• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Fórum

Opel Club Renbau :: Vlákna :: Poradna Sintra :: SINTRA :: Sintra eletrika :: Re: tempomat Sintra
Vaše jméno:
Odpověď:


Témata příspěvků
Hujer
Odeslal: Friday 08 August 2008 - 08:32:57
Mám dotaz zda jde do naftové Sintry s motorem X22DTH přidělat tempomat pouhou výměnou ovládací páčky.
Při procházení poradny jsem o tomto typu motoru nenašel jedinou zmínku.
Poslední odpovědi
Yper
Odeslal: Thursday 14 August 2008 - 09:13:49

Někdy mám dojem, že ten Opel nontuje ta svá auta jako Škodovka. Prostě co je zrovna po ruce, to tam prásknou. ?:!: __;
Martas
Odeslal: Wednesday 13 August 2008 - 18:53:21

Se Sintrou tady asi nikdo podobne zkusenosti nema, ale ten konektor nemusi byt vyslovene pod volantem, muze byt nekde "hloubeji" na sloupku rizeni pod palubkou. Kazdopadne jestli ti jde od pedalu vice dratu, zkus po nich jit kam vedou, pokud bys tam tu pripravu mel ta by te k tomu konektoru mohli dovest.

Jeden z dratu od spinace brzd vede do palubniho PC, takze to ze je jich tam vic bych prilis nebral jako ze tam je/neni priprava. A ve schematu je i pro naftove motory (pro VeBe , schema Sintry nemam) spinac spoijky ktery vede do ridici jednotky, takze ani jeho pritomnost nemusi znamenat ze je to priprava.

Kazdopadne "signal" ze spinace spojky je do Tempomatu veden paralelnim vedenim takze lze pouzit i ten puvodni a navic bez spinace spojky ten Tempomat taky funguje jako treba u meho auta _;
Hujer
Odeslal: Wednesday 13 August 2008 - 18:44:06

Jsem přesvědčený, že ta tempomatová páčka je naprosto stejná jak u Vectry apod., ale problém je s tou přípravou. Rozhodně u volantu není nic nataženého navíc. Ale např. při dodělávání volnantu s multifunkcí byl svazek kabelů s konektorem nachystán někde blízko hřídele ale až ke kroužku byl z tohoto konektoru vyveden jen dvojitý káblík k houkačce.
Pokud tedy nemám na Sintře přípravu na tempomat na co tedy může být ten spínač na spojkovém pedálu? Na brzdovém jich je taky nějak moc....
Podotýkám, že Sintru jsem zahlédl v inzerátech v naftě s tempomatem snad jen jednu, jinak to bylo dost rozšířené u benzínové verze.
Martas
Odeslal: Wednesday 13 August 2008 - 13:50:42

Podle EPC je ta packa identicka jak pro VeBe tak pro Sintru (a dalsi Opely).
Yper
Odeslal: Wednesday 13 August 2008 - 13:47:25

Ještě ale musím doplnit, že to co jsem napsal předtím se týká obyčejné páčky ovladače světel a blinkrů.
Pokud jsem se podíval na páčku s tempomatem, tak ta se bohužel vyskytuje JEN u Vecter s různou motorizací. Jako kdyby se pro Sintru vůpbec tempomat nezaváděl. Není tahle páčka uvedena ani v katalogu Elit - nebo jsem ji vůbec u Sintry nenašel.
Yper
Odeslal: Wednesday 13 August 2008 - 13:40:48

Ano, ten konektor je tak, jak vyobrazeno od Marťase. U Vectry byly dutinky navíc ještě zaslepeny plastovou záslepkou.
No, rozepsal jsem se a chtěl napsat něco chytrého ohledně různých typů přepínacích páček a že Sintra může mít ty konektory od tempomatu vyvedeny už na základním přípojném konektoru, aniž by je musela mít zvlášť a tutíž že by se tam pak ten volný malý konektor nemusel vyskytovat, ale pohledem do katalogu "autokelly" jsem zjistil, že levé ovladače-přepínací páčky jsou totožné jak u Béčkových Vecter, tak i u některých typů Aster a i u Sinter ( je tam totiž volba - výskyt produktu a pak se objeví, kam se tento ovladač všude dával ). Takže tudy cesta nevede.
Musíš hledat a pokud je tam nenajdeš, tak ještě nemusí být všem dnům konec - možná by se podle schéma elektroinstalace dá najít, kam by se dráty daly připojit.
Martas
Odeslal: Wednesday 13 August 2008 - 06:44:17

Nevsim sem si ze se jedna o naftu, tam zadnou jednotku co taha za plyn nehledej, je rizen elektronicky. Nicmene packa smerovych svetel je identicka s VeBe takze jak popisuje Yper, musis mit "pod volantem" pomerne maly 4 polovy konektor ktery vypada takto



JOB
Odeslal: Wednesday 13 August 2008 - 00:00:43

Hujer napsal ...

Tak pod volantem nic navíc není ale u spojkového pedálu je spínač a brzdového je tam spínač, který má v přední části dva dráty a na konci tohoto spínače vede opět několi drátů, kde bych měl hledat ten ovládací mechanismus co tahá za plyn?

Za jakej plyn bys chtěl tahat ? Nemáš náhodou elektronický ovládání plynu ? Jestli máš na spojkovém pedálu spínač i s kabelama tak asi nějaký předpříprava bude,zkus pořádně prohledat okolí volantu.
Martas
Odeslal: Tuesday 12 August 2008 - 10:48:29

Hujer napsal ...

Tak pod volantem nic navíc není ale u spojkového pedálu je spínač a brzdového je tam spínač, který má v přední části dva dráty a na konci tohoto spínače vede opět několi drátů, kde bych měl hledat ten ovládací mechanismus co tahá za plyn?


Ten mechanizmus tam ani nehledej, rozhodne nepatri k priprave a kde je u Sintry namontovan ti musi rict nekdo ze Sintraru (u VeBe je na levem prednim podbehu pod ABS, u Omegy je vepredu na motoru. Co se pripravy tyce Sintru neznam ale co ti tu kdo radil plati pro VeBe a Omegu, Sintra to muze mit resene zcela odlisne (prece jen to neni tak zcela uplne Opel).

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.0350 sec,0.0076 z toho dotazů.