• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Fórum

Opel Club Renbau :: Vlákna :: Poradna Astra :: ASTRA :: Astra eletrika :: Re: Opět kontrolka ABS
Vaše jméno:
Odpověď:

Témata příspěvků
Richard
Odeslal: Monday 27 June 2005 - 13:24:19
Tak vąechno ąpatně opet svítí. Ale ted se rosvítí po druhém startování. Nastartuju vąe v pořádku a někam dojedu. Pak chci jet domu nastartuju a uľ nezhasne a nejde tachometr. Pak po hodině znovu nastartuju a je vąe v pořadku. Nedelate nekdo Dijagnostiku do opla semy nechce-. Plzen a okoly. Dík. Sory za čeątinu.
Poslední odpovědi
TOuST.
Odeslal: Friday 23 September 2005 - 23:20:12

2 Yper: Jasne chapu to ale de mi o to, ze se bez vetsi demontaze (naboj) k tomu kulatymu hrebenu nedostanu. Astra G Caravan 1.8 16V '99
Yper
Odeslal: Thursday 22 September 2005 - 07:24:52

2 Toust: nevím jak jsi to pochopil, ale čidla se nečistí - je to velmi jemně vinutá cívka zatavená v plastu, aby vydržela vliv prostředí. Čistí se kulatý hřeben pod ním, který způsobuje změnu indukce v té cívce - pohybem vodiče v elektromagnetickém poli. Změna indukce na cívce, kterou prochází proud, je změna jejího odporu a to ŘJ vyhodnotí jako kmity a dál s nimi pracuje. Aby kmity byly patrné a zvlášť při vyšších rychlostech, tak je nutné, aby i hřeben (ozubené kolečno) bylo čisté, protože jinak rozdíl ve změně indukce není výrazný a ŘJ ho neumí vyhodnotit.
Rozdíl impedance jednotlivých snímačů ABS se na celkové poruchovosti podle mne může také podílet. Navíc přechodové odpory vzniklé zoxidovanými kontakty ve spojích nezajistí stálý průchod proudu a konstantní napětí, takže pak rovněž další blbnutí ABS.
Anonymní
Odeslal: Wednesday 21 September 2005 - 21:15:35

Někdy to může být i špatný kontakt v konektorech na kabelech, které vedou od čidel. Ale já mám zajímavý problém, ráno, když couvám z garáže se mi rozsvítí kontrolka ABS, ale pouze při couvání. To nechápu. Netušíte proč?
Petr
TOuST.
Odeslal: Wednesday 21 September 2005 - 11:37:47

Jo a mám Astra Caravan 1.8 16V '99.
TOuST.
Odeslal: Wednesday 21 September 2005 - 11:35:12

Nevím pánové jak můžete ta čidla čistit??? K čidlu se nedá dostat je součástí ložiska. Já osobně jsem zkontroloval všechny kontakty (ty 2 co jsou poblíž nápravy než se "zanoří" do kastle). 3 moje čidla mají něco kolem kiloohmu a jedno skoro 2. Kdyz roztočím kolo všechny dávají nějaké střídavé napětí, takže bych je viděl jako OK. Kontrolky mě svítí pochopitelne furt. Co se týče tachometru občas mě taky nic neukazuje, ale to bych nedával do souvislosti s těma čidlama. Byl by nějaký konstruktivní názor??
Golem
Odeslal: Monday 12 September 2005 - 13:04:55

Hlavně nám napiš jak to dopadlo, mám stejnej problém.. dík.. _s103
Prazdroj
Odeslal: Monday 12 September 2005 - 11:20:08

Dřív jsem byl Richard. A ještě ho má kely za 4100Kč
Prazdroj
Odeslal: Monday 12 September 2005 - 11:14:30

U firmi Elit
Anonymní
Odeslal: Monday 12 September 2005 - 10:52:27

Kde jsi to čidlo nakonec koupil Richarde?.

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.0778 sec,0.0383 z toho dotazů.