Autor | Příspěvek | ||
Jiřik |
| ||
Host | Ahoj, určitě bych nejdřív dal zkusmo z x20xev, měla by fungovat. Ten vyšší výkon je totiž evidentně docílen jiným časováním vačky, to dokazuje krouťák v o tisíc vyšších otáčkách. Pokud pasujou kontakty, není co řešit, někde si jí půjč, xev má moře lidí.Až jí koupíš, koukni dovnitř, jestli je vše stejný.Jinak tohle auto bude mít cenu, toho se nezbavuj! Důkaz, že by ŘJ z xev měla utáhnout ten výkon vychází z faktu, že Pipercams nabízí na Ecotecy 1.8,2.0a 2.2 vačku, která sama o sobě přidá 15HP. Ten motor XER má navíc určitě větší průměr sání a jiný svody. Myslím, že lambda si s tím poradí, aby to nebylo chudý ( mistři čipaři mi teď budou nadávat, co?) | ||
| |||
freez |
| ||
Meriva MPV Enjoy Red Magma edition![]() ![]() Uživatel #316 Registrován: Sunday 13 March 2005 - 13:00:24Příspěvků: 1620 | Jiřik napsal ... . Ten motor XER má navíc určitě větší průměr sání a jiný svody. Myslím, že lambda si s tím poradí, aby to nebylo chudý ( mistři čipaři mi teď budou nadávat, co?) To jsem si myslel taky , ale sání i svody budou asi stejný , dokonce i jako náhradní díl je vedou pro x18xe, x20xev a x20xer pohromadě, podle fotek taky žádnej rozdíl, myslím že to bude hlavně vačkou. Meriva MPV 2008 Z14XEP I Londýn I Paříž I Dovolená I Merivaclub | ||
| |||
qpc |
| ||
když Bůh škádlil peklo,vymyslel i500![]() ![]() Uživatel #255 Registrován: Monday 20 September 2004 - 16:39:01Příspěvků: 5329 | neboj,brouk vyměnit jde,je to vyzkoušené... ![]() Odkaz Astra-H OPC Odkaz i500.html Na peklo se zvoní tlačítkem "SPORT". Hra na honěnou vubec nedáva smysl. Když máš babu, tak přece nehoníš..... ![]() | ||
| |||
VGT |
| ||
Host | martin napsal ... ten BROUK mi nic neřiká ..... využiju slevy v oplu a ještě vyměnim potenciometr kterej mi svítí jako chyba a nejde smazat(ale hallu sníčam kterej je tam taky jako chyba je vyměněnej a ten jde smazat ale vždycky se znova objeví) Brouk - ve smyslu integrovaný obvod, stabilizátor napětí anebo tranzistor .... Z pinu B8 vychází z ECU proud o stabilizovaném napětí 5 Voltů pro hallův snímač a pro potenciometr škrtící klapky. Zákonitě, když se tam to napětí neobjevuje, to bude signalizovat tato čidla jako čidla se závadou (to už ti psal Tomin). Jelikož na jiných pinech ECU to napětí zřejmě je - tak bych viděl šanci na opravu té ECU. Ale chce to nějakého opraváře vyššího řádu, ne servis Opel - tam takovéto věci neřeší, tam vyměňují celé konstrukční celky (v tomto případě celou ECU motoru). | ||
| |||
Martas |
| ||
Host | At to dopadne jak chce, jeden z duvodu proc tam to napeti neni muze byt i to, ze nektery z uvedenych snimacu je ve tvrdem zkratu coz mohlo ECU poskodit. Jeste nez zacnes shanet jinou zkus vsechna odpojit a pak zmerit, jestli se tam to napeti neobejvi a i pokud ECU budes zkouset jine tak ta cidla napred promer aby se nestalo to samy zas. | ||
| |||
martin |
| ||
Host | lidi ste super znáte opravdu hodně ,jenom si v tom musim udělat pořádek mam teď tolik informací že v tom docela zmatek ![]() | ||
| |||
KopA |
| ||
Nespravuj to co funguje - teprve až se to vys..e!![]() ![]() Uživatel #825 Registrován: Thursday 03 August 2006 - 18:52:15Příspěvků: 824 | Že by v OPELu změnili technologii výroby a začali elektroniku zalévat do epoxidu/gumy/něčeho, aby to nešlo opravovat? __; !buch Je to možný - jediný způsob jak se přesvědčit jetli to půjde opravit nebo ne, je tu konzervu otevřít. Možná budeš mít kliku a nebude to zalitý = oprava možná. ![]() Vectra B CD '98 Liftback ● X18XE ● 85kW ● 170Nm ● F18 ● 0-100: 11,0s ● vmax: 203km/h ● 1327kg | ||
| |||
vrgadaa |
| ||
Host | Stary ecu z OA urcite zality nejsou, jednu vadnou jsem ze zvedavosti kuchnul, ale co nebylo muze byt. Vim, ze pred x lety jsme se divili u renaultu 5, ze to ma zality v nejaky hmote a ta z toho sundat nesla zadnym zpusobem. ... Porad nechapu, ze neco kutite a auto nereklamujete, Vysypany auto 2 dny po koupi. V patek resil na tipcars Odkaz nekdo nejakou astru a poruchu ridici jednotky a v original servisu oprava opravdu nebyla levna: .... Nepříjemná zkušenost s motorem provází hned od počátku majitele Opelu Astra 1.7 DTI. Porucha řídící jednotky není levná záležitost, oprava vyjde na 50 000 – 60 000 Kč | ||
| |||
Lhex |
| ||
Host | pokud je opravdu chyba jen v tom že na jeden pin nejde 5V tak teoreticky by šlo těch stabilizovaných 5V vyrobit i "mimo řídící jednotku", protože stejně je v autě baterie a kostra jen jedna. A ten původní pin pro jistotu izolovat. Ale nezaručuju, neznám přesné zapojení. | ||
| |||
qpc |
| ||
když Bůh škádlil peklo,vymyslel i500![]() ![]() Uživatel #255 Registrován: Monday 20 September 2004 - 16:39:01Příspěvků: 5329 | Martin: než to vyhodíš,dej mejl a já ti pošlu kontakt na toho šikulu a popovídej si s nim o tom,ok? Odkaz Astra-H OPC Odkaz i500.html Na peklo se zvoní tlačítkem "SPORT". Hra na honěnou vubec nedáva smysl. Když máš babu, tak přece nehoníš..... ![]() | ||
| |||
Přejít na stranu 1 [2] 3 4 | |