• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Fórum

Opel Club Renbau :: Vlákna :: Poradna Omega :: OMEGA :: Omega podvozek :: Re: Cepy rizeni - demontaz
Vaše jméno:
Odpověď:


Témata příspěvků
JardaB
Odeslal: Wednesday 20 December 2006 - 20:16:33
Doufam, ze se tu primo rizeni nejak neprobiralo, aspon jsem nenasel zadne vlakno.
Mam totalne v pytli pomocny cep rizeni (levy na spojovaci tyci) a dnes jsem se skoro cely den snazil to nejak rozebrat - jeste se nepovedlo a premyslim co s tim. Ted to drzi uz jen na pace, co je od volantu. Myslel jsem, ze to pujde sundat s celou pakou, matku na hrideli jsem povolil a vypada to, ze je tam tisicihran - ale bud je kvalitne zarezly, nebo je to kuzel - za boha nepovoli. K cepu se zadnym stahovakem nedostanu. Nez se rozhodnu koupit novou spojovaci tyc a vezmu na to flexu a vrtacku - ma nekdo napad, jak na to? (cepy na tyci uz nejsou zrovna ve forme, ale jeste by neco vydrzely...)
K samotnemu pomocnemu cepu - je to pouzdro a cep, oboje kvalitne v pr.eli, ale vypada to, ze mezi tim, nebo aspon nakraji byla guma - jak to vlastne vypada? Pokud vyndam spojovaci tyc, tak bych rad sundal paku z cepu (na aute to nejde - chce to sverak) a prelisoval pouzdro, nebo koupim novou paku a tu starou sundam flexou, ale to se mi moc nechce. Pokud ma nekdo osvedceny postup, sem s nim.
Poslední odpovědi
jaja
Odeslal: Tuesday 09 September 2014 - 19:29:17

tak jsem v sobotu dělal páku řízení,na levé straně po směru řidiče,bez stahovákun na čepy se do toho nepouštějte,musel jsm sundat i hlavní páku ze sloupku řízení a ta je na kuželu a tisicihranu.Za pomocí metrove trobky to povolilo,ale nemusíte mit strach že,se potom při montaži netrfíte na to samé místo, kde paka před tím byla,je prostě jen jedna poloha,muselo to jít do svěráku a tam to flexou rozříznout.Zpětná montáž je brnkačka.pomocnou páku jsem koupil komlet,od FEBI za 448kč,http://www.automedik.cz/autodily.html?product=34999&path,opel omega 2,5v6
jaja
Odeslal: Tuesday 02 September 2014 - 17:48:41

Zdravím pánové,jen takový dotaz na ty páky řízení,jak tady čtu,páka řízení, a pomocná páka řízen ,jsou obě stejné nebo je kažka jiná ,když už to budu dělat, že bych vyměnil obě2, omega 2,5v6 r.v.2000,dík za odpovědi
JardaB
Odeslal: Sunday 01 July 2012 - 21:47:32

ten silentblok jsem sehnal u Odkaz, ale nebyl levny - komplet paka stala pres 2 litry a ten vnitrek asi 800-1000, uz je to dlouho. Koupil bych komplet z Polska na aukru a neresil, chvili vydrzi a pri trose stesti i dyl
toskey
Odeslal: Sunday 01 July 2012 - 21:23:57

Utahovaný to bylo na zemi.Kupoval jsem Febi. Stojí 1600 MC a koupil jsem ho se selevou za 1200. Našel jsem na aukru asi za 550. Třeba vydží víc než značkový febi. A kde jsi sehnal ten vnítře a za kolik,že bych to ještě zkusil. Na zalisování někoho seženu.
JardaB
Odeslal: Sunday 01 July 2012 - 21:08:58

Jde o to, jestli to bylo namontovano (utazeno) v zakladni poloze, cili na kolech a rejd rovne. Taky to mohl byt smejd, lisovat jen pouzdro je neskutecna pakarna, ja bych uz koupil celou paku (a jednu doma mam, sehnal misan asi za 800, treba jeste dily taha )
toskey
Odeslal: Sunday 01 July 2012 - 21:01:04

Ahoj, mám problém, před rokem jsem měnil pomocný čep řízení za nový, protože to vrzalo jak svin. Po výměně,byl klid na pul roku. No a po pul roce to zase začalo vrzat samozřejmě s vyšší teplotu ještě víc. Tak s tím laboruju,měl jsem to rozebraný ,namazal jsem to plastickým mazivem A00 a stejně ta kur.. vrže. Už se stydím před barákem parkovat... Poradíte mi proč to nevyrdželo ani pul roku ten novej čep? Není tam nějakej speciální postup montáže tý páky, momenty nebo něco jinýho? Ještě bych zkusil, popřípadně výměnu ty gumy a plechu jak psal Jardab, že koupil jen tu část za rozumný peníz,nevíte kde se to dá sehnat?. Novou páku za 1200 se mi nechce kupovat.
JardaB
Odeslal: Friday 29 December 2006 - 15:50:08

Tak jsem vse uspesne demontoval, na tom cepu, co je na spojovaci tyci rizeni k pace od hridele volantu jsem se vyradil. Nakonec jsem to podlozil drevenyma hranolama, pod tyc co nejbliz k cepu vrazil kilovy hranol zeleza, heverem to na to lehce spustil a trubkou vedle motoru cep vyrazil - lehke to ovsem nebylo. Cep na pomocne pace pak uz ve sveraku povolil hned. Stare pouzdro vyrazeno, nove nalisovano (to radsi nebudu pro slabsi povahy rozepisovat, ale dopadlo tak ze je proste funkcni i kdyz trosku odrbane ?lola ) Je to sestava trubka-guma-trubka a na tom starem nezbylo z te gumy nic... Takze se jeste pustim do tech svodu a pak to dam vsechno snad dokupy _; Myslim, ze pristi rok budu muset vymenit i tu spojovacku, uz aspon vim, jak na to.
avel
Odeslal: Friday 22 December 2006 - 17:27:55

Já to dělal na 2.5 td ale jak je to s prostorem u bezinu v6 to nevím.Nejsem automechanik ale já mám na omeze pouze jeden pomocný čep a to na pravé straně,na levé je jenom páka na převodku řízení a tam by vůle být neměla.Ten čep co potřebuješ vzrazit je na spojovací tyči a tam se použil postup co jsem psal dříve,protože pod autem to nešlo ani za zlatý prase. ?lola
JOB
Odeslal: Friday 22 December 2006 - 14:05:17

jestli myslíš tu středovou tyč co vede od řízení k pomocnýmu čepu tak ta je asi za 2.500,- Odkaz _;

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.0869 sec,0.0473 z toho dotazů.